Printervinder

Printers en verbruik

Wat is een printer?

Met een printer maak je afdrukken van jouw foto's. Maar ook documenten kan je afdrukken. Kies voor een hele grote A3(+)-, of A2-printer voor hele grote prints. Of kies een compacte instant printer voor het afdrukken van leuke snapshots. Gebruik onze unieke printervinder om de voor jou meest geschikte printer te vinden.

Handig: Welke printer moet ik kopen? | Welke fotoprinter moet ik kopen? | Haal het maximale uit je fotoprints | Top 10 printers

Printers bij CameraNU.nl

30 dagen bedenktijd

Gratis verzending vanaf

 €50
Je hebt 8 van de 93 producten gezien

Printer kopen

Bij CameraNU.nl vind je een groot assortiment printers. Een instap printer, een professionele printer, een A3-printer of een instant printer, je zit hier altijd goed! Ook voor advies over de aankoop van je printer kan je bij ons terecht, we helpen je graag verder!

Wat is een printer?

Een printer is een apparaat waarmee je documenten, afbeeldingen en nog veel meer afdrukt vanaf je computer of smartapparaat op (foto)papier. Dit via een kabel maar ook via een wifinetwerk. Printers zijn er ondertussen ook in alle soorten en maten, zowel grote printers voor op kantoor als kleinere printers die geschikt zijn om met je mee te nemen. De keuze is helemaal aan jou!

Waar moet ik op letten bij het kopen van een printer?

Allereerst is het belangrijk om voor het kopen te kijken naar wat de printer moet kunnen. Er is bijvoorbeeld een all-in-one printer wanneer de printer zowel moet printen, als kopiëren, als scannen. Voor grotere documenten of dubbelzijdig printen is een kantoorprinter weer een ideale uitkomst. Het printen van foto’s kan weer het beste middels een fotoprinter. Bedenk vooraf dus goed wat je gaat doen met de printer en kijk wat het beste binnen de door jou gestelde eisen is.

Welke formaat ga ik printen?

Ga jij je nieuwe printer gebruiken voor het afdrukken van A4-formaten of zoek je juist een printer voor een A3-formaat of juist een heel ander formaat? Bij een printer die op een groter formaat dan A4 print is het wel vaak zo dat de prijs wat hoger is dan bij alleen printen op A4 formaat. Zelfs voor een A2-printer kan je bij ons terecht. Kijk van tevoren dus goed welk formaat je printer moet kunnen printen, zo kan je ook gerichter naar een printer zoeken.

Een printer zonder draad of met ethernetkabel?

Het grote voordeel van een draadloze printer is, naast dat je geen last hebt van het draad, ook dat je vanaf iedere computer binnen het netwerk kan printen. Dit maakt dat het apparaat niet persé bij een internetaansluiting hoeft te staan, maar juist waar jij het wil. Vaak bieden deze draadloze printers ook ondersteuning aan het afdrukken via mobiele apparaten. In tegenstelling tot draadloos worden printers met een ethernet aansluiting juist bekabeld verbonden via het netwerk, voor in een kantooromgeving kan dit handig zijn.

Inkjet of laserprinter kopen?

Het grote voordeel van een laserprinter ten opzichte van een inkjet printer is dat een laserprinter geschikt is voor het afdrukken van grote aantallen. Hierin is het niet alleen sneller, maar ook nog zuiniger dan een inkjet printer. Is de kleur echter belangrijk voor je prints? Dan kan je beter kiezen voor de inkjet in de meeste gevallen vanwege de verscheidenheid aan kleuren in de inktpatronen.

Welke kwaliteit wil ik printen?

Als je graag foto’s wil afdrukken is het beter om voor een speciale fotoprinter te kiezen, maar let wel op dat de printer het printpapier dat jij wil gebruiken wel aankan. Het fotopapier is namelijk erg belangrijk bij het afdrukken van foto’s. Een professionele printer is hier beter voor geschikt doordat het over meer kleuren beschikt en ook dikker papier aankan dan een gewone printer. Dit zorgt voor hogere kwaliteit afdrukken.

Twijfel je nog tussen verschillende modellen of functies? Neem gerust contact met ons op, onze specialisten denken graag met jouw situatie mee. Advies op maat. Via onze contactpagina kom je snel met ons in contact.