Fotografiereizen en workshops

Leer fotograferen met de ABC fotocursus

Leer fotograferen met de ABC fotocursus

De populaire ABC-cursus van CameraNU.nl brengt u, verdeeld over vier informatieve avonden en gericht op persoonlijk niveau, alle leuke en fijne kneepjes bij van fotografie. Van begrippen als Afstand en Belichting tot Compositie, werkelijk alles komt aan bod zodat u op een eenvoudige manier een beter eindresultaat uit uw camera leert halen.

Meer informatie

Workshop Nachtfotografie

Workshop Nachtfotografie

Hoe je na zonsondergang een geslaagde foto maakt, leer je tijdens de workshop nachtfotografie, die fotograaf Johan van der Wielen in samenwerking met CameraNU.nl op vrijdag 9 februari organiseert. Na een stukje theorie in ons winkelpand op Urk, vertrek je naar Schokland om zelf de kersvers opgedane kennis te gebruiken. Als de zon al is ondergegaan, rijdt iedereen naar Schokland, waar je zowel in de oude haven als bij het museumdorp aan de slag gaat. De maan komt pas op ver na middernacht dus kunnen we genieten van een hopelijk kraakheldere avond.

Meer informatie

Workshop rallyfotografie

Workshop rallyfotografie

Wil je weten hoe je rallyauto's het beste kunt fotograferen en wat er allemaal bij komt kijken? Volg dan de unieke workshop onder leiding van fotograaf Jacco van de Kuilen. Hij laat zien hoe je bijvoorbeeld gloeiende remschijven en autoverlichting zo mooi en creatief mogelijk vastlegt. CameraNU.nl heeft speciaal voor de workshop een eigen unieke locatie bij een bedrijf Emmeloord. Daar komt de rally over het terrein en je kunt van de ene naar de andere locatie lopen via een aangrenzend pand. De cursisten staan hoog op trailers die aan elkaar zijn gekoppeld en kunnen hierdoor veilig dichtbij de rallyauto's komen om zo de mooiste plaatjes te schieten.

Meer informatie

alt text

Online workshops

Via CameraNU.nl zijn hele leuke workshops te volgen. Deze workshops worden meestal op locatie gegeven door een instructeur op een bepaalde datum. Maar wat nu als u op die datum niet kunt? Nu is het ook mogelijk om een aantal workshops online te volgen zodat u zelf de tijd kunt bepalen wanneer u ermee aan de slag wilt. U kunt dus ook zelf de locatie bepalen. Wilt u dit thuis op zolder, in de woonkamer, op het balkon, in de tuin of bij wijze van spreken tijdens het reizen van en naar uw werk volgen dan is dat geen enkel probleem. Het enige dat u nodig hebt is een internetverbinding. Mark de Rooij van DeRooijFotografie helpt u in diverse video's beter om te gaan met uw camera of leert u de fijne kneepjes van het softwarepakket Lightroom van Adobe.

Meer informatie

alt text

SNP Fotoreizen

Fotograferen is uw hobby! Maak dan een fotoreis met personen die allemaal fotograferen. SNP organiseert deze fotoreizen. SNP weet altijd het beste er uit te halen om er een geweldige fototrip te maken. Het mooiste is dat u bijna niets zelf hoeft te regelen, van vervoer tot begeleiding, alles wordt door SNP voor u geregeld. Wat er nog rest... uw cameratas en bagage inpakken en aan een onvergetelijke reis beginnen...

Meer informatie

alt text

Workshop landschapsfotografie met Jeroen Stel

Beleef een leerzame workshop landschapsfotografie in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland: de Oisterwijkse Vennen en Bossen. Onder begeleiding van professioneel fotograaf Jeroen Stel ga je op pad. De workshop is bedoeld voor fotografen die starten of enige ervaring hebben. Jeroen Stel geeft uitleg over technieken, materialen en compositie. Je bezoekt fotogenieke locaties en je leert hoe je door anders te kijken betere foto’s maakt. Natuurlijk komen begrippen als scherptediepte, sluitertijd en ISO aan bod. Ook het effect van verschillende lenzen en het gebruik van diverse soorten filters krijgt de aandacht.

Meer informatie

alt text

Masterclass The Secrets of Lightshaping van Brendan de Clercq

In deze masterclass tilt Brendan de Clercq jouw fashion- en portretfoto's naar een hoger niveau! Hij leert je alles over de voorbereiding, de belichting, het werken met flitsers, het effect van diverse lichtvervormers en het bepalen van de sfeer en de compositie. Het programma van deze unieke masterclass bestaat naast een korte theorie, ook uit een flink deel praktijk!

Meer informatie

CameraNU.nl Photowalk op Urk

CameraNU.nl Photowalk op Urk

Tijdens deze CameraNU.nl Photowalk ga je mee met een lokale fotograaf op fototocht door de oude dorpskern van Urk. De wandeltocht vindt plaats onder leiding van een lid van de plaatstelijke Fotoclub Fisheye. Hierbij zwerf je door een wirwar van straatjes en steegjes (in het Urker dialect ginkies genoemd) van het oude, pittoreske centrum van Urk, waar nog steeds het eilandgevoel kan worden beleefd, waar ieder huisje anders is. Verrassende doorkijkjes, knusse pleintjes, karakteristieke gevels en de vele sierlijke decoraties met ankers en scheepjes, kortom: er is genoeg te fotograferen. En daar krijg je dan natuurlijk ook ruim de tijd voor!

Meer informatie

Workshop Vossenfotografie

Workshop Vossenfotografie

De vos is een schemer- en nachtdier en juist om die reden is het soms lastig ze te fotograferen. De Amsterdamse Waterleidingduinen worden inmiddels door menig fotograaf geassocieerd met vossen. De reden hiervoor is dat deze vossen door de jaren heen aan mensen gewend zijn geraakt en daardoor eenvoudiger te benaderen zijn. In de natuurfotografie is niets zeker maar de kans om hier vossen te treffen is wel heel erg groot en vandaar dat we er een leuke fotoworkshop aan hebben gekoppeld onder leiding van een echte wildlife specialist; Jeroen Stel.

Meer informatie

Workshop rietsnijders en landschapsfotografie

Workshop rietsnijders en landschapsfotografie

Deze Workshop rietsnijders en landschapsfotografie combineert twee geweldige fotogelegenheden. Als basis ga je het altijd mooie natuurgebied de Weerribben in én je kunt meekijken bij het ambachtelijke rietsnijden. Het op de gevoelige geheugenplaat vastleggen van ambachtelijke werkzaamheden is hierbij dus een zeer mooie toevoeging. Deze workshop zal worden begeleid door Weerribbenfotograaf Susan Oosterlaar en onze eigen Ruud van der Lubben.

Meer informatie

Workshop Bruidsfotografie met Wim Wilmers

Workshop Bruidsfotografie met Wim Wilmers

Als je wilt weten hoe een professionele bruidsfotograaf werkt of wil je je eigen trouwreportages naar een hoger niveau tillen? Volg dan deze exclusieve workshop Bruidsfotografie van de ervaren trouwfotograaf Wim Wilmers. De masterclass begint met een theoriegedeelte in het pand van CameraNU.nl op Urk. Na de theorie is het tijd voor de praktijk! Hiervoor is het kerkje op Schokland de ideale locatie. Hier ga je aan de slag met je shoot. Je werkt met bestaand licht maar ook met flitsers.

Meer informatie

alt text

Workshop landschapsfotografie op Schokland

Wil jij je landschapsfotografie naar een hoger niveau tillen én wil je leren hoe je kunt profiteren van zonsopkomst, doe dan mee aan de workshop landschapsfotografie op zaterdag 28 april 2018. De workshop is georganiseerd door CameraNU.nl in samenwerking met landschapsfotograaf Johan van der Wielen en Benro. Je gaat uitgebreid aan de slag met de compositie, het "lezen" van foto´s, lijnen in de compositie, voorgrond en achtergrond, vluchtpunten, plaatsing horizon, scherptediepte, gebruik van verschillende filters (bijvoorbeeld polarisatie- of ND-grijsverloopfilters) en nog veel meer.

Meer informatie

alt text

Masterclass landschapsfotografie op Schokland door Bas Meelker

We kennen ze allemaal, velen van ons willen ze zelf ook maken. Wonderbaarlijk mooie landschapsfoto’s. Foto’s waarbij alles samenkomt. Het landschap, het licht, de perfecte compositie en techniek en vol emotie. Wauw-foto’s. Kortom, landschapsfoto’s van een hoog niveau. Ze zijn niet voor iedereen weggelegd. Of wel? Kan iedereen ze maken? Ik denk het wel. Mits je als landschapsfotograaf over de juiste ‘bagage’ beschikt en dan bedoel ik niet alleen de juiste apparatuur. Doe op zaterdag 7 april mee aan deze workshop onder leiding van Bas Meelker en til je landsschapsfotografie naar een hoger niveau!

Meer informatie

Agenda

Heb je al eens in de CameraNU.nl agenda gekeken? Naast fotoreizen en allerlei workshops staan er regelmatig interessante lezingen in de agenda. Ook worden daar speciale evenementen, dealer-dagen en demo-dagen vermeld.

Zopim
Heeft u een vraag?