Benro GD3WH Precision Geared 3-weg kop - image 1
Benro GD3WH Precision Geared 3-weg kop - image 2

Informatie

Benro GD3WH Precision Geared 3-weg kop

Kenmerken van de Benro GD3WH

  • Precision geared 3-weg kop
  • Kanteling + 90° / -30°
  • Kantelhoek -90° / +30°
  • Draagkracht van 6kg
  • Met snelkoppelingsplaat
  • Arca-Swiss compatibel
  • Voorzien van 3 waterpassen

Inhoud van de doos

Bij de Benro GD3WH in de doos

  • Snelkoppelingsplaat

Reviews (10)

Met groot gemak zeer nauwkeurige kadrering van je onderwerp. Degelijk
Degelijkheid
Gebruiksgemak
Gewicht
Kwaliteit
Ik heb hem net binnen, dus kan nog niets zeggen over kwaliteit op de lange duur.
Eerste indruk en gebruik is ZEER goed. Stevige kop die uiteraard veel groter uitvalt dan mijn vorige balhoofd. Grote voordeel is natuurlijk dat je alle assen afzonderlijk kunt instellen.
Ik gebruik hem op mijn Manfrotto 190CXPRO3 statief met een Nikon Z6. De meegeleverde "baseplate" is weliswaar te gebruiken op de Z6 maar kent (net als alle andere standaard platen overigens) een beperking ten aanzien van de FTZ adapter. Doordat de plaat aan de voorkant van de camera uitsteekt past de FTZ adapter niet. Dit is een bekend fenomeen voor de Z6 en Z7 met bijna alle standaard platen en komt doordat de aansluiting bij deze camera's niet centraal in de bodem zit maar aan de voorkant. Er zijn van diverse merken en kwaliteiten Arca-Swiss compatibele (L-)platen te koop speciaal voor de Z6/Z7 die hierop zijn aangepast en niet uitsteken (google even met "bracket Z6") . Deze heb je dus nodig als je de FTZ adapter wilt gebruiken met deze Benro.
Fijn dat er zowel een fijne als een grove instelling per as mogelijk is dat werkt een stuk sneller. De grove instelling bedienen is wel wat zwaar, de veren zijn erg sterk, maar niet onoverkomelijk.
Neemt initieel wel iets meer tijd om in te stellen dan een balhoofd maar als je daarna iets wilt aanpassen gaat dit veel beter en sneller.
Geweldig precies kadreren
stevig en stabiel
goede graden verdeling voor 'pannen'
Extra L-plate nodig voor Nikon Z6/Z7

Accessoires voor dit product

Terug naar alle accessoires