Blog-auteurs bij CameraNU.nl

CameraNU.nl is niet alleen een fotografiewinkel, maar ook een bron van kennis en expertise en dat willen we graag met u delen. Daarom bieden wij een platform aan professionele fotografen, foto-enthousiastelingen en mensen met kennis van zaken. Zo is er een blog ontstaan met allerlei interessante, fotografie-gerelateerde artikelen. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle blog-auteurs die voor ons schrijven. Wilt u ook iets van uw kennis delen en een blog maken voor CameraNU.nl? Neem dan eens via info@cameranu.nl contact met ons op!

Albert Dros

Albert Dros

Albert Dros is een gepassioneerd landschaps- en reisfotograaf. Zijn kracht zit hem in het zo mooi mogelijk vastleggen van plaatsen en momenten. Hier kan hij helemaal in opgaan, waardoor hij soms dagenlang op één plek verblijft om het perfecte plaatje te maken. Albert is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Met zijn verhalen, blogs en lezingen inspireert hij velen, zowel nationaal als internationaal.

Alexander Koenders

Alexander Koenders

Alexander Koenders is als ondernemer betrokken bij uiteenlopende milieugerelateerde vraagstukken. Zijn liefde voor de natuur heeft hieraan ten grondslag gelegen. De wens om de mooie momenten uit de natuur te willen delen heeft Alexander al op vroege leeftijd doen besluiten om zich op deze specifieke tak van de fotografie te richten. Deze combinatie van natuur en fotografie heeft de foto's van Alexander hun typerende gestoken scherpte en de natuurgetrouwe weergave van kleuren meegegeven.

Arlene Londema

Arlene Londema

Fotograaf Arlene Londema is contentspecialist bij CameraNU.nl en geeft ook regelmatig lezingen in de winkel. Ze heeft een grafische én een fotografische achtergrond en is naast het werk veel bezig met fotografie. Haar portfolio is vooral gericht op conceptueel werk, portretten en reportages. Het allerliefst is Arlene werkzaam op locatie, maar ze voelt zich ook helemaal thuis in een studio.

Brendan de Clercq

Brendan de Clercq

Brendan de Clercq is een professionele portret- en fashionfotograaf én een mixed media artiest. Hij is ambassadeur van twee bekende grote merken: Olympus en Profoto. Het portfolio van Brendan is een directe weerspiegeling van zichzelf. Zijn eerdere werk was donker en contrastrijk, maar momenteel maakt hij levendigere en lichtere beelden. Zijn doel is dat de kijkers emotioneel worden geraakt door zijn beelden en de verschillende lagen binnen een beeld begrijpen.

Condor Media

Condor Media

Het persteam van Condor Media, bestaande uit drie ervaren fotografen, richt zich op het maken van actiefoto's van de Dakar Rally. De werkzaamheden worden dan ook uitgevoerd onder zware omstandigheden. In twee weken worden duizenden kilometer overbrugd en hebben ze te maken met extremen. Qua fotografie en verwerking van de beelden vraagt dit veel.

Danny Tax

Danny Tax

Danny Tax is al sinds de oprichting actief op Instagram. Eerst met een telefoon, later met een DSLR en nu is hij helemaal verkocht aan fotografie. Zijn beelden worden als uniek ervaren door velen, hij legt het plaatje vast zoals hij dit ziet. Door zijn achtergrond in het druk- en printvak weet hij veel van kleur, dit zie je terug in zijn werk. Zo zegt hij: "Zelfs kleur bepaalt de sfeer en het gevoel van de plaat."

Dave Zuuring

Dave Zuuring

Dave Zuuring, ook bekend als nldazuu, is naast zijn fulltime baan en de tijd die hij met zijn gezin doorbrengt, een gepassioneerde fotograaf die fotografeert vanuit de gedachte "Make your memory today". Hij legt graag landschappen in de breedste zin van het woord, cityscapes, interieurs en reportages vast.

Dennis Polman

Dennis Polman

Dennis Polman werkt onder het alias Dennisart Fotografie en is eerst begonnen met beeldbewerking. Daarnaast is hij in plaats van kunstschilderen, waarbij hij werkte met veel kleur en creativiteit, gaan fotograferen. De basis van het schilderen voert hij nu door in zijn foto's. Een aantal jaren geleden is hij als allround fotograaf begonnen. Zijn specialisaties zijn nu HDR-fotografie, stadsgezichten, avondfotografie, landschappen, interieur- en exterieurfotografie.

Edo Koch

Edo Koch

Onder de naam Buurman Fotografie heeft Edo Koch enkele jaren geleden zijn passie voor fotografie omgezet in een professionele carrière. Hij volgt ontwikkelingen op de voet en is niet bang om hiermee te experimenteren. Als beeldregisseur neemt hij graag de tijd voor het perfecte plaatje. Dit levert zijn opdrachtgevers uiteenlopende, creatieve en inspirerende beelden op.

Fabian Viester

Fabian Viester

Fabian Viester is een concert-, portret- én reportagefotograaf uit Zuid-Limburg. Hij fotografeert voor diverse bands uit de popscene, maar is ook verliefd op architectuur en landschapsfotografie. Naast fotografie liggen de interesses van Fabian bij het monitoren van social media en het reizen naar verschillende delen van de wereld.

Francis de Beus

Francis de Beus

Francis de Beus is vanaf kinds af aan al gefascineerd door foto, video en kunst. Fotografie is altijd de rode draad gebleven. Vanaf 2014 is hij serieus aan de slag gegaan met zijn passie en verslond elk boek, blog en tutorial die hij kon vinden. Zijn voorkeur licht bij landschappen en architectuur, maar zoals hijzelf altijd zegt “Ik ben net een fotorolletje, altijd aan het ontwikkelen”.

Frank Doorhof

Frank Doorhof

Fashion en celebrity fotograaf Frank Doorhof kreeg vanaf jongs af aan de liefde voor het vak mee van zijn fanatieke fotograferende en filmende grootouders. Met de komst van digitale camera’s besloot Frank zich helemaal toe te leggen op zijn passie: fotografie van en voor mensen. Frank deelt zijn kennis in zijn workshops en instructie video’s maar ook online en op zijn eigen youtube kanaal. Zijn motto is: why fake it when you can create it.

Huub Keulers

Huub Keulers

Huub Keulers is een gepassioneerd sport- en portretfotograaf, schrijver en (fotografie) trainer uit het Limburgse Elsloo. Kennisdeling is voor hem erg belangrijk, juist om die reden schrijft hij over fotografie en geeft hij met veel plezier lezingen en trainingen. Zelfs na meer dan dertig jaar fotograferen is hij nog altijd zeer gedreven.

Huub de Waard

Huub de Waard

Huub de Waard heeft zich gespecialiseerd in microfotografie. Door foto’s met almaar grotere vergrotingsfactoren te maken slaagt hij er in om steeds meer facetten van de insectenwereld op microniveau zichtbaar te maken. Al zijn foto’s zijn gemaakt in eigen tuin, terwijl het insect ongestoord zijn gang kon gaan. Huub fotografeert met apparatuur van Canon.

Jelle Kaptijn

Jelle Kaptijn

Contentmedewerker Jelle Kaptijn is verantwoordelijk voor correcte en leesbare content op de website van CameraNU.nl. Hij schrijft met enige regelmaat nieuwsberichten en houdt zich bezig met adviespagina's om klanten te helpen bij het kiezen van een product of bij het vinden van de juist informatie. In zijn vrije tijd fotografeert hij met een Samsung systeemcamera.

Jacco van de Kuilen

Jacco van de Kuilen

Hij heeft al bijna twintig jaar ervaring als fulltime auto- en motorfotograaf en stamt nog uit de tijd dat het eerste resultaat, al dan niet in negatief, op celluloid werd bekeken. Jacco's agenda is gevuld met freelance opdrachten voor onder andere AutoWeek, Moto73, Motoplus, Mercedes Benz Magazine en diverse klassiekerbladen. "Het is de afwisseling aan opdrachten, omstandigheden, locaties en mensen waarmee ik werk wat het allemaal zo ontzettend gaaf maakt”.

Jan Vermeer

Jan Vermeer

Jan Vermeer is ruim vijftien jaar fulltime professioneel fotograaf en de natuur is zijn grootste inspiratiebron. Zijn werkterrein is steeds internationaler geworden. Zo heeft hij de laatste jaren de poolgebieden intensief bezocht. Zijn werk wordt gepubliceerd in tijdschriften zoals Panda, National Geographic en KLM Holland Herald. Jan zoekt het ongewone in zijn onderwerpen en vorm en compositie bepalen sterk de uitstraling van zijn beelden. Daarbij zijn zijn foto's al veelvuldig bekroond in prestigieuze fotowedstrijden.

Johan van der Wielen

Johan van der Wielen

Natuur- en landschapsfotograaf Johan van der Wielen wil met zijn beelden niet alleen de schoonheid maar ook het belang van de natuur laten zien. Hij is altijd op zoek naar de impressie en indruk en daarmee de essentie van het beeld. Spel van vorm en licht, abstractie van sferen en de dynamiek van beweging. Als fotograaf werkt Johan zowel vrij als in opdracht en heeft hij een uitgebreid beeldarchief. Hij is tevens actief in het schrijven van artikelen, boeken en columns.

Klaas de Jong

Klaas de Jong

Vogelaar, fotograaf en reisleider Klaas de Jong is zelfstandig vogelgids en ondernemer. Hij heeft een achtergrond als bioloog en ecoloog en wil zo veel mogelijk mensen laten genieten van vogels, bij voorkeur op zijn geliefde eiland Texel. Toch wel dé vogel hotspot van Nederland. Bijna elke dag leidt hij mensen rond met zijn vogelsafari's.

Laurens de Graaff

Laurens de Graaff

Onder de naam FlyingFlevoland deelt de enthousiaste drone-hobbyist Laurens de Graaff zijn foto’s van o.a. de polder. Van abstracte plaatjes met strakke lijnen tot mooie overzichtsfoto’s . Laurens doet ook videografie. Zo kun je hem vaak bij een evenement in of rond Emmeloord vinden. Van autocross tot wandeltocht, Laurens vliegt mee.

Liesbeth van Asselt

Liesbeth van Asselt

Als klein kind was Liesbeth al met de camera in de weer. In de jaren die volgden bleef de camera altijd een trouwe metgezel. Na een "echt vak" geleerd te hebben, en als (interim)manager in tal van bedrijven gewerkt te hebben, besloot ze in 2004 het roer om te gooien. Ze ging zich fulltime bezighouden met bedrijfsfotografie en met het delen van al haar fotografiekennis.

Lysanne Eijlander

Lysanne Eijlander

Het liefst is Lysanne de hele dag bij paarden te vinden, ze mag meerdere paarden rijden en uitbrengen in de sport. Maar naast paarden heeft ze een andere grote hobby: fotograferen. Ze geniet van de prachtige sport en de emoties die daarbij los komen. Ze is de vaste huisfotograaf voor een online glossy, werkt bij een modebedrijf én studeert daarnaast ook nog.

Marc Brouwer

Marc Brouwer

Marc Brouwer is verkoper op de pro-afdeling in de winkel van CameraNU.nl op Urk. Doordeweeks studeert hij technische informatica aan de Technische Universiteit Eindhoven. In 2007 is hij begonnen met fotografie. Het liefst zit Marc tussen de kleine beestjes om ze te fotograferen. De ogen van insecten vindt hij geweldig om vast te leggen, vooral door de verschillende prachtige kleuren, maten en patronen. Ook vogels behoren tot zijn interessegebied.

Marco ter Beek

Marco ter Beek

Marco ter Beek is een professionele portret-, fashion- en beautyfotograaf die gebaseerd is in Almere. Hij is na het halen van de status "Commended photographer" van de Sony World Photography Awards in 2017 ambassadeur geworden van het merk Sony en fotografeert met de A7 R II systeemcamera.

Martin Hogeboom

Martin Hogeboom

Sinds 2001 is Martin fulltime beroepsfotograaf en mensen vormen het belangrijkste onderwerp. De ene keer fotografeert hij heel simpel in reportage-stijl, een volgende keer zijn het fotoshoots waarbij extra verlichting, styling en visagie komt kijken. Hij blijft steeds op zoek naar een "WOW!- effect". Hij wil boeiende beelden maken door te werken met mooi licht, onscherpte, kleuren of bijzondere standpunten.

Menno van der Veen

Menno van der Veen

Menno van der Veen is een event-fotograaf met een zwak voor nieuwe gear. Hij is vooral werkzaam op de grotere (Hard) EDM-festivals door heel Nederland en schiet onder andere voor Q-Dance, B2S, Art of Dance, BPM MGMT en Gunz for Hire. Door constant research te doen naar de nieuwste technologieën en snufjes, staat hij bij elke nieuwe aankondiging vooraan om de nieuwe informatie niet te missen.

Metin Yirtici

Metin Yirtici

Fotograaf Metin Yirtici is een levensgenieter die hierdoor als een allrounder van alles fotografeert wat hij leuk vindt. En dat is veel. Hij begon met natuur- en macrofotografie, ging over naar portretten en allerlei reportages tot conceptuele fotografie. Hij fotografeert met daglicht, strobist en anders met studioflitsers.

Michel Klooster

Michel Klooster

Michel van der Klooster is in een opwelling begonnen met fotografie. Inmiddels is die passie veranderd in een baan waar hij al jaren van leeft. Hij vind dan ook bijna alles leuk om te doen, maar heeft als sterke kant dat hij creatief kan zijn met de middelen die een omgeving te bieden heeft.

Mike Muizebelt

Mike Muizebelt

Mike Muizebelt is een natuurfotograaf met meer dan dertig jaar ervaring. Zijn doel en passie is het zo veel mogelijk ontdekken, documenteren en delen van de schoonheid van de natuur. Hij fotografeert beelden die de zintuigen prikkelen en de kijker mee laten genieten van de pracht om ons heen. Hij is een allround-fotograaf die landschappen, macrobeelden, abstracten of intieme portretten met hetzelfde enthousiasme vastlegt. Met zijn fotografie tracht hij interesse te kweken en de kijker zich bewust te laten worden van de prachtige natuur.

Nando Harmsen

Nando Harmsen

Fotografie gaat voor Nando Harmsen terug tot 1979: de hobby van vroeger is een beroep geworden. Zijn kennis is in de loop der jaren flink gegroeid en hij heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld in natuur-, concert- en reportagefotografie. Hij deelt graag zijn kennis op zijn website maar geeft ook regelmatig lezingen en workshops met natuurfotografie als onderwerp.

Nelleke Adema

Nelleke Adema

Foodblogger Nelleke is in het dagelijks leven met veel plezier juf op een basisschool en in haar vrije tijd is ze het liefst buiten of in de keuken te vinden. Haar blog is een plek waar op een vrolijke en luchtige manier met voeding om wordt gegaan. Nelleke vertrouwt op de natuur. Dit betekent niet dat ze krampachtig om gaat met voeding en niks eet wat uit een fabriek komt, maar pakjes en zakjes zul je in haar keuken niet tegenkomen. Ze heeft liefde voor eten en legt haar gerechten bijzonder op beeld vast.

Patrick de Graaf

Patrick de Graaf

Natuurfotograaf Patrick de Graaf, fotografeert op één van de mooiste plekken van Nederland, Texel. Zijn uitgebreide portfolio laat zien dat hij natuurliefhebber pur sang is en de fotografie-kneepjes tot in detail beheerst. Foto’s deelt hij graag via sociale media met zijn omvangrijke schare volgers. Daarnaast geeft hij workshops, schrijft hij blogs en is Patrick ambassadeur van Sigma.

Paul Kaandorp

Paul Kaandorp

Fotografie en techniek. Dat zijn de twee vakgebieden waar Paul altijd al door gefascineerd is. Paul heeft een technische achtergrond in elektronica en heeft de Vakopleiding aan de Fotovakschool in Apeldoorn gevolgd. Door deze combinatie van fotografie en techniek liggen zijn specialisaties in het toepassen van fotografische technieken.

Pauline Helders

Pauline Helders

Pauline, ook bekend onder naam PholinaH, besteedt zo veel mogelijk van haar vrije tijd aan haar passie: fotografie. Het oog voor het schrijven met licht heeft ze van haar vader en ze heeft tal van boeken gelezen én vele cursussen en workshops gevolgd. Pauline's fascinatie voor het gedrag van dieren en de schoonheid van landschappen is terug te zien in haar werk. Kenmerkend is haar oog voor detail.

Peter van Heulen

Peter van Heulen

Peter van Heulen begon als hobby- en amateurfotograaf, maar werd al gauw onlosmakelijk verbonden met zijn camera. Hij maakt gebruik van de allernieuwste digitale technieken, maar voor het 'echte' fotografeerwerk pakt hij nog steeds de vertrouwde belichtingsmeter, rolfilm, camera en statief. Als ambassadeur voor Elinchrom in Nederland is Peter regelmatig te vinden op beurzen, workshops en lezingen.

Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen is een jonge fotograaf met veel ambitie die hard bezig is om zijn naam in de fotografiewereld te vestigen. Hij is altijd op op zoek naar een nieuwe uitdaging of een verhaal om te vertellen. Samen met het creatieve proces, het realiseren van een concept en het netwerken maakt dat het vak fotograaf zo geweldig. Renzo deelt die ervaringen graag met anderen om mensen te inspireren en te motiveren.

Robert Doeleman

Robert Doeleman

Deze autodidact fotograaf, foto-liefhebber en gadgetfreak vind het vooral leuk om zich in te natuur te begeven en op te gaan in de landschappen die hij fotografeert met zijn systeemcamera. Maar ook een paar oude gebouwen bezoeken is hem niet vreemd. Hij fotografeert met heel veel plezier vanuit passie én geeft graag lezingen en cursussen.

Ronny Brouwers

Ronny Brouwers

Ronny Brouwers, oprichter van DroneHeroes, is een gepassioneerd drone piloot en reisfotograaf. Met een rugtas vol innovatieve apparatuur reist hij de wereld rond op zoek naar de mooiste plekjes en nieuwe perspectieven. Volg deze indrukwekkende avonturen via zijn Instagram account.

Rutger Bus

Rutger Bus

Rutger Bus is al geïnteresseerd geraakt in de fotografie toen hij jong was. Vandaag de dag is hij graag in de natuur en dat is ook de reden waarom zijn hobby fotografie vooral gericht is op de natuur- en landschapsfotografie. Rutger Bus begon in 2005 met een point-en-shoot camera met vier megapixel en in september 2012 heeft hij de overstap naar een fullframe camera gemaakt. Hij is een echte autodidact.

Rutger Geerling

Rutger Geerling

Fotograaf Rutger Geerling, ook wel bekend als Rudgr.com, heeft een enorm portfolio en legt EDM festivals en clubfeesten vast over de hele wereld. Hij werkt met grote namen zoals Armin van Buuren en Hardwell. Het begon als een hobby, maar het werd belangrijker voor hem om te doen waar hij van hield dan waarvoor hij geleerd heeft.

Ruud van der Lubben

Ruud van der Lubben

Fotograaf Ruud van der Lubben is verkoopspecialist bij CameraNU.nl in de winkel op Urk. Ruud is al ruim 35 jaar bezig met analoge en digitale fotografie en het grootste deel van zijn vrije werk besteedt hij aan straatfotografie. Zijn grote voorbeelden zijn de Franse fotografen Robert Doisneau en Henri Cartier Bresson. De apparatuur waarmee Ruud zijn beelden schiet bestaat voor het grootste deel uit camera’s en objectieven van Fujifilm.

Sander Poppe

Sander Poppe

Sander Poppe heeft het fotograferen zichzelf aangeleerd door te kijken bij anderen en veel te oefenen. Zodoende werd de kwaliteit van zijn landschapsfoto’s door de jaren heen steeds hoger. Alles wat met water te maken heeft fascineert hem. Inmiddels worden zijn foto’s regelmatig geleverd aan diverse bedrijven en stichtingen.

Thijs Schouten

Thijs Schouten

Thijs Schouten had als kind altijd al een camera in zijn handen en is nu al jaren bijna dagelijks bezig met zijn passie: fotografie. Hij richt zich voornamelijk op landschaps- en natuurfotografie en gaat er graag op uit om vogels te fotograferen. Thijs schrijft regelmatig over fotografie en test af en toe artikelen waar hij productreviews over schrijft.

Tsjerk Jelgerhuis

Tsjerk Jelgerhuis

Lights, camera.. action! Goedlachs, met de voeten in de Friese klei en met een flinke rugzak aan kennis die als cameraman binnen de commerciële camerawereld is opgedaan, is Tsjerk één van de gezichten van de CameraNU.nl klantenservice. Gespecialiseerd in én net zo enthousiast over alles wat met drones, pro audio en video te maken heeft.

Alwin en Saske

Vet Gezellig

Alwin Ritstier en Saske de Schepper zijn een jong startersstel die video’s maken op hun YouTube kanaal Vet Gezellig. Ze maken feelgood video’s over het dagelijks leven én over hoe ze zichzelf uit de sleur proberen te houden. Nadat Alwin afstudeerde als filmmaker en Saske afstudeerde in event management én marketingcommunicatie, heeft het stel zich volledig gestort op hun kanaal en hun eigen bedrijf Smokin’Dog.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Na jarenlang veel plezier te hebben beleefd aan landschaps- en macrofotografie was het tijd voor wat nieuws..., en dat kwam in de vorm van de drone. Sindsdien is hij in de ban van de mogelijkheden van deze vliegende camera's. Wiebe de Jager is auteur van het boek Dronefotografie, dat in juni 2015 verscheen. Wiebe schrijft op Dronewatch.nl ook dagelijks over drones. Verder is hij initiatiefnemer van de publiekscampagne Vlieg je drone veilig.

Wilco Westerduin

Wilco Westerduin

Eind 2013 liep Wilco, zonder fotografie ervaring, ambitieus de winkel van CameraNU.nl binnen. Op advies kocht hij een instapniveau camera. Hij ging aan de slag met architectuur, urban exploration, landschappen en straatfoto’s, met een passie om zijn eigen visie te verbeelden. Hij gebruikt geen Photoshop en werkt nog steeds met (die) minimale uitrusting.

William Harpe

William Harpe

William Harpe is vader van twee zoons en is dé optische specialist van CameraNU.nl. Bij hem kunt u altijd terecht voor advies of uw vragen over verrekijkers. Deze goedlachse en vriendelijke fotografiekenner staat bovendien graag in de winkel en geeft al jarenlang fotografiecursussen. Deze cursussen zijn toegankelijk voor ieder niveau fotograaf en worden zeer gewaardeerd door de deelnemers ervan.