CameraNU Logo

Hama filters

Hama heeft 3 soorten universele filters op de markt gebracht voor het maken van nog mooiere beelden: UV-, grijs- en polarisatiefilters. Voor de meest gangbare filtermaten is een schroeffilter verkrijgbaar. Verder heeft Hama een aantal filterklemmen en filter-adapterringen.

Alle Hama filters bij CameraNU.nl

Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Je hebt 12 van de 43 producten gezien

Wat is een Hama filter?

Hama filters zijn universeel, dus gemaakt voor elke merk objectief. Er zijn 3 soorten Hama filters verkrijgbaar: UV-, grijs- en polarisatiefilters. Voor de meest voorkomende filtermaten vind je een Hama schroeffilter.

Kenmerken van Hama filters

Welk merk objectief jij ook hebt, Hama filters zijn er voor jou! Bepaal welk soort filter jij nodig hebt voor jouw fotografie en zoek de juiste filtermaat. Je kunt eventueel ook een Hama filter-adapter gebruiken, zodat je een schroeffilter met een andere maat op jouw objectief bevestigt. Een filterklem gebruik je om snel te wisselen van filter. Hama filters kenmerken zich door de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

In welke situatie ga je de Hama filters gebruiken?

Een Hama UV-filter gebruik je als bescherming van de frontlens en om het contrast te optimaliseren. Met een polarisatiefilter worden blauwtinten blauwer en worden ook witte wolken en de algehele verzadiging van de kleuren iets versterkt. Door aan een polarisatiefilter te draaien heb je invloed op de zichtbaarheid van reflecties. Een grijsfilter heeft geen invloed op de kleuren van een foto, maar wel op de hoeveelheid licht die doordringt tot de sensor van je camera. Meer informatie over filters, vind je op onze adviespagina's!

Een Hama filteradapter gebruik je om een schroeffilter met een andere filtermaat dan je objectief toch te kunnen bevestigen. Wil je snel wisselen van filter, dan gebruik je de filterklem. Hiermee haal je snel, eenvoudig en veilig het filter van je objectief.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een Hama filter?

Bij de aanschaf van een Hama filter bepaal je van tevoren voor welke doeleinden jij het filter wilt gebruiken. Twijfel je welk filter jij het beste kunt gebruiken? Raadpleeg dan onze adviespagina's over filters of neem contact op met onze klantenservice!