Harald Lavooij

Harald Lavooij

Freelance fotograaf Harald Lavooij (1963) is geboren in Middelburg en heeft een speciale voorliefde voor alles wat digitaal is of digitaal kan worden. Hij kwam voor het eerst in aanraking met digitaal techniek tijdens zijn beroepsperiode als communicatiespecialist bij de Koninklijke Marine. Daarna heeft hij diverse IT-studies gedaan en is oprichter en eigenaar van een ICT-bedrijf met zeven medewerkers.

Al van kinds af aan vindt hij fotograferen, en de donkere kamer om zelf foto’s te ontwikkelen, zeer intrigerend. Sinds de intrede van de digitale fotografie heeft zijn interesse in fotografie een boost gekregen omdat hij toen zijn passie voor de fotografie kon combineren met de digitale DOKA, het 'ontwikkelen' van foto’s met bijvoorbeeld Photoshop en Lightroom. Op het gebied van (HDR-)fotografie heeft Harald diverse workshops gevolgd, o.a. in Nieuw-Zeeland bij Trey Ratcliff, de pionier van HDR. Inmiddels wordt ook Haralds website druk bezocht en heeft hij duizenden volgers uit de hele wereld.

Vooral de combinatie van fotografie en reizen heeft momenteel zijn voorkeur. Zodra het zakelijk kan (en van het thuisfront mag) gaat hij – samen met zijn fototas - de wijde wereld in. De afgelopen jaren heeft hij fototrips gemaakt naar o.a. Japan, Australië, Nieuw Zeeland, Hawaii, Namibië, diverse landen in het Midden-Oosten en het geëvacueerde gebied nabij de kerncentrale Tsjernobyl.

Zijn fototas bestaat uit een Nikon D850 met een GPS-module en een D810 als back-up. Qua objectieven heeft hij altijd de Nikon 14-24mm f/2.8 en de Nikon 24-70mm f/2.8 mee maar tegenwoordig, als het nog past in de bagage, ook steeds vaker de Nikon 200-500mm f/5.6 lens. Steevast gaat er een Sirui carbon statief mee.

Blogs van


Met de Nikon D850 naar Spitsbergen
Productreviews

Met de Nikon D850 naar Spitsbergen

Dit is het tweede deel van het reisavontuur waarin Harald zijn nieuwe Nikon D850 aan de tand voelt. Dit keer in Spitsbergen!

Harald Lavooij Harald Lavooij
5 jaar geleden
Met de Nikon D850 op reis naar de Sahara
Productreviews

Met de Nikon D850 op reis naar de Sahara

Harald Lavooij gaat de Nikon D850 flink aan de tand voelen en hij neemt 'm mee de Sahara in..., hoe doet de camera het in stoffige en warme omstandigheden?

Harald Lavooij Harald Lavooij
6 jaar geleden