Productreviews

Nieuwe 4K-videocamera van Canon

Jelle Kaptijn 4 jaar geleden

Canon heeft deze week de XC10 aangekondigd en u kunt deze videocamera nu al bij CameraNU.nl reserveren. De compacte en lichtgewicht Canon XC10 is een professionele 4K-videocamera met een ergonomisch vormgegeven behuizing voor handheld-gebruik en mobiliteit. De camera biedt de flexibiliteit en het bedieningsgemak van een traditionele camcorder maar dan met de mogelijkheid van het maken van prachtige 4K-filmopnames en foto's.

Maak gebruik van de snelle levering, de gratis verzending en de 100% service van CameraNU.nl!

Canon XC10 videocamera in ons assortiment! - 1

4K met indrukwekkende specificaties
Deze uitmuntende 4K-camera beschikt over een 1" CMOS-beeldsensor met snelle DIGIC DV5 processor. Deze combinatie biedt u de snelheid en kwaliteit die noodzakelijk is voor 4K video-opname met een uitgebreide keuze uit mogelijke bitrates. De XC10 is dan ook naadloos te integreren in een workflow met andere Cinema EOS-camera's.

Belangrijkste kenmerken

 • 1" CMOS-sensor en DIGIC DV5 processor
 • 8.9-89mm f/2.8-5.6 objectief met tien keer optische zoom
 • Ultra HD 4K op 29.97, 25 en 23.98fps
 • 12 megapixel foto's
 • H.264 opname in MFX-container
 • Tot 305Mbps 4K en 50Mbps HD-opname
 • SDHC/SDXC en Cfast geheugenkaartsleuven
 • HDMI-uitgang met 4K-monitoring
 • ISO-bereik van 100 tot 20.000
 • Ergonomische kantelbare handgreep
 • Ingebouwde wifi

Geoptimaliseerd voor filmen en fotograferen
De XC10 heeft een zeer hoge ISO-gevoeligheid tot 20.000 voor uitstekende opnames in omstandigheden met weinig licht. Het dynamische bereik van twaalf-stops zorgt hierbij voor zeer veel details in alle delen van het beeld met rijke en volle kleuren die kenmerkend zijn voor Cinema EOS camera's. Daarnaast heeft Canon de XC10 uitgerust met een speciaal ontwikkeld objectief met tien keer optische zoom en optische beeldstabilisatie waarmee u de meest uiteenlopende scenes in professionele 4K-beeldkwaliteit kunt vastleggen. Dankzij het veelzijdige brandpuntsbereik van 8.9 tot 89mm kunt u snel wisselen tussen het filmen van uitgestrekte landschappen en close-ups. Ook kunt u tijdens het filmen overschakelen naar fotograferen met een resolutie van 12 megapixel.

Intuïtieve bediening
Het ontwerp van de Canon XC10 is zo gemaakt dat hij meteen intuïtief te gebruiken is. Als u de camera in de hand neemt, hebt u met de roterende handgreep direct toegang tot vele opnamestijlen waarbij de belangrijkste functies zoals handmatige zoom en de scherpstelring zich bij de vingertoppen bevinden. Het 7.66 centimeter draaibare LCD touchscreen met eenvoudige pijltoetsen biedt direct toegang tot het overzichtelijke menusysteem. Daarbij is de ingebouwde optische zoeker afgestemd op het LCD display voor een traditionele filmbeleving.

Flexibiliteit in geavanceerde workflows
Doordat de XC10 is voorzien van professionele codecs en opname-instellingen, kunt u de camera gemakkelijk integreren in bestaande producties en workflows. De XF-AVCD H.264 opnames zowel in 4K- als in full HD-kwaliteit opslaan waardoor ze gemakkelijk kunnen worden bewerkt op het non-linear edit-systeem. Canon Log Gamma geeft daarbij maximale vrijheid door de kwaliteit van de gemaakte opnames af te stemmen op opnames die zijn vastgelegd met andere Cinema EOS-camera's. Daarnaast kunt u beeldmateriaal vastleggen in 4K en dit later converteren naar full HD om zo opnames van hogere kwaliteit te krijgen en u meer flexibiliteit te bieden tijdens het editing-proces. Voor nog meer creatieve mogelijkheden beschikt de Canon XC10 over een aantal opnameprogramma's voor slow en fast motion waaronder 1200x fast motion in 4K en full HD tot 1/4x slow motion in HD- en intervalopnames. Bovendien beschikt u over wifi en kunt u de belangrijkste instellingen op afstand bedienen via een browser of uw smartphone of tablet.

Auteur

Jelle Kaptijn

Contentmedewerker Jelle Kaptijn is verantwoordelijk voor correcte en leesbare content op de website van CameraNU.nl. Hij schrijft met enige regelmaat nieuwsberichten en houdt zich bezig met adviespagina's om klanten te helpen bij het kiezen van een product of bij het vinden van de juist informatie. In zijn vrije tijd fotografeert hij met een Samsung systeemcamera.

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.