Aputure videoverlichting

Aputure is een merk dat staat voor hoge kwaliteit en betrouwbare apparatuur als het gaat om LED-videoverlichting. Cameranu heeft een ruim assortiment aan professionele videolampen en accessoires in elke prijscategorie. Aputure levert producten die geschikt zijn voor verschillende doeleinden, zoals studio- en filmopnames, theaterproducties en vloggen.

De populairste Aputure videoverlichting bij Cameranu

15 Resultaten
Je hebt 12 van de 15 producten gezien

Aputure LED-verlichting kopen?

Aputure videoverlichting

Aputure videoverlichting is ontstaan uit een behoefte om betaalbare continulampen op de markt te brengen die niet afdoen aan kwaliteit en creatieve mogelijkheden. Aputure heeft nu een veelzijdig assortiment aan hoogwaardige LED-verlichting. Het voordeel van LED is dat het een efficiënte en energiezuinige lichtbron is met een lange levensduur. Daarnaast blijft een LED-lamp lang koel, wat ervoor zorgt dat je studio niet oververhit raakt.

Types Aputure videolampen

Aputure videolampen zijn er in allerlei soorten en maten. Afhankelijk van je behoeftes, project of apparatuur komen verschillende types lampen van pas. LED-panelen, met name de Aputure Amaran serie, zijn erg populair vanwege de brede toepasbaarheid. Ze zijn geschikt voor zowel fotografie als video, draagbaar en goed met elkaar te combineren voor een nog helderdere output. Kleinere panelen, zoals de Aputure AL-MX] kunnen op je camera bevestigd worden, zodat je overal waar je je camera op richt er meteen belichting is. Daarnaast hebben panelen vaak een regelbare kleurtemperatuur en helderheid. Lampkoppen en fresnels, zoals de Aputure Light Storm LS C120D leveren een geconcentreerde en heldere lichtbundel op een smaller oppervlak.

Wat kenmerkt Aputure videolampen?

Aputure zoekt constant de grenzen op van wat mogelijk is met continuverlichting. Zo is de Aputure Amaran AL-MW de allereerste waterdichte LED-lamp ooit en met een lichtopbrengst van maximaal 6000 lux de krachtigste onder de huidige mini LED-panelen op de markt. Daarnaast is de Aputure Amaran AL-F7 met 5500 lux op 0.5 meter het helderste paneel in zijn gewichtsklasse. Aputure producten kenmerken zich door innovativiteit en een perfecte balans van licht output, draagbaarheid, functionaliteit en gebruiksgemak.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een Aputure videolamp?

Bij het aanschaffen van Aputure continuverlichting is het belangrijk goed te kijken naar de eigenschappen van de lamp en het doel waarvoor je het wilt gebruiken. Om te weten hoeveel licht een lamp oplevert, kijk je naar het vermogen, aantal lux of lumen. Voor kleurtemperatuur is de Kelvin-waarde van toepassing. Hoe hoger de Kelvin-waarde hoe koeler en witter het licht. Daglichtlampen zitten meestal tussen de 5000 en 5500K, warmere videolampen hanteren doorgaans 3200K of lager. Wil je een allround continulamp, dan kies je voor een bi-color lamp met een instelbare kleurtemperatuur. Voor nog meer controle over de output van je videoverlichting kies je voor een dimbare lamp. Ook wil je dat het licht de kleuren van je onderwerp zo natuurgetrouw mogelijk weergeeft. Hiervoor kijk je naar de CRI-waarde (Color Rendering Index). Het is altijd aan te bevelen om een lamp te nemen met een waarde boven de 90.