Alexander Koenders - 1

Alexander Koenders

Alexander Koenders is als ondernemer betrokken bij uiteenlopende milieugerelateerde vraagstukken. Zijn liefde voor de natuur heeft hieraan ten grondslag gelegen. Vrijwel alle hobby’s (en uiteindelijk zijn werk) hebben dan ook altijd in het teken gestaan van de natuur.

De wens om de mooie momenten uit de natuur te willen delen heeft Alexander al op vroege leeftijd doen besluiten om zich op deze specifieke tak van de fotografie te richten. Al snel werd de eerste Olympus camera gekocht. Deze combinatie van natuur en fotografie heeft de foto's van Alexander hun typerende gestoken scherpte en de natuurgetrouwe weergave van kleuren meegegeven.

Fotograferen alleen bleek echter niet genoeg. Zijn doelstelling is om mensen meer bewust te maken van de natuur. Het jaarlijks uitgeven van een eigen serie boeken, bleek een goede stap in die richting te zijn. Alexander is inmiddels tot de conclusie gekomen dat wat eens een hobby was, nu tot werk is verworden maar dan wel heel leuk werk.

Blogs van Alexander Koenders


Productreviews

Review Olympus 150-400mm f/4.5 TC1.25x IS PRO

Alexander Koenders testte een nieuw objectief van Olympus: het M.Zuiko Digital ED 150-400mm f/4.5 TC1.25x IS PRO objectief. Lees zijn review!

Alexander Koenders 10 maanden geleden

Productreviews

Review Olympus 100-400mm f/5.0-6.3 IS objectief

Hoe doet de Olympus M.Zuiko Digital ED 100-400mm het in de praktijk? Wildlife fotograaf Alexander Koenders nam 'm mee op reis. Lees de review!

Alexander Koenders 1 jaar geleden

Tips en inspiratie

Tips voor het fotograferen van vogels

In dit blog geeft Alexander Koenders tips voor het fotograferen van vogels, tips waarmee je zelfs in je eigen achtertuin de mooiste vogelfoto's kunt maken!

Alexander Koenders 1 jaar geleden

Productreviews

Product review Olympus OM-D E-M1 Mark III

In deze review lees je over zijn eerste ervaringen én wat de mening van Alexander Koenders is over de Olympus OM-D E-M1 Mark III systeemcamera!

Alexander Koenders 1 jaar geleden

Productreviews

Een eerste indruk van de Olympus OM-D E-M1X

Alexander Koenders mocht als één van de eersten de gloednieuwe Olympus OM-D E-M1X systeemcamera uitproberen. In dit blog lees je wat zijn eerste indruk is!

Alexander Koenders 2 jaar geleden

Tips en inspiratie

Ik heb geen statief nodig

Alexander Koenders ging met een minimale uitrusting naar het Amsterdam Light Festival. Een hele minimale uitrusting..., zonder statief. Lees zijn verhaal!

Alexander Koenders 2 jaar geleden

Tips en inspiratie

Zo maak je natuurlijke foto's in de dierentuin

Je hoeft niet ver weg om mooie foto's te maken van bijzondere en exotische dieren. Alexander neemt je mee naar de Nederlandse dierentuinen en geeft tips!

Alexander Koenders 3 jaar geleden

Tips en inspiratie

Wat neem ik mee op fotoreis?

Op reis gaan is spannend. Wat ga je doen? Wat wil je fotograferen? Vergeet je niets met inpakken? Alexander Koenders vertelt over op fotoreis gaan!

Alexander Koenders 3 jaar geleden

Tips en inspiratie

Het burl seizoen oftewel de hertenbronst

Fotograaf Alexander Koenders vertelt over de hertenbronst, de periode waarin burlende edelherten én het geklik van tientallen camera's onvermijdelijk zijn!

Alexander Koenders 4 jaar geleden

Tips en inspiratie

Ik ga op reis en neem mee

Wat neem je allemaal mee als je op reis gaat? Een volledige uitrusting of alleen je camera en een lichte zoomlens met groot bereik? Alexander vertelt het je!

Alexander Koenders 5 jaar geleden

Tips en inspiratie

Tips voor een beginnende natuurfotograaf

Tips voor een beginnende natuurfotograaf.., lees het op het blog van CameraNU.nl!

Alexander Koenders 6 jaar geleden