Fotografiereizen en workshops

Leer fotograferen met de ABC fotocursus

Leer fotograferen met de ABC fotocursus

De populaire ABC-cursus van CameraNU.nl brengt je, verdeeld over vier informatieve avonden en gericht op persoonlijk niveau, alle leuke en fijne kneepjes bij van fotografie. Van begrippen als Afstand en Belichting tot Compositie, werkelijk alles komt aan bod zodat je op een eenvoudige manier een beter eindresultaat uit je camera leert halen.

Meer informatie

Workshop Amsterdamse dierentuin

Fotoworkshop Amsterdamse dierentuin

Altijd al beter willen fotograferen in een fotogenieke locatie als een dierentuin? Rondlopend door de Amsterdamse dierentuin zal huisfotograaf Edwin Butter samen met een CameraNU.nl medewerker je hier een handje bij helpen. Tussen de enorme verscheidenheid aan dieren komen allerlei aspecten van dierenfotografie aan bod. In de Amsterdamse dierentuin vind je apen, olifanten, leeuwen, insecten en nog veel meer dieren om mooie portretten van te schieten. Sfeerfoto's zijn er ook genoeg te nemen met de leuke doorkijkjes die stiekem laten zien dat deze geweldige dierentuin gewoon midden in de stad ligt!

Meer informatie

Fotoworkshop Apenheul

Fotoworkshop Apenheul

Altijd al beter willen fotograferen in een fotogenieke locatie als een dierentuin? Rondlopend door de Apenheul in Apeldoorn zal huisfotograaf Edwin Butter samen met een CameraNU.nl medewerker je hier een handje bij helpen. Tussen de enorme verscheidenheid aan apen komen allerlei aspecten van dierenfotografie aan bod. In de Apeldoornse dierentuin vind je allerlei soorten apen die soms gewoon blijven poseren voor je en soms eigenwijs je de rug toekeren. Genoeg uitdaging dus om mooie portretten te schieten van deze merkwaardige dieren.

Meer informatie

alt text

Online workshops

Via CameraNU.nl zijn hele leuke workshops te volgen. Deze workshops worden meestal op locatie gegeven door een instructeur op een bepaalde datum. Maar wat nu als u op die datum niet kunt? Nu is het ook mogelijk om een aantal workshops online te volgen zodat u zelf de tijd kunt bepalen wanneer u ermee aan de slag wilt. U kunt dus ook zelf de locatie bepalen. Wilt u dit thuis op zolder, in de woonkamer, op het balkon, in de tuin of bij wijze van spreken tijdens het reizen van en naar uw werk volgen dan is dat geen enkel probleem. Het enige dat u nodig hebt is een internetverbinding. Mark de Rooij van DeRooijFotografie helpt u in diverse video's beter om te gaan met uw camera of leert u de fijne kneepjes van het softwarepakket Lightroom van Adobe.

Meer informatie

alt text

Masterclass Tilt-Shiftfotografie door Tony Vingerhoets

Hoe werkt een tilt-shift lens en wat kun je er allemaal mee? Je leert alle ins en outs tijdens een workshop van fotograaf Tony Vingerhoets. Zijn portfolio puilt uit van treffende voorbeelden hoe je werkt met een tilt-shift objectief. In deze Masterclass geeft Tony inzicht in de techniek van deze lenzen en welke creatieve mogelijkheden ze bieden op diverse terreinen zoals architectuur, interieur, miniatuur, panorama, file-merging, food/cuisine, landschap en portret. Na deze theorie presenteert Tony zijn gevarieerde portfolio en neemt je mee in de wereld van high-end tilt-shift fotografie. En tijdens het praktijkgedeelte demonstreert hij hoe effectief scherptediepte-optimalisering en perspectiefcorrectie werkt met een tilt-shift lens.

Meer informatie

CameraNU.nl Photowalk op Urk

CameraNU.nl Photowalk op Urk

Tijdens deze CameraNU.nl Photowalk ga je mee met een lokale fotograaf op fototocht door de oude dorpskern van Urk. De wandeltocht vindt plaats onder leiding van een lid van de plaatstelijke Fotoclub Fisheye. Hierbij zwerf je door een wirwar van straatjes en steegjes (in het Urker dialect ginkies genoemd) van het oude, pittoreske centrum van Urk, waar nog steeds het eilandgevoel kan worden beleefd, waar ieder huisje anders is. Verrassende doorkijkjes, knusse pleintjes, karakteristieke gevels en de vele sierlijke decoraties met ankers en scheepjes, kortom: er is genoeg te fotograferen. En daar krijg je dan natuurlijk ook ruim de tijd voor!

Meer informatie

Workshop Vossenfotografie

Workshop Vossenfotografie

De vos is een schemer- en nachtdier en juist om die reden is het soms lastig ze te fotograferen. De Amsterdamse Waterleidingduinen worden inmiddels door menig fotograaf geassocieerd met vossen. De reden hiervoor is dat deze vossen door de jaren heen aan mensen gewend zijn geraakt en daardoor eenvoudiger te benaderen zijn. In de natuurfotografie is niets zeker maar de kans om hier vossen te treffen is wel heel erg groot en vandaar dat we er een leuke fotoworkshop aan hebben gekoppeld onder leiding van een echte wildlife specialist; Jeroen Stel.

Meer informatie

Platbuik

Workshop macrofotografie in de Weerribben

CameraNU.nl's eigen Marc Brouwer geeft in samenwerking met Weerribbenfotograaf Susan Oosterlaar boeiende macrofotografie workshops. Tijdens de workshop geeft Marc jou veel tips en trucs hoe je het beste resultaat behaalt wanneer je bijvoorbeeld insecten of detailopnames van het plantenrijk op de gevoelige plaat wilt vastleggen. Denk hierbij aan de beste instellingen selecteren op jouw camera, wat is een goede werkafstand en niet geheel onbelangrijk, welke camera-accessoires wel en niet noodzakelijk zijn om het plezier van macrofotografie te vergroten... Ook geeft Marc een korte uitleg over focusstacking en wat tips om meer uit jouw huidige apparatuur te halen.

Meer informatie

alt text

SNP Fotoreizen

Fotograferen is uw hobby! Maak dan een fotoreis met personen die allemaal fotograferen. SNP organiseert deze fotoreizen. SNP weet altijd het beste er uit te halen om er een geweldige fototrip te maken. Het mooiste is dat u bijna niets zelf hoeft te regelen, van vervoer tot begeleiding, alles wordt door SNP voor u geregeld. Wat er nog rest... uw cameratas en bagage inpakken en aan een onvergetelijke reis beginnen...

Meer informatie

Agenda

Heb je al eens in de CameraNU.nl agenda gekeken? Naast fotoreizen en allerlei workshops staan er regelmatig interessante lezingen in de agenda. Ook worden daar speciale evenementen, dealer-dagen en demo-dagen vermeld.

Zopim
Heeft u een vraag?