Productreviews

Creatieve vrijheid met de Sony ILCE-QX1L Smart Cameralens

Jelle Kaptijn 4 jaar geleden

De compacte Sony QX1L is voorzien van drie formidabele eigenschappen als basis: een 20.1 megapixel APS-C formaat sensor, de BIONZ X beeldprocessor en..., een E-mount. U leest het goed: u kunt via uw mobiele telefoon of tablet in RAW fotograferen met een echt E-mount objectief door deze op de ILCE-QX1L te bevestigen!

Verkrijgbaar bij CameraNU.nl en gratis thuisbezorgd!

Sensor van een systeemcamera

Dit geeft tal van mogelijkheden. U bepaalt zelf met welk objectief u op pad gaat en het is natuurlijk mogelijk om te spelen met filters. De sensor is bovendien dezelfde als die van de A5000 systeemcamera die bekend staat om zijn hoge beeldkwaliteit en ruisreductie.

Sony ILCE-QX1L Smart Cameralens - 1

Met de ILCE-QX1 Smart Cameralens heeft Sony een zeer bijzondere cameralens op de markt gebracht. Deze 158 gram wegende lens breidt uw creatieve mogelijkheden dusdanig uit dat het bijna onwerkelijk lijkt. U upgrade de camera van uw telefoon of tablet naar de kwaliteit van een systeemcamera!

Hoog ISO-bereik en full HD-video's

Naast de al genoemde APS-C sensor en de BIONZ X beeldprocessor, kunt u dankzij de ingebouwde pop-up flitser en een ISO-bereik van 100 tot maximaal 16000 moeiteloos opnames maken in de schemering of in een ruimte met weinig licht. Ook is het vanzelfsprekend dat u in full HD kwaliteit video’s met stereogeluid kunt opnemen. De video’s worden opgenomen in het internetvriendelijke MP4-formaat. De QX1 wordt gevoed door middel van een li-ion accu met een vermogen van 1080mAh waardoor u in staat bent om circa dertig minuten te filmen.

Sony ILCE-QX1L Smart Cameralens - 2

Makkelijke, maar ongekende mogelijkheden!

De connectie tussen de QX1 van Sony en uw smartphone of tablet wordt tot stand gebracht door middel van wifi via een "one touch" NFC-verbinding. Het beeld wordt live op het display van uw toestel weergegeven en de instellingen zijn te bepalen met de gratis te downloaden PlayMemories Mobile app van Sony. De scherpstelling kan automatisch worden bepaald, maar is ook handmatig in te stellen. Fotografeer om een hoekje, maak een selfie op afstand of maak een groepsfoto vanuit een aparte hoek..., het kán! En doordat u de bestanden, compleet met GPS-informatie, direct naar uw telefoon of tablet kunt overzetten is een foto of video in een mum van tijd via social media of e-mail gedeeld met uw familie en vrienden!

Auteur

Jelle Kaptijn

Contentmedewerker Jelle Kaptijn is verantwoordelijk voor correcte en leesbare content op de website van CameraNU.nl. Hij schrijft met enige regelmaat nieuwsberichten en houdt zich bezig met adviespagina's om klanten te helpen bij het kiezen van een product of bij het vinden van de juist informatie. In zijn vrije tijd fotografeert hij met een Samsung systeemcamera.

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.