Systeemcamera's

Systeemcamera's zijn enorm populair en de ontwikkelingen in deze toestellen volgen elkaar razendsnel op. Een systeemcamera heeft geen spiegelsysteem, zoals een spiegelreflexcamera. Hierdoor is de camera minder zwaar en vaak compacter. In tegenstelling tot compact camera's gebruiken de systeemcamera's verwisselbare objectieven. Ze zijn uitgerust met een digitale zoeker om doorheen te kijken, waarmee je het effect van je instellingen direct ziet en je in alle omstandigheden de zoeker goed kunt gebruiken.

Bekijk systeemcamera's van

403 Resultaten
Canon R6 Mark II Canon R6 Mark II
9 reviews
 • Type: Fullframe
 • Geschikt voor: Gevorderden
 • Beeldstabilisatie: Ja
2.929,-
2.499,-
2.379,- na cashback

Service

3 Jaar gratis sensorcleaning

Canon R5 Canon R5
18 reviews
 • Type: Fullframe
 • Geschikt voor: Professionals
 • Beeldstabilisatie: Ja
3.999,-
3.499,-
3.319,- na cashback
Demomodel voor 3.199,-
Sony A7 IV Sony A7 IV
13 reviews
 • Type: Fullframe
 • Geschikt voor: Gevorderden
 • Beeldstabilisatie: Ja
2.699,-
2.399,- na cashback
Sony A7R V Sony A7R V
2 reviews
 • Type: Fullframe
 • Geschikt voor: Professionals
 • Beeldstabilisatie: Ja
4.499,-
4.099,- na cashback
Demomodel voor 3.999,-
Sony Alpha A7 IV Starterskit Sony Alpha A7 IV Starterskit
13 reviews
 • Type: Fullframe
 • Geschikt voor: Gevorderden
 • Beeldstabilisatie: Ja
2.699,-
2.399,- na cashback
OM SYSTEM OM-1 Mark II OM SYSTEM OM-1 Mark II
Geen reviews
 • Type: Micro Four Thirds
 • Geschikt voor: Professionals
 • Beeldstabilisatie: Ja
2.399,-
2.199,- na korting
Sony A7S III Sony A7S III
5 reviews
 • Type: Fullframe
 • Geschikt voor: Professionals
 • Beeldstabilisatie: Ja
4.199,-
3.899,- na cashback
Je hebt 12 van de 403 producten gezien

Een systeemcamera kopen?

Ben je op zoek naar een systeemcamera? Dan zit je goed bij Cameranu. We beschikken over een groot assortiment waardoor de juiste keuze er altijd tussen zit.

We hebben verschillende merken zoals:
Canon systeemcamera's | Nikon systeemcamera's | Sony systeemcamera's | Fujifilm systeemcamera's | Panasonic systeemcamera's | Olympus systeemcamera's

Kom je er niet uit of heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar! Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag met het maken van de juiste keuze voor jou.

Wat is een systeemcamera?

Een systeemcamera is te vergelijken met een spiegelreflexcamera, echter ontbreekt het spiegelsysteem van de spiegelreflexcamera. Dit is vervangen door een digitale zoeker. Zonder het spiegelsysteem is het mogelijk om de camera een stuk lichter en kleiner te maken. Dat kan een pluspunt zijn als je de systeemcamera veel in je handen hebt. Een compact camera heeft dat voordeel ook, alleen beschikt dat type camera niet over een verwisselbare lens. De overstap wordt steeds vaker gemaakt. Het voordeel van de digitale zoeker is dat je het effect van de verschillende instellingen die je verandert gelijk ziet, bijvoorbeeld diagrafma of sluitertijd. Zo voorkom je dus dat je achteraf pas ziet dat je de verkeerde instellingen gebruikte. Vooral in donkere omgevingen is het fijn om gelijk te kunnen zien of je de juiste instellingen hebt gebruikt. Lees hier alles over het verschil tussen een systeemcamera en een spiegelreflexcamera

De ontwikkeling van de systeemcamera gaat de laatste jaren enorm snel. Bekende merken als o.a. Canon, Sony, Nikon en Fujifilm leggen steeds verder de focus op deze modellen. Het voordeel daarvan is dat er enerzijds veel modellen uitkomen, voor zowel de beginner als de expert. Anderzijds komen er ook steeds meer objectieven uit geschikt voor deze camera's, zowel van de merken zelf als van algemene merken als Sigma en Tamron. Hierdoor hoef je steeds minder met een adapter te werken om de lenzen gemaakt voor DSLR's te gebruiken. Behalve lenzen komen er ook steeds meer accessoires voor systeemcamera's zoals cages en grips. Zo wordt het werken hiermee steeds gemakkelijker en groeit dit type camera enorm in populairteit.

In welke situatie ga je de systeemcamera gebruiken?

Een systeemcamera is ideaal als je hoge kwaliteit foto's wilt maken met een camera die wat kleiner is dan een spiegelreflexcamera. Deze camera's kun je voor alle typen fotografie gebruiken door de verwisselbare lenzen. Afhankelijk van welke objectieven je gebruikt kun je de camera bijvoorbeeld inzetten voor landschaps- of portretfotografie. Systeemcamera's doen tegenwoordig helemaal niet meer onder voor de spiegelreflexcamera's. Er zijn modellen voor de zowel de instapfotograaf als de professionele fotograaf.

Zoals zojuist ook benoemd komen er steeds meer objectieven uit. Heb je nog veel objectieven liggen voor de oude lensmount, dan kun je gebruik maken van een lens adapter. Hiermee kun je dan nog wel al je lenzen gebruiken en hoef je niet alles in te ruilen. Zo is de overstap makkelijker te maken.

Een systeemcamera kopen? Hier kun je op letten!

Er is veel keuze in systeemcamera's, steeds meer merken hebben de focus op de ontwikkeling van dit type camera en door de grote populairiteit komen er in snel tempo meer bij. Dat maakt de keuze welke het beste bij jou past lastiger. Om toch te zorgen dat je de juiste kiest hebben we hieronder een aantal vragen die jezelf kunt stellen.

 • Waarvoor wil ik de camera gebruiken? Welke type fotografie is belangrijk voor je. Bekijk van tevoren goed of er genoeg lenzen zijn voor de camera die dit ondersteunen. Dit is enorm belangrijk in de keuze voor een body, wanneer je achteraf ziet dat er geen lenzen zijn voor bijvoorbeeld macrofotografie kan dat een teleurstelling zijn en moet je nog een adapter kopen zodat je andere lenzen kan gebruiken. Via ons menu kun je er cameramodel bekijken welke lenzen er beschikbaar zijn, zo weet je zeker dat je goed zit met je aanschaf!
 • Wat is mijn budget? Wat wil je betalen voor je camera? Wanneer je een budget hebt kun je ook kijken naar een kit. Dan zit er ook al een lens bij de camera voor een voordelige prijs. Bekijk daarnaast ook de prijs van de verschillende objectieven. Dat kan nog wel eens verschillen per cameramerk. Neem dat mee in je keuze, anders heb je nu een voordelige body, maar moet je er nog dure lenzen bij kopen. Bekijk van tevoren het totaalplaatje goed.
 • Welke opties moet de camera hebben? Moet de camera beschikken over wifi of bleutooth? Of welk formaat sensor wil je hebben? Er zijn tegenwoordig veel verschillende opties voor op camera's. Bekijk daarom goed wat alle functies inhouden en of deze van nut zijn voor jou. Twijfel je over verschillende functies? Op deze pagina leggen we de verschillende functies uit, zoals bijvoorbeeld de keuze voor de sensor of het verschil tussen type camera's.
 • Wil je verschillende systeemcamera's vergelijken? Dat kan bij Cameranu. We hebben een aantal uitgebreide vergelijkingen gemaakt op populaire camera's. Daarnaast kun je middels het vergelijkvinkje ook zelf de specifiacties van verschillende modellen gemakkelijk vergelijk met elkaar.

Hiermee proberen we je op weg te helpen met je keuze. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag met verdere vragen.

Systeemcamera's zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Zo heb je al een camera voor enkele honderden euro's, maar kan de prijs aardig oplopen tot enkele duizenden euro's. Bedenk daarom dus goed wat je nodig hebt en zoek binnen die criteria je camera. Daarvoor kun je de filters gebruiken. Bekijk hier al ons advies over de aanschaf van een systeemcamera

Bij Cameranu krijg je nu 3 jaar gratis sensorreiniging bij aanschaf van een systeemcamera, zo blijft je sensor mooi schoon en kun je de mooiste beelden blijven maken.