This page is displayed in Dutch because it is not available in English. We're sorry for the inconvenience.
Gijs de Reijke

Gijs de Reijke

Gijs is leraar aardrijkskunde en landschapsfotograaf. Voor zijn fotografie laat hij zijn passie voor onder andere meteorologische verschijnselen nadrukkelijk naar voren komen; het vastleggen van onder andere onweer, mist en sneeuw behoort tot de voornaamste doelen die hij zichzelf stelt. Onweer wordt door hem vaak gebruikt als onderwerp, andere verschijnselen meer als sfeermakers.

Voor een foto doet hij graag flink wat moeite, maar vooral de landschappen in Nederland en de direct omringende landen legt hij graag vast. Een foto hoeft niet op een iconische locatie ver weg gemaakt te zijn. Sterker nog: onze eigen, relatieve omgeving kan volgens hem leuke en soms indrukwekkende verrassingen opleveren.

Kennis van de natuur en het weer als onderdeel daarvan, is volgens Gijs de belangrijkste factor die bijdraagt aan het kunnen maken van de foto's die graag schiet. In zijn fotografiestijl probeert hij dan ook recht te doen aan de schoonheid die de natuur biedt, door kleuren en contrasten een realistische levendigheid te geven.

Gijs de Reijke heeft al bijna heel zijn leven een sterke fascinatie voor geologie, geomorfologie, metereologie en biologie. Gijs werkt als aardrijkskundeleraar in het voortgezet onderwijs en het zal niemand verbazen dat hij het liefste landschappen fotografeert. Het weer is in zijn foto's meestal een sfeermakend element, maar soms het hoofdonderwerp. Gijs is te volgen op Instagram.

Blogs by