Productinformatie

Datacolor SpyderCHECKR

Datacolor is bij velen bekend voor de beeldscherm calibratie hulpmiddelen, de Spyders. De Datacolor SpyderCHECKR is een systeem van Datacolor voor het kleurecht krijgen van je gemaakte RAW opnamen. De stevige en compacte behuizing van de SpyderCHECKR neem je gemakkelijk mee naar een opdracht en is ideaal voor gebruik in de studio met bijvoorbeeld productfotografie.

Zodra je belichting correct is opgesteld en ingesteld, maak je een foto van de kleurenkaart. Na het inladen van de foto's, maak je een crop van de kleurenkaart en open je de foto in de Spyder Software. De kleurafwijkingen worden geanalyseerd en gecorrigeerd door de software. De correcties kunnen worden geëxporteerd en in Adobe ACR of in Adobe Photoshop Lightroom opgeslagen worden als een preset. Vervolgens kun je bij de betreffende foto's het speciale kleurprofiel inladen.

Specificaties

Algemene info
Merk
Datacolor

Slecht produkt

1,7
  • Groot
  • Groot
Niek - 3 april 2018 - Een paar dagen in bezit
De software maakt een preset aan in lightroom. Dat is bijzonder dom. Beter is een echte ICC profile. De Xrite passport maakt wel een ICC camera profile aan. En is ook goedkoper. Dus niet kopen is mijn advies en ga maar een aantal youtube filmpjes bekijken. Daar kwam ik te laat achter. Ding meteen teruggestuurd.
Lees hele review

Accessoires

Eerder door jou bekeken