Mathorn - 1
Mathorn - 2
Mathorn - 3

Mathorn

Mathorn is een merk dat gespecialiseerd is in het leveren van hoogwaardige accessoires voor het voeden van foto- en filmapparatuur en voor beeld- en datatransmissie. De missie van Mathorn is om fotografen en filmmakers comfortabel creatief te kunnen werken door middel van producten die speciaal ontworpen zijn voor hun behoeften. De inspiratie voor het creëren van Mathorn-producten is ook afkomstig van de ontwikkeling van moderne stroom- en beeldtechnologieën. Dankzij het eigen laboratorium en research & development-team levert Mathorn producten die gebaseerd zijn op de beste materialen en technologieën, die daardoor efficiënt en duurzaam zijn.

Mathorn accu's en tethering kabels


Mathorn - 4
Mathorn - 5
Mathorn - 6

Mathorn producten

Mathorn ontwikkelt momenteel accu's en tethering kabels. De accu's zijn alternatieve batterijen voor bestaande accu's van diverse merken. Hiermee biedt Mathorn een voordelig alternatief van hoge kwaliteit. De tethering kabels gebruik je voor het tethered fotograferen, waarbij je tijdens de fotoshoot via de kabel verbonden bent met je computer waarop je de pas genomen foto's in het groot bekijkt.

Mathorn accu's

Met Mathorn accu's ben je niet langer afhankelijk van een eigen lader of toegang tot het elektriciteitsnet. De accu's zijn uitgerust met een ingebouwde laadmodule met USB-C-poort zodat je deze direct oplaadt met een universele USB-lader of powerbank. Dit maakt het laadproces het meest efficiënt en veilig voor de cellen. Het is ook raadzaam om te overwegen de accu via de USB-C-poort op te laden in plaats van eenvoudige opladers, die vaak niet uitgerust zijn met de juiste beveiligingen.

Lage zelfontlading

Dankzij de ingebouwde low-power elektronica en de moderne chemische formule van de NRC-cellen heeft de accu een zelfontlading van slechts 0.5% van de totale capaciteit per maand. Hierdoor is de Mathorn MB-221 een uitstekende keuze, niet alleen voor dagelijks gebruik maar ook voor incidentele opnamen.

Energiereserve voor je toekomstige camera's

De unieke efficiëntie van deze accu is het resultaat van Mathorns originele meetprocedure. Door het maken van vermogensprofielen van de nieuwste en meest veeleisende camera's op de markt zijn vervolgens componenten geselecteerd die voldoende prestaties garanderen. Deze aanpak zorgt ervoor dat de accu bij je blijft, zelfs als je een upgrade naar een nieuwere camera uitvoert.

Accu's duidelijk minder warm tijdens gebruik

Dankzij de moderne lithium-ion cellen met hoge stroomsterkte zijn de Mathorn accu's bestand tegen een tot twee keer hoger stroomverbruik dan conventionele cellen. Een hoger rendement betekent minder warmte van de accu, wat resulteert in minder opwarming van de camera en een langere levensduur van de accu.

Bewezen kwaliteit in het laboratorium

Mathorn wil dat technische specificaties van hun accu's overeenkomen met de werkelijkheid. Daarom wordt elke accu getest met zowel moderne fotografische als laboratoriumapparatuur. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat het product aan Mathorns strenge normen en aan jouw verwachtingen voldoet. De opgegeven capaciteit van de accu's komen overeen met hun effectieve waarde (zelfs onder zware belasting).

Mathorn tethering kabelsvoor snelle en stabiele overdracht van foto's

De Mathorn USB-kabels zijn ontworpen voor tethered fotograferen: fotograferen terwijl je digitale camera met een kabel is verbonden op een computer. Met een Mathorn tethering kabel beschik je over een snelle en stabiele overdracht van foto's tijdens een shoot. De hoge USB 3.2 Gen2 specificatie en dubbele afscherming zorgen voor een overdrachtsnelheid van meer dan 1200MB/s. Hierdoor zie je direct je resultaten groot op je computer. De kabels zijn geschikt voor alle camera's met een USB Type C-poort.

Kabels extra versterkt

Intensief gebruik is geen probleem voor de Mathorn tethering-kabels. De connectoren zijn extra versterkt om breuken of schade aan de USB-poort te voorkomen. Dankzij de ergonomische vorm ontkoppel je op comfortabele en veilige wijze de kabel.