Spiegelreflexcamera's

Spiegelreflexcamera's, ook wel DSLR (Digital Single Lens Reflex) genoemd, zijn camera's met een in-body spiegelsysteem. Je kijkt naar je onderwerp door de optische zoeker, via de spiegel en door het objectief. Zo zie je het onderwerp zonder vertraging, ideaal als je snelle objecten vastlegt. Een spiegelreflexcamera heeft geen vaste lens, je gebruikt verwisselbare lenzen. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor alle soorten fotografie. Je wisselt snel tussen bijvoorbeeld een macrolens en een telelens. Door het spiegelsysteem is de camera wel wat zwaarder dan systeemcamera's en compact camera's.

Bekijk spiegelreflexcamera's van

Bekijk alle spiegelreflexcamera's

44 Resultaten

Actie

3 Jaar gratis sensorcleaning

Tweedehands voor 1.899,-
Je hebt 12 van de 44 producten gezien

Interessant om te lezen voor jou

Welke spiegelreflexcamera moet ik kopen?
Advies
Welke spiegelreflexcamera moet ik kopen?
Lees meer
Spiegelreflex- of systeemcamera kopen?
Advies
Spiegelreflex- of systeemcamera kopen?
Lees meer

Een spiegelreflexcamera kopen?

Ben je op zoek naar een spiegelreflexcamera? Bij Cameranu hebben we een groot assortiment, hierdoor zit de juiste er altijd tussen. Zowel voor de beginnende als de professionele fotograaf. Mocht je nog vragen hebben dan kun je natuurlijk contact met ons opnemen, we helpen je graag!

We hebben de volgende merken in ons assortiment:
Canon spiegelreflexcamera's | Nikon spiegelreflexcamera's | Pentax spiegelreflexcamera's

Wat is een spiegelreflexcamera?

De spiegelreflexcamera is een van de meeste populaire cameratypes. De reden van de populariteit van de DSLR camera's is de snelheid en de kwaliteit. Een spiegelreflexcamera beschikt over verwisselbare lenzen. De verwisselbare lens is een groot voordeel t.o.v. de compact camera's die beschikken over een vaste lens. Een DSLR camera is wel weer groter en zwaarder dan een compact camera. Een spiegelreflexcamera is dus enorm veelzijdig. Je kan alle typen fotografie ermee uitvoeren, mits je de juist lens hebt. Er zijn daarnaast veel accessoires voor DSLR’s waardoor je ook gemakkelijk weer nieuwe typen fotografie kan uitproberen of de beelden die je maakt kan verbeteren. Door de vele lenzen en accessoires kun je met deze camera's vaak jaren vooruit.

Waarom een spiegelreflexcamera?

Een spiegelreflexcamera heeft een aantal voordelen ten opzichte van een compact camera of een systeemcamera. Bijvoorbeeld de snelheid van de camera, de scherptediepte en de keuze aan lenzen voor je DSLR. Deze opties maken het een geschikte keuze voor de hobbyfotograaf, maar ook een goede keuze voor de professionele fotograaf. Hieronder leggen we je de voordelen van een camera met spiegelsysteem uit.

De snelheid

Het spiegelsysteem, waar de spiegelreflexcamera de naam aan te danken heeft, zorgt ervoor dat je zonder vertraging door de zoeker of viewfinder van je camera kijkt. Je kijkt namelijk via de spiegels die in de camera zitten rechtstreeks door het objectief. Deze snelheid is een van de grootste voordelen van een digitale spiegelreflex camera en is onmisbaar bij het fotograferen van bewegende onderwerpen zoals sporters en dieren.

Meer scherptediepte controle

Met een spiegelreflexcamera heb je meer controle over de scherptediepte. Je kan daardoor het scherpstelpunt in je beeld erg nauwkeurig bepalen. Hierdoor kun je prachtige foto's maken waarbij het onderwerp scherp is en de achtergrond een mooi zachte vervaging vertoont.

De ruime keuze aan objectieven

De kwaliteit van het objectief is misschien nog wel belangrijker dan het aantal megapixels. Door het gebruik van een ander objectief maak je jouw spiegelreflex geschikt voor macrofotografie in plaats van bijvoorbeeld portretfotografie. Voor veel situaties zijn lenzen gemaakt, denk hierbij aan fotograferen met weinig licht. Zo kun je uitermate flexibel en vrij op pad om foto's te maken, of je nu op vakantie bent, productfoto's maakt voor internet of portretten schiet.

De vele accessoires voor een digitale spiegelreflexcamera

Er zijn niet alleen talloze lenzen beschikbaar voor spiegelreflexcamera's, je hebt nog meer accessoires. Denk daarbij niet alleen aan camerariemen of -tassen, maar bijvoorbeeld ook aan accu's, laders, flitsers, battery grips of afstandsbedieningen. Deze maken fotograferen met een spiegelreflexcamera nóg leuker en veel handiger! Het is bij het aanschaffen van een camera handig om meteen te kijken naar de beschikbare accessoires voor jouw spiegelreflexcamera. Hiermee kun je weer hele andere dingen proberen vast te leggen. De accessoires bieden je de mogelijkheid om je hiermee bezig te houden zonder dat je gelijk een dure body of nieuwe lens hoeft aan te schaffen.

Waar kun je op letten bij aanschaf?

Wanneer je een spiegelreflexcamera wil kopen is het goed om van tevoren te bekijken wat voor beelden je wilt gaan maken en wat je daarvoor nodig hebt. Zo voorkom je dat je een camera koopt die voor jou belangrijke functies mist. Er zijn veel dingen waarop je kan letten bij de aanschaf, deze kan je vinden op onze adviespagina.

Videofuncties met een digitale spiegelreflexcamera

De videofunctie van spiegelreflexcamera’s is zich enorm aan het ontwikkelen. Kijk hierbij wel altjid naar het aantal fps dat een camera kan filmen in full-HD en 4K. Het is handig om, wanneer je wilt filmen met je camera, te kijken naar of de camera beschikt over een kantelbaar scherm. Een kantelbaar scherm is bijvoorbeeld handig voor opnames vanuit lastige standpunten of het maken van vlogs. Je kan jezelf altijd in het beeld zien als je alleen filmt. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld maar half in het beeld staat of dat er zich iets hinderlijks op de achtergrond bevindt.

Een spiegelreflexcamera met een fullframe- of APS-C sensor.

Wanneer je een digitale spiegelreflexcamera wilt kopen moet je jezelf afvragen wat voor sensor jouw DSLR moet hebben. Er zijn twee opties voor de sensor: een fullframe sensor of een APS-C sensor. Wat is dan het verschil tussen deze twee sensoren? Een APS-C formaat sensor is kleiner dan een fullframe sensor, hierdoor krijgen je beelden een cropfactor. Het beeld wordt dan iets ingezoomd. Dit zorgt ervoor dat je een kleinere scherptediepte hebt en bij een hogere ISO-waarde eerder ruis ervaart. Vanwege de zogeheten cropfactor is een APS-C sensor een logische keuze voor fotografen die veel doen met macro-, sport-, natuur- of wildfotografie. Een fullframe sensor in je spiegelreflexcamera heeft geen cropfactor. Je hebt dan minder last van ruis bij een hoge ISO en je profiteert van een grotere scherptediepte. Wel zijn de camera's met een fullframe sensor wat duurder in aanschaf en moet je oppassen voor lensfouten in je beelden. Deze zijn namelijk beter zichtbaar bij camera’s met een fullframe sensor. Voor bijvoorbeeld landschappen is een fullframe DSLR uitermate geschikt omdat je van een groter beeld gebruik kunt maken.

Lees hier alles over het verschil tussen een fullframe sensor en een crop sensor