Verrekijkers, telescopen, nachtkijkers en meer

Kijkers zijn instrumenten waarmee je iets wat ver weg is bekijkt alsof het dichtbij is. Daarom worden ze ook wel verrekijkers genoemd. Er zijn meerdere soorten verrekijkers, zoals dakkant verrekijkers of porro verrekijkers, maar ook monokijkers en nachtkijkers vallen in deze categorie. Wil je echt ver weg kijken, dan moet je een telescoop hebben.

Kijkers zijn instrumenten waarmee je iets wat ver weg is bekijkt alsof het dichtbij is. Daarom worden ze ook wel verrekijkers genoemd. Er zijn meerdere soorten verrekijkers, zoals dakkant verrekijkers of porro verrekijkers, maar ook monokijkers en nachtkijkers vallen in deze categorie. Wil je echt ver weg kijken, dan moet je een telescoop hebben.

Direct naar: Verrekijkers | Telescopen | Monokijkers | Rangefinders | Nachtkijkers | Digiscoping

Populairste verrekijkers bij CameraNU.nl

Sorteer  producten

Een verrekijker kopen met behulp van goed advies

In onze winkel wandelen diverse kijkerspecialisten rond die je heel graag helpen een verrekijker te kiezen die het best binnen jouw budget past én aan je wensen voldoet. Kiezen uit een aanbod van meer dan 500 verschillende verrekijkers is niet makkelijk, maar met behulp van onze specialisten gaat dit absoluut lukken. Van monoculair tot instap porro verrekijker, van rangefinder tot de absolute top in dakkant kijkers, bij ons slaag je altijd. Kijk niet verder, kijk bij CameraNU.nl!

In de winkel staan de kijkerspecialisten voor je klaar, maar ook online kun je uitstekend slagen voor de aanschaf van een verrekijker. Verrekijker online bestellen? Ook telefonisch kunnen onze specialisten je voorzien van het juiste advies. Bel 0527 690404.

CameraNU.nl is dé verrekijkerspecialist van Nederland. Bij ons vindt je allerlei kijkers in het assortiment, in iedere prijsklasse en van Bynolyt, Nikon of Vortex tot Carl Zeiss, Leica en Swarovski! In onze winkel op Urk is er een testcentrum ingericht met meer dan 300 kijkers op voorraad. Hier kun je een verrekijker op je gemak uitproberen, want je persoonlijke beleving is misschien nog wel belangrijker dan de specificaties.

Verrekijker kopen?

Wat is een verrekijker?

Verrekijkers zijn instrumenten waarmee je iets wat ver weg is bekijkt alsof het dichtbij is. Er zijn verschillende soorten verrekijkers, zoals dakkant of porro verrekijkers. Het verschil zit in de positionering van de lenzen. Dakkant verrekijker hebben de lenzen achter elkaar staan, waar porro verrekijkers het beeld via een N-knik transporteren.

Wat is een telescoop?

Een telescoop is in essentie hetzelfde als een verrekijker. Er zijn echter wel wat verschillen tussen een telescoop en een verrekijker. Een telescoop is over het algemeen voor grotere afstanden dan een verrekijker. Tevens heb je ook nog de mogelijkheid om in en uit te zoomen. Ook heeft een telescoop over het algemeen maar één oculair waar je dus ook met één oog doorheen kijkt.

Wat is een monokijker?

Een monokijker is een verrekijker met één oculair en is voor kleinere afstanden dan een telescoop. En de mogelijkheid om te zoomen ontbreekt. Ook kun je een monokijker in de hand houden terwijl je een telescoop op een statief moet plaatsen.

Wat is een rangefinder?

Vrij vertaald betekent rangefinder afstandsvinder. En dat is in wezen ook wat het doet; het geeft je de afstand tot een bepaald punt. In Nederland noemen we het een afstandsmeter en ook die benaming geeft de functie prima weer. Rangefinders gebruik je bijvoorbeeld voor het bepalen welk objectief je het best kan gebruiken. En ook voor het afstellen van je focuslimiter komt hij goed van pas.

Wat is een nachtkijker?

Een nachtkijker gebruik je om goed te kunnen zien in het donker. De nachtkijker is dan ook niet echt bedoeld om ver te kunnen kijken. Daarom zijn de vergrotingsfactoren op nachtkijkers minder belangrijk dan bij een verrekijker.

Digiscoping

Digiscoping is het vastleggen van beelden door een telescoop of verrekijker. Je kunt als vogelspotter of wildfotograaf bijvoorbeeld niet altijd zo dichtbij komen als je zou willen. Dan kan het handig zijn om je camera aan te sluiten op een telescoop om zo toch mooie beelden te maken van schuwe dieren.

Waarom CameraNU.nl?

Ecommerce Europe Trustmark Thuiswinkel Waarborg
Zopim
Heb je een vraag?