Sony Cybershot DSC-RX100

De Sony DSC-RX100 compact camera's bieden jou de mogelijkheden van een spiegelreflex- of systeemcamera. Het grote verschil is dat je de RX100 in je jaszak kunt stoppen en dus gemakkelijk meeneemt op uitjes en vakanties. Van de Sony DSC-RX100 zijn inmiddels zes versies verschenen. Je vindt ze in het overzicht hieronder.

6 Resultaten

Sony RX100 camera kopen?

De Sony RX100 camera’s zijn compact camera’s en inmiddels zijn er zes versies op de markt: de I, II, III, IV, V en VI.

Kenmerken van de Sony RX100-serie

De compact camera's van de RX100-serie beschikken alle zes over een Zeiss Vario-Sonnar T*-lens. Met deze zakformaat camera's maak je foto's en video's met de kwaliteit van een spiegelreflex- of systeemcamera. Daarnaast bieden de camera's uit de Sony RX100-serie je volledige vrijheid door het handmatig in kunnen stellen van functies en instellingen.

In welke situatie ga je de Sony RX100-serie gebruiken?

De compact camera's uit de RX100-serie zijn ideaal voor de enthousiaste hobbyfotograaf die liever werkt met een compact camera in plaats van een spiegelreflex- of systeemcamera. Maar ook de professionele fotograaf die standaard gebruik maakt van een spiegelreflex- of systeemcamera, kan de Sony RX100 compact camera inzetten als tweede camera. De Sony RX100 is gemakkelijk mee te nemen en is daardoor een handige extra. De RX100 camera's zijn geschikt voor portret-, reis-, straat-, architectuur- en landschapsfotografie, maar mede door hun 180 graden klapbare LCD-scherm (de I en II uitgezonderd) en HD-videokwaliteit ook ideaal voor vloggen. De IV, V en VI beschikken zelfs over 4K-videokwaliteit.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een Sony RX100 camera?

Bedenk bij aankoop van een compact camera uit de Sony RX100-serie waarvoor je camera wilt gaan gebruiken. Maak aan de hand daarvan een keuze. Ben je een enthousiaste vlogger, dan is het slim om te kiezen voor de RX100 III, IV, V of VI. Wil je een compact camera met een groot zoombereik, kies dan voor de RX100 VI. Kies voor de RX100 I of II voor een meer betaalbare compact camera met uitzonderlijke kwaliteiten.

Hulp nodig?

Bij Cameranu zit je altijd goed voor de aankoop van een camera uit de Sony RX100-serie. We hebben alle camera's uit de RX100-serie in ons assortiment. Twijfel je welke camera het beste bij je past? Onze klantenservice denkt graag met je mee en helpt je met plezier op weg naar de juiste keuze. Neem contact op via onze contactpagina!