Benro GD3WH Precision Geared 3-weg kop - image 1
Benro GD3WH Precision Geared 3-weg kop - image 2

Informatie

Benro GD3WH Precision Geared 3-weg kop

Kenmerken van de Benro GD3WH

  • Precision geared 3-weg kop
  • Kanteling + 90° / -30°
  • Kantelhoek -90° / +30°
  • Draagkracht van 6kg
  • Met snelkoppelingsplaat
  • Arca-Swiss compatibel
  • Voorzien van 3 waterpassen

Inhoud van de doos

Bij de Benro GD3WH in de doos

  • Snelkoppelingsplaat

Reviews (9)

Degelijk precisie gereedschap
Degelijkheid
Gebruiksgemak
Gewicht
Kwaliteit
Na een avondje proberen (fotomaat heeft dezelfde) overstag gegaan naar deze geared head. Degelijke bouwkwaliteit. De Arca swiss koppeling is gemakkelijk en de bevestiging/klemming is perfect; Het systeem heeft een beveiliging waardoor je camera vrijwel nooit van het statief zal vallen wanneer je deze net los hebt.
De 3 assen zijn super nauwkeurig in te stellen zonder speling als je net even terug wilt (links- en rechtsom draaiend). Om de 3 assen zonder de draaiknoppen te positioneren zitten er achter de draaiknoppen nog knoppen om de as los te zetten om vrij te kunnen bewegen. Bij dit vrije bewegen moeten de knoppen wel continu worden gedraaid wat een klein beetje kracht kost, omdat de knoppen met een veer worden teruggeduwd; Met deze functie kan de kop ook in een keer (redelijk precies) 90 graden worden gekanteld, ideaal voor een snelle schakeling naar portret of landschap. Op de zijkant en bovenkant zit een waterpas wat erg handig is.
Qua omvang is het een redelijk stuk gereedschap. Voor mij persoonlijk geen hinderlijk iets, maar het is dan ook geen standaard statiefkop.
Voor landschappen, waar ik deze voor gebruik, is het echt ideaal en echt zo'n ding van "Waarom had ik dit niet eerder?". Precies je compositie bepalen en net even dat kleine beetje er bij pakken zonder moeite en je hele kop opnieuw instellen. Even draaien en klaar. De meegeleverde Arca Swiss koppelingsplaat is mooi lang (50mm) en prima voor een DSLR.
degelijk
gebruiksgemak
precisie
Goede snelkoppelingsplaat meegeleverd
stabiel
vormgeving
Iets groter dan een standaard statiefkop

Accessoires voor dit product

Terug naar alle accessoires