Liesbeth van Asselt

Liesbeth van Asselt

Liesbeth van Asselt is professioneel fotograaf. Onder de bedrijfsnaam Stapfoto is zij op twee terreinen actief: bedrijfsfotografie en het geven van lezingen, cursussen en workshops. "Als klein kind was ik al met de camera in de weer. In de jaren die volgden bleef de camera altijd mijn trouwe metgezel. Na een "echt vak" geleerd te hebben, en als (interim)manager in tal van bedrijven gewerkt te hebben, besloot ik in 2004 het roer om te gooien. Ik ging me fulltime bezighouden met bedrijfsfotografie en met het delen van al mijn fotografiekennis in cursussen, workshops en lezingen. Een beslissing waar ik geen moment spijt van heb gehad!"

Haar ervaring binnen bedrijven met bedrijfsprocessen en met marketing & communicatie gebruikt ze nu bij haar fotografieopdrachten. Zoals iemand zei: “als je Liesbeth inhuurt als fotograaf, heb je eerst een pittig gesprek!”. En dat klopt: ze vraagt je het hemd van het lijf over het bedrijf, de klanten, de concurrenten, ontwikkelingen in de markt, etc. Pas daarna gaat ze aan de slag. Liesbeth beweegt zich soepel en enthousiast door alle lagen van het bedrijf, wat frisse, spontane foto’s oplevert. Met meestal de mens aan het werk in de hoofdrol. Haar foto’s kenmerken ze zich door een bijzonder goed oog voor compositie, licht en details, door rust en eenvoud. Neem maar eens een kijkje op haar website.

Naast haar activiteiten als bedrijfsfotograaf, is Liesbeth druk in de weer met het geven van lezingen, cursussen en workshops. De onderwerpen zijn divers: portretfotografie, het gebruik van flitsers, avondfotografie, creatieve technieken, long exposure, etc. Kenmerkend is het grote enthousiasme waarmee de kennis gedeeld wordt en de diepgaande technische kennis van Liesbeth. De helft van de workshops heeft als onderwerp natuurfotografie. Dat wil zeggen macro-, landschaps- en wildfotografie. Liesbeth is geboren en getogen op de Veluwe, de liefde voor de natuur is er met de paplepel ingegoten. In haar vrije tijd is ze dus nog steeds met haar camera in de natuur te vinden. Haar natuurfoto’s zijn regelmatig bekroond in fotowedstrijden.

Blogs van


Twaalf tips voor goede portretfoto's
Tips en inspiratie

Twaalf tips voor goede portretfoto's

De belangrijkste valkuilen van portretfotografie op een rijtje..., en hoe die te voorkomen. Fotograaf Liesbeth van Asselt geeft tips voor goede portretfoto's!

Liesbeth van Asselt Liesbeth van Asselt
7 jaar geleden