Yljas Roeper - 1

Yljas Roeper

Yljas Roeper is pas serieus gaan fotograferen, toen de eerste betaalbare digitale compact camera’s op de markt kwamen. De aankoop van zijn Canon S20 in 2001 was bedoeld als impuls voor zijn andere grote hobby: tekenen met CorelDRAW!. Als snel stond echter fotografie op nummer één. In 2004 kwam er een eerste D-SLR van Canon. Inmiddels fotografeert hij naar volle tevredenheid met een compact- en systeemcamera van Fujiflim.

Yljas is grotendeels autodidact. Hij heeft hier en daar enkele cursussen en workshops gevolgd, maar heeft zich het vak voornamelijk eigen gemaakt door vooral veel te fotograferen en te experimenteren. Zowel met de camera zelfs als met bewerkingen in Photoshop en Lightroom. Vanaf 2006 kwamen de opdrachten langzaamaan binnendruppelen. Kort daarna is hij ook workshops gaan geven, variërend van een basiscursus fotografie tot studiofotografie en werken met een reportageflitser.

Daarnaast is hij altijd actief geweest op diverse fora onder de nickname Ytos. Tot op heden is hij nog steeds moderator op het ZOOM.nl forum. Hoewel allround, is de focus van Yljas’ fotografie in de loop van de jaren langzaam verschoven van modelfotografie naar reis- en straatfotografie. Voordeel van werken in het onderwijs is dat hij regelmatig op reis kan. Kleurrijk Marokko, want zo’n andere wereld zo dichtbij, is z’n grote liefde. In januari 2014 heeft hij z’n eerste fotoreis naar Marrakech georganiseerd en hopelijk volgen er nog meer. Sinds kort is hij ook voorzitter van Fotocentrum voor de IJmond ISOO.nu. Daar heeft hij o.a. een maandelijks fotocafé opgezet, dat gratis toegankelijk is en goed bezocht wordt.

Blogs van


Tips en inspiratie

Een modelshoot op locatie organiseren

Een modelshoot op locatie organiseren voor een grote groep, hoe doe je dat? Fotograaf Yljas Roeper vertelt je er alles over op het Cameranu blog!

Yljas Roeper Yljas Roeper
7 jaar geleden
Tips en inspiratie

Hoe kun je partypics maken

Hoe kun je het beste foto's maken op feestjes en partijen? Fotograaf Yljas Roeper vertelt je er alles over op het Cameranu blog..., altijd scherp!

Yljas Roeper Yljas Roeper
8 jaar geleden