Maak binnen 5 minuten een mooie video!

Heb jij tijdens je vakantie, het sporten of met een dagje uit gefilmd met je GoPro action cam? Met de GoPro Quik app kun je heel eenvoudig de videoclips samenvoegen tot één video die je met iedereen kunt delen. Quik is gratis en beschikbaar als mobiele app voor Android én iOS, maar er is ook een desktop versie te downloaden.

Wat kun je met de app?

Selecteer eenvoudig de stukjes video die je wilt gebruiken, voeg een intro titel er aan toe , knip stukjes uit je opnames, veranderd de volgorde of geef een clip een effect mee met behulp van filters. Je kunt zelfs een overlay met je snelheid of hoogte toevoegen. Wil je er muziek bij? Kies een liedje uit, druk op de knop en..., Quik monteert de stukjes razendsnel tot één geheel op de beat die je hebt uitgekozen. Daarna sla je de video op en deel je ´m met wie je wilt, waar je ook bent!

Stap voor stap een video maken en bewerken

  • Druk in het startscherm op de knop 'Een nieuwe video maken'
  • Selecteer alle foto's en videofragmenten die je wilt gaan gebruiken
  • Kies eventueel het highlight-moment uit een of meer geselecteerde video's
  • Tik daarna rechtsonder op de blauwe ronde knop met het witte vinkje
  • Meerdere video's geselecteerd? Dan kun je nu alvast een titel intro toevoegen
  • Je krijgt daarna direct te zien hoe de video eruit ziet met een preset uit de app! Als je meerdere fragmenten hebt geselecteerd, zijn deze automatisch achter elkaar gemonteerd. De preset kun je meteen naar wens veranderen!
  • Als je de video leuk vind, kun je hem meteen opslaan en delen door rechtsonder op de grote, blauwe knop te drukken
  • In het tweede scherm, met het muzieknootje als icoon, kun je andere muziek voor de video uitkiezen
  • In het derde scherm, met de sliders als icoontje, vind je meer uitgebreide opties om de video te bewerken zoals het aanpassen van het formaat, het toepassen van een kleurenfilter of het toevoegen van tekst en een outro
  • Klaar? Sla de video op door rechtsonder op de blauwe knop te drukken

Gebruiksvriendelijk

De Quik app voor je smartphone werkt soepel en is heel gebruiksvriendelijk. Je hoeft geen moeilijke menu’s door om te begrijpen wat de mogelijkheden zijn en de icoontjes zijn duidelijk. Dit maakt het leuk om met de app te werken en snel een gave video te maken die meteen te delen is met vrienden en familie!

Bepaal het formaat

Wil je een 'gewone' video maken? Of ga je liever voor een vierkant of staand formaat? Door het video formaat op “Vierkant”, "Cinema" of “Portret” te zetten, kun je het gemonteerde eindresultaat rechtstreeks vanuit Quik beeldvullend delen op platformen zoals Facebook, Instagram en Snapchat.

Maak korte opnames

Houdt er tijdens het filmen met je GoPro action cam rekening mee dat je een video op je telefoon gaat maken, dus film niet te lang! Quik werkt het beste en snelst met een combinatie van korte videoclips en individuele foto´s. QuikStories ondersteunt bovendien het maken van timelapse video´s.

Up to date blijven

Om te profiteren van de nieuwste functies, is het belangrijk dat de firmware van je GoPro action cam actueel is. De firmware van je camera is eenvoudig te updaten met behulp van de GoPro app. Daarnaast is het belangrijk om altijd de nieuwste versie van de Quik app of de software te gebruiken.

Handig voor GoPro gebruikers

Meer lezen over video?

Een action cam kopen?
Een action cam kopen?
Wil je een action cam kopen? Wij leggen je uit waar je op moet letten tijdens jouw zoektocht naar de beste action camera.
Lees meer
Maak de ultieme vakantievideo
Maak de ultieme vakantievideo
Wil je een gave vakantievideo gaan maken? Lees dan deze 10 tips voor het creëren van de ultieme aftermovie van je reis!
Lees meer