Leica camera's

Het Duitse Leica verheft al decennialang de ontwikkeling van camera's tot een kunst. Een Leica is de absolute top. Van de klassieke analoge camera's tot aan de Leica Q compact camera en de verschillende systeemcamera-series: het zijn stuk voor stuk verbluffende machines. Leica staat voor handgemaakte, prachtige designs, zeer stevige bouwkwaliteit en een rijke fotografische geschiedenis.

Waar ben je naar op zoek?

De populairste Leica camera's bij Cameranu

31 Resultaten
Je hebt 12 van de 31 producten gezien

Leica camera kopen?

Wat is een Leica camera?

Leica is binnen de fotografie één van de meest aansprekende merken. Het in Duitsland opgerichte en gevestigde bedrijf kent een rijke historie van hoogstaande camera-ontwikkeling. Het merk staat aan de bakermat van fotografie op 35mm formaat. Verschillende beroemde en iconische beelden zijn geschoten met een Leica camera. Hoewel Leica's reputatie al vroeg in de 20e eeuw is opgebouwd, heeft het bedrijf nooit stilgestaan. Tussen het geweld van de grote cameramerken is Leica overeind gebleven door vast te houden aan dezelfde filosofie van kwaliteit voor kwantiteit.

Waarom een Leica camera?

Leica staat voor perfectie op elk niveau. De body's zijn compact, licht van gewicht, gebruiksvriendelijk en extreem duurzaam. Een Leica ontwerp kenmerkt zich door simpliciteit, zonder af te doen aan kwaliteit. Een camera van Leica koop je voor de rest van je leven. Daarnaast kies je bij het kopen van een Leica niet alleen voor een hoogwaardige camera, maar ook voor de beste objectieven die er te vinden zijn.


In welke situatie ga ik een Leica camera gebruiken?

Leica camera's zijn door hun compacte, ongecompliceerde design erg populair in situaties waar je snel en onopvallend wilt fotograferen. De camera's zijn stil en door hun eenvoudige bediening heel snel in te stellen. Dit komt vooral van pas bij straat- en reportagefotografie. Bedenk vooraf wat je er vooral mee wilt gaan doen. Grote kans dat Leica de juiste camera heeft die voldoet aan jouw wensen.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een Leica camera?

Voor iedereen is er een ideale Leica camera om je favoriete onderwerpen mee vast te leggen. Zoek de camera die het beste bij jou past op basis van wat je ermee wilt doen, de functies, specificaties en het budget dat je eraan wilt uitgeven. Wil je bijvoorbeeld een compacte all-in-one camera die je gemakkelijk overal mee naartoe neemt of een camera waarvan je de lens kunt verwisselen om het beste uit elke situatie te halen? Onze medewerkers staan altijd voor je klaar om je te helpen met het maken van de juiste keuze. Via onze contactpagina neem je contact met ons op!