Productreviews

De nieuwe Nikon D7200 spiegelreflexcamera!

Hij was al een tijdje aangekondigd en er waren wat geruchten over de specificaties, maar vandaag heeft Nikon hem officieel aangekondigd: de D7200 spiegelreflexcamera!

Sneller en beter

De Nikon D7200 DSLR volgt de populaire Nikon D7100 op met een aantal indrukwekkende verbeteringen en hoewel de D7100 ook al was uitgerust met een 24.1 megapixel DX-formaat CMOS-sensor, is de krachtige D7200 supersnel dankzij de EXPEED 4 beeldprocessor. Daarnaast is de ISO-gevoeligheid een stuk hoger en kunt u meer continu-opnames maken door het uitgebreide buffergeheugen. En niet te vergeten beschikt de D7200 over wifi en NFC om al uw fotografieprestaties direct te kunnen delen met familie en vrienden. Met deze geavanceerde alleskunner maakt u mooiere foto's en full HD-video's met meer gebruiksgemak!

De nieuwe Nikon D7200 - 1

Duurzaam en snel

De lichte en compacte Nikon D7200 heeft een duurzame behuizing en beschikt daarnaast over veel slimme technieken en functies, zoals Nikon's Picture Control, automatische scherpstelling en Auto ISO in de M-stand, waardoor u gegarandeerd beelden maakt met schitterende kleuren en weinig ruis. De body is aan de achter- en bovenkant water- en stofbestendig dankzij de degelijke magnesiumlegering. Doordat er geen optisch laagdoorlaatfilter wordt gebruikt, maakt de camera optimaal gebruik van de DX-formaat CMOS-sensor waardoor u zelfs in de hoogste resolutie van de kleinste details kunt genieten. Of uw onderwerp nu stilstaat of beweegt, het is zeer gemakkelijk om snelle acties vast te leggen met de zes beelden per seconde continu-opname tot een maximum van wel 18 beelden. De autofocus heeft namelijk geen enkel probleem met het scherpstellen op bewegende onderwerpen. De camera heeft in totaal wel 51 scherpstelpunten, waaronder 15 kruissensoren in het midden.

Uitstekende resultaten bij weinig licht

De Nikon D7200 is zeer lichtgevoelig met zijn bereik van ISO 100 tot 25.600. Het bereik is uit te breiden tot ISO 102.400 voor als u professionele resultaten wilt behalen in situaties met zeer weinig licht. Het LCD display is 3.2" groot en heeft een indrukwekkende kijkhoek. U kunt opnames maken via het display met live weergave of via de zoeker en direct speciale effecten toepassen op foto's en video's met de effectenstand. Daarnaast kunt u time-lapse beelden maken met gelijkmatige belichting en full HD-video's met 60fps opnemen. Dankzij de twee afzonderlijke kaartsleuven voor SD-geheugenkaarten hebt u altijd genoeg opslagruimte en hebt u de optie om RAW- en JPEG-bestanden afzonderlijk van elkaar op te slaan.

De nieuwe Nikon D7200 - 2

Wifi en NFC

Doordat de Nikon D7200 DSLR is uitgerust met zowel wifi als NFC, is het heel eenvoudig om uw foto's en video's te verzenden naar uw smartphone of tablet en deze direct te delen met uw vrienden en familie via social media. Eén enkele tik tegen uw draadloze apparaat en de D7200 maakt contact om uw bestanden snel te kunnen overzetten. Nikon heeft met deze spiegelreflexcamera een waardige opvolger voor de D7100 uitgebracht!

–– 2 maart 2015 ––