Fotografiereizen en workshops

Leer fotograferen met de ABC fotocursus

Leer fotograferen met de ABC fotocursus

De populaire ABC-cursus van CameraNU.nl brengt je, verdeeld over vier informatieve avonden en gericht op persoonlijk niveau, alle leuke en fijne kneepjes bij van fotografie. Van begrippen als Afstand en Belichting tot Compositie, werkelijk alles komt aan bod zodat je op een eenvoudige manier een beter eindresultaat uit je camera leert halen.

Meer informatie

alt text

Masterclass The Secrets of Lightshaping van Brendan de Clercq

In deze masterclass tilt Brendan de Clercq jouw fashion- en portretfoto's naar een hoger niveau! Hij leert je alles over de voorbereiding, de belichting, het werken met flitsers, het effect van diverse lichtvervormers en het bepalen van de sfeer en de compositie. Het programma van deze unieke masterclass bestaat naast een korte theorie, ook uit een flink deel praktijk!

Meer informatie

alt text

Online workshops

Via CameraNU.nl zijn hele leuke workshops te volgen. Deze workshops worden meestal op locatie gegeven door een instructeur op een bepaalde datum. Maar wat nu als u op die datum niet kunt? Nu is het ook mogelijk om een aantal workshops online te volgen zodat u zelf de tijd kunt bepalen wanneer u ermee aan de slag wilt. U kunt dus ook zelf de locatie bepalen. Wilt u dit thuis op zolder, in de woonkamer, op het balkon, in de tuin of bij wijze van spreken tijdens het reizen van en naar uw werk volgen dan is dat geen enkel probleem. Het enige dat u nodig hebt is een internetverbinding. Mark de Rooij van DeRooijFotografie helpt u in diverse video's beter om te gaan met uw camera of leert u de fijne kneepjes van het softwarepakket Lightroom van Adobe.

Meer informatie

alt text

Canon TS-E tilt-shift Masterclass door Tony Vingerhoets

Hoe werkt een tilt-shift lens en wat kun je er allemaal mee? Je leert alle ins en outs tijdens een workshop van fotograaf Tony Vingerhoets. Zijn portfolio puilt uit van treffende voorbeelden hoe je werkt met een tilt-shift objectief. In deze Masterclass geeft Tony inzicht in de techniek van TS-E lenzen en welke creatieve mogelijkheden ze bieden op diverse terreinen zoals architectuur, interieur, miniatuur, panorama, file-merging, food/cuisine, landschap en portret. Na deze theorie presenteert Tony zijn gevarieerde portfolio en neemt je mee in de wereld van high-end tilt-shift fotografie. En tijdens het praktijkgedeelte demonstreert hij hoe effectief scherptediepte-optimalisering en perspectiefcorrectie werkt met gebruikmaking van een Canon TS-E tilt-shift lens.

Meer informatie

Platbuik

Workshop macrofotografie in de Weerribben

CameraNU.nl's eigen Marc Brouwer geeft in samenwerking met Weerribbenfotograaf Susan Oosterlaar boeiende macrofotografie workshops. Tijdens de workshop geeft Marc jou veel tips en trucs hoe je het beste resultaat behaalt wanneer je bijvoorbeeld insecten of detailopnames van het plantenrijk op de gevoelige plaat wilt vastleggen. Denk hierbij aan de beste instellingen selecteren op jouw camera, wat is een goede werkafstand en niet geheel onbelangrijk, welke camera-accessoires wel en niet noodzakelijk zijn om het plezier van macrofotografie te vergroten... Ook geeft Marc een korte uitleg over focusstacking en wat tips om meer uit jouw huidige apparatuur te halen.

Meer informatie

alt text

SNP Fotoreizen

Fotograferen is uw hobby! Maak dan een fotoreis met personen die allemaal fotograferen. SNP organiseert deze fotoreizen. SNP weet altijd het beste er uit te halen om er een geweldige fototrip te maken. Het mooiste is dat u bijna niets zelf hoeft te regelen, van vervoer tot begeleiding, alles wordt door SNP voor u geregeld. Wat er nog rest... uw cameratas en bagage inpakken en aan een onvergetelijke reis beginnen...

Meer informatie

Agenda

Heb je al eens in de CameraNU.nl agenda gekeken? Naast fotoreizen en allerlei workshops staan er regelmatig interessante lezingen in de agenda. Ook worden daar speciale evenementen, dealer-dagen en demo-dagen vermeld.

CameraNU.nl Photowalk op Urk

CameraNU.nl Photowalk op Urk

Tijdens deze CameraNU.nl Photowalk ga je mee met een lokale fotograaf op fototocht door de oude dorpskern van Urk. De wandeltocht vindt plaats onder leiding van een lid van de plaatstelijke Fotoclub Fisheye. Hierbij zwerf je door een wirwar van straatjes en steegjes (in het Urker dialect ginkies genoemd) van het oude, pittoreske centrum van Urk, waar nog steeds het eilandgevoel kan worden beleefd, waar ieder huisje anders is. Verrassende doorkijkjes, knusse pleintjes, karakteristieke gevels en de vele sierlijke decoraties met ankers en scheepjes, kortom: er is genoeg te fotograferen. En daar krijg je dan natuurlijk ook ruim de tijd voor!

Meer informatie

Workshop Vossenfotografie

Workshop Vossenfotografie

De vos is een schemer- en nachtdier en juist om die reden is het soms lastig ze te fotograferen. De Amsterdamse Waterleidingduinen worden inmiddels door menig fotograaf geassocieerd met vossen. De reden hiervoor is dat deze vossen door de jaren heen aan mensen gewend zijn geraakt en daardoor eenvoudiger te benaderen zijn. In de natuurfotografie is niets zeker maar de kans om hier vossen te treffen is wel heel erg groot en vandaar dat we er een leuke fotoworkshop aan hebben gekoppeld onder leiding van een echte wildlife specialist; Jeroen Stel.

Meer informatie

Workshop Macrofotografie

Workshop macrofotografie in avondlicht

Wil je de zeldzame kievitsbloem vastleggen en wil je leren hoe je in het avondlicht prachtige macrofoto's maakt? Volg dan de Workshop macrofotografie van Johan van der Wielen. Onder zijn begeleiding en met toestemming van Staatsbosbeheer bezoek je natuurgebied de Brommerd bij Hasselt. Maar twee weken in het jaar bloeit de kievitsbloem, die op de rode lijst staat van zeldzame planten. In het veld krijg je tips waarmee je direct aan de slag kunt. Met tegenlicht en een telelens maak je intens gele beelden vol sfeer en zachtheid. In de aanloop naar de workshop krijg je een digitale reader om je goed te kunnen voorbereiden.

Meer informatie

Workshop Olympus Macro Experience Day

Workshop Olympus Macro Experience Day

Wil je meer weten over focus stacking en andere technieken voor macrofotografie? Ga dan naar de Olympus Macro Experience Day op 15 mei 2018 in vlindertuin de Passiflorahoeve in Harskamp. Tijdens deze workshop neemt visionair Arend Spaans je mee in zijn wereld van macrofotografie. Je leert de nieuwste technieken toe te passen voor macrofotografie. Hier ligt vooral de nadruk op focus stacking. De workshop is geschikt voor iedereen, of je nu wel of niet over een Olympus camera beschikt. Tijdens de Olympus Macro Experience Day maak je kosteloos gebruik van een Olympus OM-D camera en diverse lenzen.

Meer informatie

alt text

Workshop landschapsfotografie op Schokland

Wil jij je landschapsfotografie naar een hoger niveau tillen én wil je leren hoe je kunt profiteren van zonsopkomst, doe dan mee aan de workshop landschapsfotografie op zaterdag 28 april 2018. De workshop is georganiseerd door CameraNU.nl in samenwerking met landschapsfotograaf Johan van der Wielen en Benro. Je gaat uitgebreid aan de slag met de compositie, het "lezen" van foto´s, lijnen in de compositie, voorgrond en achtergrond, vluchtpunten, plaatsing horizon, scherptediepte, gebruik van verschillende filters (bijvoorbeeld polarisatie- of ND-grijsverloopfilters) en nog veel meer.

Meer informatie

Workshop boomkikkers fotograferen

Workshop boomkikkers fotograferen

Wil je leren hoe je de bijzondere boomkikker fotografeert en hoe het leven van dit unieke dier eruitziet? Volg dan de Workshop boomkikkers van professioneel natuurfotograaf Jeroen Snel. De workshopleider kent het gebied op zijn duimpje en vertelt onderweg wetenswaardigheden over de dieren en planten die nog meer in dit gebied voorkomen, waaronder de ijsvogel.

Meer informatie

Zopim
Heeft u een vraag?