Review Wandrd PRVKE 41L rugtas

Johan van der Wielen
1 jaar geleden

In mijn werk als fotograaf draag ik veel spullen met mij mee. Voor mij moet een fotorugzak voldoende ruimte hebben en comfortabel te dragen zijn. Ik was erg benieuwd of de Wandrd PRVKE 41L rugtas aan deze verwachtingen kon voldoen. Lees verder om te ontdekken of Wandrd het gelukt is!

Ga naar de Wandrd PRVKE 41L tas

Kennismaken met Wandrd

Ik ben over het algemeen best veeleisend over de functies die een tas moet hebben. Hierdoor zijn er ook maar weinig rugzakken die ik geschikt vind voor mij als fotograaf. Vaak is het of inleveren op ruimte, of inleveren op draagcomfort. De gouden combi hierin ben ik nog niet vaak tegengekomen, totdat ik kennis had gemaakt met het merk Wandrd.

Review Wandrd PRVKE 41L rugtas - 2

Opening op de rug

De tassen van Wandrd spreken me vooral aan door de unieke features die het merk heeft. Alle rugzakken hebben de opening aan de binnenkant van de rug zitten, dit houdt in dat de rits alleen open gemaakt kan worden als je de tas hebt afgedaan. Hierdoor kan je zonder zorgen over water en stof je tas op de rug in de modder of het zand leggen en is het ook beschermd tegen diefstal op straat.

Personaliseer je eigen tas

De tassen van Wandrd hebben geen vaste binnenkant maar werk je met losse ‘binnenbakken’ of ‘camera cubes’ zoals Wandrd het noemt. Deze komen in verschillende groottes waardoor je ervoor kunt kiezen om je hele tas te voorzien van de cubes of maar een deel. Dit is erg handig wanneer je nog ruimte wilt overhouden voor bijvoorbeeld eten, een drone tas of regenkleding.

Stevig draagcomfort

Verder heeft Wandrd goed nagedacht over het draagcomfort. Zo zijn de tassen voorzien van een metalen frame waardoor ze niet uitzakken door het gewicht van je gear maar juist mooi in vorm blijven. De meeste tassen van Wandrd zijn voorzien van brede heupbanden, een padded rug en goede schouderbanden.

Review Wandrd PRVKE 41L rugtas - 3

Wandrd PVRKE mee naar Groenland

De Wandrd PRVKE tas is in diverse maten te krijgen: 21L, 31L en 41L. Vlak voor mijn reis naar Groenland kreeg ik te horen dat van de PVRKE series de 41L variant beschikbaar kwam. De 41L PRVKE valt precies binnen de afmetingen voor handbagage en deze kon dus mee op reis. Het ideale moment om de tas uit te testen!

Review Wandrd PRVKE 41L rugtas - 4

De Wandrd 41L PRVKE rugtas

De buitenkant van de tas

De buitenkant van de tas is ingericht om comfortabel te zijn en zoveel mogelijk mee te kunnen dragen. De tas heeft 2 grote hengsels om hem op te pakken waarvan de handvat delen met magneten aan elkaar klikken. In tegenstelling tot vele tassen heeft de Wandrd PVRKE een vak voor je statief. Een normaal statief past er perfect in en blijft stevig zitten.

Review Wandrd PRVKE 41L rugtas - 5
Review Wandrd PRVKE 41L rugtas - 6

Onderaan de Wandrd tas zit een kleine rits met daarachter een vak waarin je een regenhoes kan doen. De tas zelf is van sterk stof gemaakt en lijkt waterdicht, maar een hele harde regenbui zal de Wandred PVRKE niet kunnen doorstaan. Daarom zou ik aanraden om ter bescherming toch zelf ook een regenhoes om de tas heen te doen met zware buien.

Review Wandrd PRVKE 41L rugtas - 7
Review Wandrd PRVKE 41L rugtas - 8

De borstband zorgt voor een extra stevigheid tijdens het dragen. Deze kan alleen nog weleens losschieten, wat soms irritant kan zijn. Wandrd heeft bij de PRVKE om dit gedeeltelijk op te lossen extra touwtjes bijgeleverd. Deze kunnen op meerdere manieren worden ingezet.

Review Wandrd PRVKE 41L rugtas - 9

Kijkje in de tas

De binnenkant van de tas heeft geen vaste indeling, deze kun je zelf personaliseren met de diverse cubes die je apart kan kopen. In de tas is een zijklep gemaakt, waarmee je spullen kan pakken die je vaak gebruikt zoals je camera en bijvoorbeeld een reserve accu. De cubes van Wandrd passen allemaal op deze zijklep.

Bekijk de cubes van Wandrd

Review Wandrd PRVKE 41L rugtas - 10

De camera cubes

De tas is zelf verdeeld in twee vlakken zodat je met meerdere cubes de tas in kan delen. Wanneer je liever met grotere cubes werkt, kan deze verdeling minder fijn werken omdat de cube onder een dwars stuk komt te liggen. Hierdoor is het lastiger om je spullen uit de cube te halen.

Review Wandrd PRVKE 41L rugtas - 11
Review Wandrd PRVKE 41L rugtas - 12

Zelf gebruik ik liever de Internal Camera Units van F-stop. Deze vind ik over het algemeen fijner omdat ze smallere wanden hebben en daarnaast een stevige bovenwand hebben vergeleken met Wandrd. De stevige bovenwand voorkomt dat mijn gear naar beneden zakt in de tas en mijn apparatuur door elkaar komt. Het nadeel van de F-stop Camera Units is wel dat deze niet in de 31L en 21L PRVKE tassen passen. De zijklep kun je daarnaast ook niet meer gebruiken als je deze ICU’s in de Wandrd tas hebt. Dit hangt dus vooral af aan je persoonlijke voorkeur.

Ga naar de Internal Camera Units van F-stop

Review Wandrd PRVKE 41L rugtas - 13

Raad ik deze rugtas aan?

Voor mij zijn draagcomfort én de hoeveelheid spullen die ik gemakkelijk in de tas krijg van groot belang en de Wandrd PRVKE blinkt hier zeker in uit. Wel mis ik aan de zijkant wat meer vakjes voor kleine spulletjes zoals kaartjes en draadontspanners. Het bovenvak met het rolsysteem bevalt mij uitstekend omdat je afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je meeneemt de grootte aan kunt passen. De borstband kan helaas nog losschieten en soms kwijtraken, maar dit heeft ook te maken met mijn intensieve gebruik van de Wandrd. Het draagcomfort is voor mij erg belangrijk en dat is dik in orde met deze tas. Daarnaast is de tas van dikke stof gemaakt zodat hij behoorlijk tegen een stootje kan én een kleine regenbui ook prima kan overleven. Echt een top tas voor een fotograaf!

Bekijk ook mijn YouTube video over de Wandrd PVRKE 41 L tijdens mijn reis naar Groenland!

Review Wandrd PRVKE 41L rugtas - 14

Handig voor op reis

Auteur

Johan van der Wielen

Natuur- en landschapsfotograaf Johan van der Wielen wil met zijn beelden niet alleen de schoonheid maar ook het belang van de natuur laten zien. Met zijn enthousiasme, energie en passie voor de natuur wil hij anderen inspireren om naar buiten te gaan en zich te laten overweldigen door zowel de grootsheid als kleinste details van het leven om ons heen. Zijn beelden gaan vooral om de ervaring en beleving, de sfeer en emotie.

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.