Rick Bekker

Rick Bekker

Sinds zijn vroege levensjaren is Rick Bekker gefascineerd door het ervaren en vastleggen van bijzondere en extreme weersomstandigheden. Eerst gebeurde dit nog met een analoog toestel vanuit het dakraam. Al snel kreeg hij de smaak te pakken en begon zich in 2006, op 13-jarige leeftijd, meer te verdiepen in de wereld van extreem weer en fotografie.

Na enkele jaren intensieve zelfstudie, ontwikkelde hij zichzelf tot hobbyfotograaf, wat in 2008 resulteerde tot de eerste bliksemontlading die door hem op de gevoelige plaat werd vastgelegd. De passie voor extreme weersomstandigheden en fotografie bleef zich in de loop der jaren verder versterken. Daags nadat Rick zijn rijbewijs had gehaald, kocht hij een auto en ging stormchasen in Duitsland.

Het veilig en succesvol stormchasen is een vak op zich. Met soms vallen en opstaan, soms 1000 kilometer rijden en toch niets bijzonders vast kunnen leggen is ronduit balen! Maar dat weerhoudt Rick er niet van om door te gaan met zijn passie. De meest spectaculaire onweersbuien brengt hij zo goed mogelijk in beeld. Met meerdere foto’s heeft hij in een landelijk nieuwsblad gestaan en zijn naamsbekendheid zal eerder toe dan afnemen want zijn passie voor stormchasing in combinatie met fotografie is sterker dan ooit...

Blogs van


Product review Shimoda Explore 40 Backpack
Productreviews

Product review Shimoda Explore 40 Backpack

Welke rugtas past bij jou als fotograaf? Rick Bekker was toe aan een upgrade en sjouwt ook flink wat mee. Lees de review over de Shimoda Explore 40 rugtas!

Rick Bekker Rick Bekker
4 jaar geleden
Hoe fotografeer je lichtende nachtwolken?
Tips en inspiratie

Hoe fotografeer je lichtende nachtwolken?

Wat zijn lichtende nachtwolken? Waar kun je ze zien en wanneer ga je op pad voor mooie foto's? Rick Bekker legt je alles over dit fenomeen uit in het blog!

Rick Bekker Rick Bekker
4 jaar geleden
Zo fotografeer je onweer, storm en bliksem!
Tips en inspiratie

Zo fotografeer je onweer, storm en bliksem!

Hoe fotografeer je stormen in Nederland? Stormchaser Rick Bekkers vertelt je over zijn voorbereidingen en geeft handige tips voor wanneer je op jacht gaat!

Rick Bekker Rick Bekker
5 jaar geleden