Cameranu ontzorgt vakschool Grafisch Lyceum Rotterdam als zakelijk partner

Cameranu
9 maanden geleden

Vanaf 2022 hoort Cameranu bij de European Imaging Group, waar ook Calumet Photographic onder valt. De Calumet winkels in Nederland en België zijn door Cameranu overgenomen en na een rebranding is recentelijk in Amsterdam de allereerste flagshipstore geopend. Maar dat is niet het enige. Mede door de overname is het bedienen van zakelijke klanten een steeds groter onderdeel van de diensten die Cameranu aanbiedt. Een van de gewaardeerde zakelijke klanten is Grafisch Lyceum Rotterdam.

Tijdens een schooljaar werken circa duizend tot vijftienhonderd studenten met apparatuur die het Grafisch Lyceum als vakschool faciliteert. Het grote voordeel is dat de studenten niet verplicht zijn om zelf dure apparatuur te kopen voor het volgen van een opleiding. Zelfs de studenten die geen specifieke video- of fotografie-opleiding volgen maken gebruik van alle aanwezige apparatuur, bijvoorbeeld om een belangrijke presentatie scherp en in hoge kwaliteit vast te leggen in plaats van met een smartphone.

Pieter van Roijen ondersteunt in zijn rol diverse afdelingen binnen het Grafisch Lyceum. Hij is intern de contactpersoon tussen de afdeling inkoop en Cameranu. Enthousiast vertelt hij: “Ik houd mij dagelijks bezig met het aankopen, repareren en keuren van alle apparatuur zoals de fotocamera’s. Zo kan ik structuur aanbrengen, docenten ontlasten en natuurlijk studenten helpen met hun ontwikkeling. Er is grote behoefte aan goede apparatuur en nu profiteer ik als zakelijke klant van het beste van twee werelden, namelijk de goede relatie die ik al had met het personeel van Calumet en het grotere assortiment van Cameranu.”

Een eis van het Grafisch Lyceum Rotterdam is dat de camera’s en objectieven actueel en toegankelijk zijn voor studenten. De systeemcamera’s van het merk Fujifilm worden gebruikt voor fotografie, omdat de instellingen zoals diafragma, ISO en sluitertijd fysiek zichtbaar en handmatig aan te passen zijn. Onlangs hebben spiegelreflexcamera’s plaatsgemaakt voor nieuwe Canon systeemcamera’s voor fotografie- en video-doeleinden. Camera’s hebben jaarlijks onderhoud nodig. De firmware wordt geüpdatet, alle sensoren worden zorgvuldig schoongemaakt en er wordt gecontroleerd of alle schroefjes en onderdelen nog goed vastzitten. Wat als er tussendoor iets gebeurt? Ook dan staat Cameranu klaar.

Pieter vervolgt: “Ik word echt begrepen en geholpen, al is het last minute. Cameranu is klantvriendelijk, ze komen altijd na wat ze beloven en dat met een no-nonsensementaliteit. Foutjes worden snel opgepakt en correct opgelost. Er is kennis van zaken aanwezig en de contactpersoon komt regelmatig langs om mee te kijken. Hij brengt de bestellingen of haalt even wat camera’s op die naar de reparateur moeten. Fijn is dat ik tussendoor goed van de reparatiestatus op de hoogte wordt gehouden. Elke stap wordt per e-mail bevestigd. Hoe minder zorgen, hoe makkelijker mijn taak is.”

Over Grafisch Lyceum Rotterdam

Het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) is de grootste gespecialiseerde vakschool voor de wereld van media, entertainment & technologie in Nederland. Het GLR biedt vier VMBO-leerwegen en een scala aan MBO-opleidingen: Mediavormgever, Mediamanager, Redactiemedewerker, Software Developer, Expert IT Systems & Devices, AV-specialist, Fotografie, Podium- en evenemententechniek, (Allround) Mediamaker en Medewerker Sign. Al deze opleidingen bevinden zich op het snijvlak van creativiteit en technologie.

Over Cameranu

Zakelijke klanten profiteren optimaal van de service van Cameranu. Naast een deskundige, betrouwbare partner, is Cameranu een vast aanspreekpunt dat bedrijven en instanties snel verder helpt. We spreken op locatie af of in een van onze winkels. Of je nu ZZP'er bent of grootzakelijk, Cameranu ontzorgt volledig. We denken mee, bieden scherpe prijzen en hebben een compleet assortiment met ruime voorraad, zodat je snel over de gewenste producten beschikt. Ga naar https://www.cameranu.nl/zakelijk voor meer informatie.

Auteur

Cameranu

Als dé community voor beeldmakers van de Benelux maken wij het creëren van mooie beelden voor iedereen toegankelijk!

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.