Fisheye lenzen

Een fisheye lens is een objectief met een bijzonder grote beeldhoek die bewust veel beeldvervorming geeft. Dat maakt de lens ideaal voor het fotograferen in kleine ruimtes en voor het maken van portretten met een overdreven perspectief. Dit komt bij het fotograferen van bijvoorbeeld feesten of evenementen goed van pas, maar kan ook voor macro fotografie leuke beelden opleveren!

Bekijk de populairste fisheye lenzen

71 Resultaten
Je hebt 12 van de 71 producten gezien
Welke soorten objectieven zijn er?
Advies
Welke soorten objectieven zijn er?
Lees meer
Wat is brandpuntsafstand?
Advies
Wat is brandpuntsafstand?
Lees meer

Wat is een fisheye lens?

Een fisheye lens is een objectief met een korte brandpuntsafstand gecombineerd met een zeer grote beeldhoek. Dit zorgt voor bewuste vervormingen in het beeld die voor een ander type foto zorgen. Dat wordt ook wel het Fisheye effect genoemd. Hoe dichter objecten voor de camera staan, hoe groter deze worden weergegeven. Je moet zelfs uitkijken dat je eigen voeten niet in beeld komen als je een foto maakt met een fisheye objectief. Met deze lens kun je in ieder geval je creativiteit de vrije loop laten!

Welke Fisheye lens kopen?

Er zijn twee verschillende soorten fisheye lenzen: diagonale- en circulaire lenzen. Het grote verschil tussen deze twee soorten is dat bij een circulaire lens het hele beeld vertekend wordt, hierdoor kan het beeld in het meest extreme geval ook rond worden. Bij diagonale fisheye objectieven zijn wat minder extreem omdat het hele beeld gebruikt wordt, dat voorkomt dat het hele beeld een cirkel wordt.

Kenmerken van een fisheye lens

  • Een korte brandpuntsafstand (8-17mm)
  • Geschikt voor het fotograferen in kleinere ruimtes
  • Zeer geschikt voor foto’s bij grote evenementen

In welke situatie ga je een fisheye objectief gebruiken?

De lenzen zijn bij uitstek geschikt voor het fotograferen op evenementen of feesten, maar ook voor portretten kan de lens worden gebruikt. Je kunt hele leuke of grappige foto’s van dieren maken. Een fisheye lens geeft een nieuwe insteek aan het fotograferen waarmee een creatieveling prima uit de voeten kan. Houdt er rekening wel mee dat je geen filters op je lens kunt plaatsen voor bijvoorbeeld landschapsfotografie. Dit heeft te maken met de extreme bolling van het glas.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een fisheye lens?

Uiteraard let je bij de aanschaf van een objectief op of de fisheye lens de juiste lensmount heeft. Hiervoor kun je op onze lenzen geschik voor pagina kijken. Selecteer gemakkelijk je merk, type en model en zie alle geschikte lenzen voor jouw camera. Gebruik de filters om vervolgens alle fisheye objectieven te zien. Weet je jouw lensmount al? Gebruik dan de filters op deze pagina om alle geschikte objectieven te zien. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar je budget voor de lens, binnen dit type lenzen is er namelijk een groot prijsbereik. Lichtsterke objectieven zijn hoger geprijsd dan fisheyes die wat minder lichtsterk zijn.

Heb je vragen over deze lenzen? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen je graa met het maken van de juiste keuze.