Blog-auteurs bij Cameranu

Cameranu is niet alleen een winkel voor fotografen en videomakers, maar ook een bron van kennis. Kennis die we willen delen. Daarom bieden wij een platform aan professionele fotografen, foto-enthousiastelingen en mensen met kennis van zaken. Op dit blog staan allerlei interessante artikelen en uiteenlopende product reviews. Enkele van onze auteurs zijn:

Albert Dros

Albert Dros

Albert Dros is een gepassioneerd landschaps- en reisfotograaf. Zijn kracht zit hem in het zo mooi mogelijk vastleggen van plaatsen en momenten. Hier kan hij helemaal in opgaan, waardoor hij soms dagenlang op één plek verblijft om het perfecte plaatje te maken. Albert is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Met zijn verhalen, blogs en lezingen inspireert hij velen, zowel nationaal als internationaal.

Alexander Koenders

Alexander Koenders

Alexander Koenders is als ondernemer betrokken bij uiteenlopende milieugerelateerde vraagstukken. Zijn liefde voor de natuur heeft hieraan ten grondslag gelegen. De wens om de mooie momenten uit de natuur te willen delen heeft Alexander al op vroege leeftijd doen besluiten om zich op deze specifieke tak van de fotografie te richten. Deze combinatie van natuur en fotografie heeft de foto's van Alexander hun typerende gestoken scherpte en de natuurgetrouwe weergave van kleuren meegegeven.

Arlene Londema

Arlene Londema

Fotograaf Arlene Londema is contentspecialist bij Cameranu en ze geeft regelmatig lezingen in de winkel. Ze heeft een grafische én een fotografische achtergrond en is naast het werk veel bezig met fotografie. Haar portfolio is gericht op conceptueel werk, portretten en reportages. Het liefst is Arlene werkzaam op locatie, maar ze voelt zich ook helemaal thuis in een studio.

Overzicht auteurs - 4

Bas Meelker

Fotografie is voor Bas Meelker een manier om zijn persoonlijke passie en visie over natuurlijk licht en landschappen te communiceren. Zijn werk wordt geroemd om de dramatische impact, met een combinatie van intense kleuren en composities. Hij geeft presentaties in binnen- en buitenland én zijn workshops zijn zeer populair. Bas is ambassadeur voor Canon, Benro en Sunwayfoto.

Brendan de Clercq

Brendan de Clercq

Brendan de Clercq is een professionele portret- en fashionfotograaf én een mixed media artiest. Hij is ambassadeur van twee bekende grote merken: Olympus en Profoto. Het portfolio van Brendan is een directe weerspiegeling van zichzelf. Zijn eerdere werk was donker en contrastrijk, maar momenteel maakt hij levendigere en lichtere beelden. Zijn doel is dat de kijkers emotioneel worden geraakt door zijn beelden en de verschillende lagen binnen een beeld begrijpen.

Danny Tax

Danny Tax

Danny Tax is al sinds de oprichting actief op Instagram. Eerst met een telefoon, later met een DSLR en nu is hij helemaal verkocht aan fotografie. Zijn beelden worden als uniek ervaren door velen, hij legt het plaatje vast zoals hij dit ziet. Door zijn achtergrond in het druk- en printvak weet hij veel van kleur, dit zie je terug in zijn werk. Zo zegt hij: "Zelfs kleur bepaalt de sfeer en het gevoel van de plaat."

Dave Zuuring

Dave Zuuring

Dave Zuuring, ook bekend als nldazuu, is naast zijn fulltime baan en de tijd die hij met zijn gezin doorbrengt, een gepassioneerde fotograaf die fotografeert vanuit de gedachte "Make your memory today". Hij legt graag landschappen in de breedste zin van het woord, cityscapes, interieurs en reportages vast.

Edo Koch

Edo Koch

Onder de naam Buurman Fotografie heeft Edo Koch enkele jaren geleden zijn passie voor fotografie omgezet in een professionele carrière. Hij volgt ontwikkelingen op de voet en is niet bang om hiermee te experimenteren. Als beeldregisseur neemt hij graag de tijd voor het perfecte plaatje. Dit levert zijn opdrachtgevers uiteenlopende, creatieve en inspirerende beelden op.

Emma Emerelle

Emma Emerelle

Emma van Veldhuisen is gespecialiseerd in het vastleggen van de band tussen mensen en paarden. Ze doet altijd haar uiterste best voor het verkrijgen van de mooiste belichting en setting. Haar stijl kan worden omschreven als dromerig, warm en lieflijk. Alsof het momentopnames zijn uit een sprookje! Maar voor de afwisseling vind ze het ook leuk om actiefoto's te maken.

Evely Duis

Evely Duis

Evely Duis heeft door haar opleidingen veel verschillende professionele takken in de fotografie leren kennen. Ze staat bekend om perfecties na te streven en haar ideeën te realiseren. Haar werk is voornamelijk conceptuele portret- en modefotografie. Met haar bedrijf richt ze zich op modefotografie en fotografie voor bedrijven, merken en producten.

Frank Doorhof

Frank Doorhof

Fashion en celebrity fotograaf Frank Doorhof kreeg vanaf jongs af aan de liefde voor het vak mee van zijn fanatieke fotograferende en filmende grootouders. Met de komst van digitale camera’s besloot Frank zich helemaal toe te leggen op zijn passie: fotografie van en voor mensen. Frank deelt zijn kennis in zijn workshops en instructie video’s maar ook online en op zijn eigen youtube kanaal. Zijn motto is: why fake it when you can create it.

Gustav Kiburg

Gustav Kiburg

Gustav is een gepassioneerde natuurfotograaf die daarvoor graag naar afgelegen bestemmingen afreist. Hij is een perfectionist die soms dagenlang op het juiste moment wacht. Gustav wil dat een beeld op de camera al 'klopt' en bewerkt zijn foto's het liefst niet of nauwelijks. Zijn foto's worden over de hele wereld gepubliceerd en al jaren is hij ambassadeur voor Sony.

Jacco van de Kuilen

Jacco van de Kuilen

Hij heeft al bijna twintig jaar ervaring als fulltime auto- en motorfotograaf en stamt nog uit de tijd dat het eerste resultaat, al dan niet in negatief, op celluloid werd bekeken. Jacco's agenda is gevuld met freelance opdrachten voor onder andere AutoWeek, Moto73, Motoplus, Mercedes Benz Magazine en diverse klassiekerbladen. "Het is de afwisseling aan opdrachten, omstandigheden, locaties en mensen waarmee ik werk wat het allemaal zo ontzettend gaaf maakt”.

Jan Vermeer

Jan Vermeer

Jan Vermeer is ruim vijftien jaar fulltime professioneel fotograaf en de natuur is zijn grootste inspiratiebron. Zijn werkterrein is steeds internationaler geworden. Zo heeft hij de laatste jaren de poolgebieden intensief bezocht. Zijn werk wordt gepubliceerd in tijdschriften zoals Panda, National Geographic en KLM Holland Herald. Jan zoekt het ongewone in zijn onderwerpen en vorm en compositie bepalen sterk de uitstraling van zijn beelden. Daarbij zijn zijn foto's al veelvuldig bekroond in prestigieuze fotowedstrijden.

Jeroen Stel

Jeroen Stel

Jeroen Stel is professioneel natuur- en wildfotograaf. Hij heeft een voorliefde voor weidevogels, hazen, amfibieën en insecten. Jeroen levert kwaliteit op een continue basis weet op te vallen. Hij gaat niet voor de lucky shots maar werkt projectmatig en vaak voor lange periodes aan één onderwerp om dit dan echt uit te diepen. Ook geeft regelmatig hij workshops.

Johan van der Wielen

Johan van der Wielen

Natuur- en landschapsfotograaf Johan van der Wielen wil met zijn beelden niet alleen de schoonheid maar ook het belang van de natuur laten zien. Hij is altijd op zoek naar de impressie en indruk en daarmee de essentie van het beeld. Spel van vorm en licht, abstractie van sferen en de dynamiek van beweging. Als fotograaf werkt Johan zowel vrij als in opdracht en heeft hij een uitgebreid beeldarchief. Hij is tevens actief in het schrijven van artikelen, boeken en columns.

Marnix de Stigter

Marnix de Stigter

Marnix is een gepassioneerde fulltime trouwfotograaf met ruim tien jaar aan ervaring. Voor hem is bruidsfotografie het ideale beroep en hij geniet er enorm van. Het is dé perfecte combinatie van creativiteit, techniek en menselijk contact. Een mooie balans tussen genieten en jezelf uitdagen!

Martin Hogeboom

Martin Hogeboom

Sinds 2001 is Martin fulltime beroepsfotograaf en mensen vormen het belangrijkste onderwerp. De ene keer fotografeert hij heel simpel in reportage-stijl, een volgende keer zijn het fotoshoots waarbij extra verlichting, styling en visagie komt kijken. Hij blijft steeds op zoek naar een "WOW!- effect". Hij wil boeiende beelden maken door te werken met mooi licht, onscherpte, kleuren of bijzondere standpunten.

Menno van der Veen

Menno van der Veen

Menno van der Veen is een event-fotograaf met een zwak voor nieuwe gear. Hij is vooral werkzaam op de grotere (Hard) EDM-festivals door heel Nederland en schiet onder andere voor Q-Dance, B2S, Art of Dance, BPM MGMT en Gunz for Hire. Door constant research te doen naar de nieuwste technologieën en snufjes, staat hij bij elke nieuwe aankondiging vooraan om de nieuwe informatie niet te missen.

Michel Porro

Michel Porro

Michel heeft vele jaren ervaring als fotograaf. Eerst als fotojournalist, later als reclame- en portretfotograaf. In dienst van een internationaal persbureau heeft hij veel van de wereld mogen zien. Michel hij is in 2015 begonnen met het coachen van andere fotografen door ze te helpen met inzichten en strategieën. En hij fotografeert zelf ook nog steeds, omdat fotografie het mooiste vak van de wereld is.

Mike Muizebelt

Mike Muizebelt

Mike Muizebelt is een natuurfotograaf met meer dan dertig jaar ervaring. Zijn doel en passie is het zo veel mogelijk ontdekken, documenteren en delen van de schoonheid van de natuur. Hij fotografeert beelden die de zintuigen prikkelen en de kijker mee laten genieten van de pracht om ons heen. Hij is een allround-fotograaf die landschappen, macrobeelden, abstracten of intieme portretten met hetzelfde enthousiasme vastlegt. Met zijn fotografie tracht hij interesse te kweken en de kijker zich bewust te laten worden van de prachtige natuur.

Paul Kaandorp

Paul Kaandorp

Fotografie en techniek. Dat zijn de twee vakgebieden waar Paul altijd al door gefascineerd is. Paul heeft een technische achtergrond in elektronica en heeft de Vakopleiding aan de Fotovakschool in Apeldoorn gevolgd. Door deze combinatie van fotografie en techniek liggen zijn specialisaties in het toepassen van fotografische technieken.

Pie Aerts

Pie Aerts

De foto’s van Aerts, een voor deze tijd uniek autodidact talent, ontketenen een innemend gevoel van verbinding en al snel ontwikkelt Pie Aerts zich tot één van de meest interessante documentaire fotografen van zijn generatie. Door zijn lens onderzoekt hij niet alleen de relatie tussen mens, dier en natuur maar probeert hij tevens een antwoord te vinden op de vraag hoe het kan dat we steeds verder verwijderd lijken te raken van elkaar en van onszelf.

Robert Doeleman

Robert Doeleman

Deze autodidact fotograaf, foto-liefhebber en gadgetfreak vind het vooral leuk om zich in te natuur te begeven en op te gaan in de landschappen die hij fotografeert met zijn systeemcamera. Maar ook een paar oude gebouwen bezoeken is hem niet vreemd. Hij fotografeert met heel veel plezier vanuit passie én geeft graag lezingen en cursussen.

Ronny Brouwers

Ronny Brouwers

Ronny Brouwers, oprichter van DroneHeroes, is een gepassioneerd drone piloot en reisfotograaf. Met een rugtas vol innovatieve apparatuur reist hij de wereld rond op zoek naar de mooiste plekjes en nieuwe perspectieven. Volg deze indrukwekkende avonturen via zijn Instagram account.

Rutger Bus

Rutger Bus

Rutger Bus is al geïnteresseerd geraakt in de fotografie toen hij jong was. Vandaag de dag is hij graag in de natuur en dat is ook de reden waarom zijn hobby fotografie vooral gericht is op de natuur- en landschapsfotografie. Rutger Bus begon in 2005 met een point-en-shoot camera met vier megapixel en in september 2012 heeft hij de overstap naar een fullframe camera gemaakt. Hij is een echte autodidact.

Rutger Geerling

Rutger Geerling

Fotograaf Rutger Geerling, ook wel bekend als Rudgr.com, heeft een enorm portfolio en legt EDM festivals en clubfeesten vast over de hele wereld. Hij werkt met grote namen zoals Armin van Buuren en Hardwell. Het begon als een hobby, maar het werd belangrijker voor hem om te doen waar hij van hield dan waarvoor hij geleerd heeft.

Wim en Kristin Wilmers

Wim en Kristin Wilmers

Na ruim 25 jaar natuurfotografie heeft Wim Wilmens samen met zijn vrouw Kristin met succes de trouwfotografie opgepakt en ze boeken op jaarbasis zo’n 45 á 50 bruidsparen. De unieke combinatie van twee trouwfotografen heeft al meerdere nationale en internationale trouwfoto awards opgeleverd. Ze werken met Canon en Profoto apparatuur en blijven zich graag verder ontwikkelen.