Gerrit de Groot

Gerrit de Groot

Mijn naam is Gerrit de Groot en door de jaren heen hebben verschillende gebeurtenissen me gevormd van hobbyfotograaf tot een man met een grote passie: fotografie! Mijn interesse is breed maar mijn specialisatie is avond- en nachtfotografie. Waar ik mij ook bevind, observeer ik gebouwen, straten en de bijbehorende belichting, er is altijd wel iets te vinden dat mij opvalt of interesseert.

De sfeer van een avond- of nachtfoto moet wat mij betreft ook de werkelijke sfeer van de avond weergeven qua belichting. Mijn avondfoto’s hebben een eigen handschrift en voor velen is dat heel herkenbaar. Dat ik daarbij voor mezelf de lat hoog leg en niet zo snel tevreden ben, is daar het logische gevolg van.

Als fotograaf moet je jezelf continu blijven ontwikkelen, ik probeer op de hoogte te blijven van de nieuwste stijlen, trends en technieken. Ik volg zelf ook regelmatig workshops bij totaal verschillende fotografen in allerlei disciplines (en van iedereen heb ik wat opgestoken). Dat heeft me gevormd en mede mijn niveau bepaald.

Daarnaast kun je mij met regelmaat in de studio vinden, waar ik me naast avond- en nachtfotografie, met veel plezier en passie toeleg op portretfotografie. Op mijn website coolclick.nl is een groot deel van mijn werk te vinden.

Blogs van


Tien tips voor avond- of nachtfotografie
Tips en inspiratie

Tien tips voor avond- of nachtfotografie

Fotograferen in de avond of in de nacht..., hoe doe je dat waar moet je dan rekening mee houden? Fotograaf Gerrit de Groot geeft 10 tips in dit blog!

Gerrit de Groot Gerrit de Groot
6 jaar geleden