Betalen

Afwijkend BTW-tarief

In sommige landen geldt een afwijkend btw-tarief. Tijdens het bestellen controleert ons systeem of het bezorgadres binnen Nederland valt. Als dit niet het geval is wordt er automatisch gecontroleerd welk btw-tarief gehanteerd moet worden. Mocht het een ander tarief zijn dan onze 21% of 9% dan wordt de prijs automatisch gewijzigd.

De landen waar het specifiek om gaat:
In de volgende landen wordt het btw tarief gewijzigd na een duidelijke melding:

Land Tarief
Duitsland 19%
Finland 24%
Frankrijk 20%
Zweden 25%

BTW-teruggave

Verblijf je als particulier buiten de Europese Unie en plaats je een bestelling bij Cameranu en voer je deze goederen binnen 3 maanden na aankoop uit, dan kun je via Cameranu btw terugvorderen. Hier zijn echter een aantal voorwaarden aan verbonden.

Allereerst koop je de goederen inclusief btw. Het is belangrijk dat je jouw naam en adres buiten de EU op de factuur laat zetten. Vervolgens zorg je zelf bij het verlaten van Europa voor een uitvoerstempel op de originele factuur. Dit kan bij een douanekantoor in de EU, bijvoorbeeld bij de Douane op Schiphol. Daarna stuur je jouw factuur vergezeld van een kopie van je paspoort waaruit blijkt dat je normaliter buiten de EU verblijft, samen met je bank- of girogegevens naar Cameranu, Het Spijk 8, 8321 WT te Urk.

Samenvatting van de handelingen

  1. Je koopt de goederen inclusief btw bij Cameranu
  2. De factuur móet op naam en adres zijn van een persoon die buiten de EU verblijft
  3. Er moet een uitvoersstempel van de Douane op de originele factuur geplaatst zijn
  4. Er moet een kopie van een geldig paspoort bij de factuur gevoegd worden
  5. Het paspoort moet op dezelfde naam staan als die op de factuur
  6. De uitvoer van goederen dient bínnen 3 maanden na aankoop plaats te vinden

SprayPay ontbinden

Je kunt je SprayPay-overeenkomst ontbinden door je bestelling binnen de gestelde termijn te annuleren. Als de bestelling is geannuleerd of volledig geretourneerd vervalt de overeenkomst. Daarnaast ontbind je de overenkomst indien je het volledig openstaande bedrag hebt voldaan.