Spiegelreflexcamera's

Een spiegelreflexcamera heeft de naam te danken aan het spiegelsysteem dat in de camera zit. Wanneer je door de optische zoeker van je camera kijkt, kijk je via een pentaprisma en de spiegel door het objectief direct naar je onderwerp. Je bekijkt je onderwerp dan zonder vertraging. Vooral bij het fotograferen van snelle objecten komt dat goed van pas. Een spiegelreflexcamera heeft geen vaste lens op de body zitten, de lens is verwisselbaar. Hierdoor zijn spiegelreflexcamera's zeer geschikt voor veel verschillende soorten fotografie. Je kan namelijk gemakkelijk wisselen tussen bijvoorbeeld een macro lens en een telelens. Wel zijn spiegelreflexcamera’s vaak wat zwaarder dan een systeem- of compactcamera. Dit komt door de behuizing van de camera. Spiegelreflexcamera’s worden ook wel DLR’s genoemd, dit staat voor 'Digital Single Lens Reflex'.

Handig: Een spiegelreflexcamera kopen? Hier let je op! | Spiegelreflex- of systeemcamera? | Top 10 spiegelreflexcamera's

Een spiegelreflexcamera dankt de naam aan het spiegelsysteem dat in de behuizing van de camera zit. Wanneer je door de optische zoeker van je camera kijkt, kijk je via een pentaprisma en de spiegel door het objectief naar je onderwerp. Zonder vertraging. Daarnaast heeft een spiegelreflexcamera geen vaste lens aan de body zitten, je kan de lens afstellen op het beeld dat je wil gaan maken. Wel zijn deze camera’s vaak wat zwaarder dan een systeem- of compactcamera. Een andere benaming voor een spiegelreflexcamera is een DSLR, dit staat voor 'Digital Single Lens Reflex'.

Handig: Welke camera moet ik kopen? | Een spiegelreflexcamera kopen? | Spiegelreflex- of systeemcamera? | Top 10 spiegelreflexcamera's

Bekijk alle spiegelreflexcamera's

Belangrijke specificaties Maximale videoresolutie: 1920 x 1080 pixels
Autofocuspunten: 45
Touchscreen: Ja
Beelden per seconde: 6.5
Belangrijke specificaties Maximale videoresolutie: 1920 x 1080 pixels
Autofocuspunten: 45
Touchscreen: Ja
Beelden per seconde: 7
Belangrijke specificaties Maximale videoresolutie: 1920 x 1080 pixels
Autofocuspunten: 9
Touchscreen: Ja
Beelden per seconde: 5
Belangrijke specificaties Maximale videoresolutie: 1920 x 1080 pixels
Autofocuspunten: 9
Touchscreen: Ja
Beelden per seconde: 5

30 dagen bedenktijd

Belangrijke specificaties Maximale videoresolutie: 1920 x 1080 pixels
Autofocuspunten: 9
Touchscreen: Nee
Beelden per seconde: 3
Belangrijke specificaties Maximale videoresolutie: 1920 x 1080 pixels
Autofocuspunten: 9
Touchscreen: Ja
Beelden per seconde: 5
Belangrijke specificaties Maximale videoresolutie: 1920 x 1080 pixels
Autofocuspunten: 45
Touchscreen: Ja
Beelden per seconde: 6
Belangrijke specificaties Maximale videoresolutie: 1920 x 1080 pixels
Autofocuspunten: 45
Touchscreen: Ja
Beelden per seconde: 6

Gratis verzending vanaf

 €50
Je hebt 8 van de 147 producten gezien

Spiegelreflexcamera kopen?

Wat is een spiegelreflexcamera?

De spiegelreflexcamera, ook wel DSLR (Digital Single Lens Reflex) genoemd, is een erg populaire camera. De reden van de populariteit van spiegelreflexcamera’s is de snelheid en de kwaliteit van deze camera’s. Een spiegelreflexcamera beschikt ook over verwisselbare lenzen. Dit maakt een spiegelreflexcamera ook enorm veelzijdig. Je kan alle typen fotografie ermee uitvoeren, mits je de juist lens hebt. Er zijn daarnaast veel accessoires voor DSLR’s waardoor je ook gemakkelijk weer nieuwe typen fotografie kan uitproberen of de beelden die je maakt met een spiegelreflexcamera kan verbeteren.

Waarom een spiegelreflexcamera?

Een spiegelreflexcamera heeft een aantal voordelen ten opzichte van een compact camera of een systeemcamera. Bijvoorbeeld de snelheid van de camera, de scherptediepte en de keuze aan lenzen voor je DSLR. Hieronder leggen we je de voordelen van een spiegelreflexcamera uit.

De snelheid van een spiegelreflexcamera

Het spiegelsysteem, waar de spiegelreflexcamera de naam aan te danken heeft, zorgt ervoor dat je zonder vertraging door de zoeker of viewfinder van je camera kijkt. Je kijkt namelijk via de spiegels die in de camera zitten rechtstreeks door het objectief. Deze snelheid is een van de grootste voordelen van een spiegelreflexcamera en is onmisbaar bij het fotograferen van bewegende onderwerpen zoals sporters en dieren.

Meer scherptediepte controle met een spiegelreflexcamera

Met een spiegelreflexcamera heb je meer controle over de scherptediepte. Je kan daardoor het scherpstelpunt in je beeld erg nauwkeurig bepalen. Hierdoor kun je prachtige foto's maken waarbij het onderwerp scherp is en de achtergrond een mooi zachte vervaging vertoont.

De ruime keuze aan objectieven voor op je spiegelreflexcamera

De kwaliteit van het objectief is misschien nog wel belangrijker dan het aantal megapixels van de spiegelreflexcamera. Door het gebruik van een ander objectief maak je jouw spiegelreflexcamera geschikt voor macrofotografie in plaats van bijvoorbeeld portretfotografie. Zo kun je uitermate flexibel en vrij op pad om foto's te maken, of je nu op vakantie bent, productfoto's maakt voor internet of portretten schiet.

De vele accessoires voor een spiegelreflexcamera

Er zijn niet alleen talloze lenzen beschikbaar voor spiegelreflexcamera's, je hebt nog meer accessoires. Denk daarbij niet alleen aan camerariemen of -tassen, maar bijvoorbeeld ook aan accu's, laders, flitsers, battery grips of afstandsbedieningen. Deze maken fotograferen met een spiegelreflexcamera nóg leuker en veel handiger! Het is bij het aanschaffen van een camera handig om meteen te kijken naar de beschikbare accessoires voor jouw spiegelreflexcamera.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een spiegelreflexcamera?

Wanneer je een spiegelreflexcamera wil kopen is het goed om van tevoren te bekijken wat voor beelden je wilt gaan maken en wat je daarvoor nodig hebt. Zo voorkom je dat je een spiegelreflexcamera koopt die voor jou belangrijke functies mist. Er zijn veel dingen waarop je kan letten bij aanschaf van een spiegelreflexcamera, deze kan je vinden op onze adviespagina.

Videofuncties met een spiegelreflexcamera

De videofunctie van spiegelreflexcamera’s is zich enorm aan het ontwikkelen. De meeste spiegelreflexcamera’s beschikken al over een full-HD video optie, maar er zijn al meerdere modellen beschikbaar die in 4K kunnen filmen. Het is handig om, wanneer je wilt filmen met je spiegelreflexcamera, te kijken naar of de camera beschikt over een kantelbaar scherm. Een kantelbaar scherm is bijvoorbeeld handig voor opnames vanuit lastige standpunten of het maken van vlogs.

Een spiegelreflexcamera met een full frame- of APS-C sensor.

Wanneer je een spiegelreflexcamera wilt kopen moet je jezelf afvragen wat voor sensor jouw DSLR moet hebben. Er zijn twee opties voor de sensor: een fullframe sensor of een APS-C sensor. Een APS-C formaat sensor is kleiner dan een fullframe sensor, hierdoor krijgen je beelden een cropfactor. Het beeld wordt iets ingezoomd. Dit zorgt ervoor dat je een kleinere scherptediepte hebt en bij een hogere ISO-waarde eerder ruis ervaart. Vanwege de zogeheten cropfactor is een APS-C sensor een logische keuze voor fotografen die veel doen met macro-, sport-, natuur- of wildfotografie. Een fullframe sensor in je spiegelreflexcamera heeft geen cropfactor. Je hebt dan minder last van ruis bij een hoge ISO en je profiteert van een grotere scherptediepte. Wel zijn spiegelreflexcamera’s met een fullframe sensor wat duurder in aanschaf en moet je oppassen voor lensfouten in je beelden. Deze zijn namelijk beter zichtbaar bij camera’s met een fullframe sensor.

Zopim
Heb je een vraag?