Leica Macro-Elmar-M 90mm f/4.0 objectief Zwart
Leica Macro-Elmar-M 90mm f/4.0 objectief Zwart
3.550,-

Leica Macro-Elmar-M 90mm f/4.0 objectief Zwart

3.550,-
Onbekend
Of betaal 1.183,33 in
Let op! Geld lenen kost geld

Productinformatie

Info

De Leica Macro-Elmar-M 1:4/90mm s een krachtig teleobjectief. Zijn middellange brandpuntafstand is vooral geschikt voor portretten waarbij de personen zich fotogeniek duidelijk tegen de achtergrond moeten aftekenen. In de reisfotografie is het een onmisbare hulp voor detailweergaven, bijv. bij landschapsopnamen. In de reportagefotogarfie kunnen er discrete opnamen vanaf iets grotere afstand mee worden gemaakt.

Als verzinkbare constructie vormt het, met slechts 41mm lengte in ingeschoven toestand, een uitgesproken compact alternatief voor de andere 90mm Leica M-objectieven. Dit vooral omdat de meegeleverde zonnekap, voor het opbergen, ook omgekeerd kan worden aangebracht.

De beeldkwaliteit is over het gehele beeldveld zeer goed en kan zonder meer worden vergeleken met de kwaliteit van de reeds legendarische Leica APO-Macro-Elmarit-R (100/2.8). Het objectief levert reeds bij diafragma 4 zijn optimale prestatie, d.w.z. de maximale opening kan onbeperkt als "gebruiksdiafragma" worden gebruikt (bij het diafragmeren wordt in feite alleen nog de scherptediepte vergroot). De hogte beeldkwaliteit blijft, ook dichtbij, zoveel mogelijk behouden.

De geringe kussenvormige vertekening in de beeldhoeken, is met 1.3% nagenoeg te verwaarlozen. De vignettering, d.w.z. het verdonkeren van de beeldhoeken, zal met maximaal 1.2 diafragmatrappen bij volledige opening nauwelijks opvallen, zelfs niet in kritische situaties. Door het diafragma 2 trappen te verkleinen kan dit volledig worden weggenomen.

De coating van de afzonderlijke lensvlakken, met reflectieverminderende meervoudige lagen, garandeert de voor Leica kenmerkende weergave (kleurneutraal). Door nieuwe technologieen bij de mantel van het objectief en door een effectieve, royaal bemeten zonnekap, kan bovendien een uitstekende reflectievrijheid in het beeld worden bereikt (bijvoorbeeld bij zijlicht of lichtbronnen).

Klik hier voor meer informatie

Specificaties

Geen specificaties gevonden voor zoekopdracht

Algemene info
Merk
Leica
Type lens
Macro, Tele
Lensmount
Leica M
Lensserie
Leica Elmar-M
Fabrieksgarantie
2 jaar
Eigenschappen
Beeldstabilisatie
Nee
Brandpunt
Vast brandpunt
Ja
Brandpuntsafstand
90mm
Minimaal brandpuntsafstand
90mm
Maximaal brandpuntsafstand
90mm
Diafragma
Maximaal diafragma
f/4.0
T-stop
Nee
Zoom
Zoom optie
Nee
Optische zoom
1x
Meest gebruikt voor
Macrofotografie
Ja
Fysieke eigenschappen
Kleur
Zwart
Hardware
Ja

Acties en services bij dit product

Lens inruilen?

Ruil je lens in en gebruik de inruilwaarde voor je nieuwe aankoop! Vul het inruilformulier in en wij nemen snel contact met je op. Stuur je lens naar ons op of lever het af in onze winkels.
Meer informatie

5 jaar garantie

Op dit product krijg je bij ons 5 jaar garantie
Meer informatie

Verzekeren

Ons uitgebreide zekerheidsplan!
Bij Cameranu heb je de mogelijkheid jouw nieuwe foto- en video apparatuur uitgebreid te verzekeren. Met ons verzekeringspakket is jouw aankoop optimaal beschermd.  

Wat zijn de voordelen?
- Een extra jaar fabrieksgarantie
- Verzekerd tegen vallen, stoten en diefstal
- Nieuwwaarderegeling gedurende de looptijd
- Wereldwijde transport- en verblijfsdekking
Lees meer over verzekeren