Zelfportretten fotograferen

Arlene Londema
8 jaar geleden

Zelfportretten zijn een begrip geworden sinds de introductie van het woord selfie. Met de hype van dit moment, de selfie-stick, is het gemakkelijker dan ooit om een foto van uzelf te maken. Maar bij het maken van een mooi en professioneel zelfportret, komt wel iets meer kijken. Gelukkig zijn er een aantal musthaves die het u een stuk eenvoudiger maken! De twee belangrijkste hulpmiddelen zijn toch wel een goede afstandsbediening en een stevig statief voor uw camera.

Nooit meer heen en weer rennen

We hebben veel afstandsbedieningen in ons assortiment; zowel met draad als zonder draad. Naast originele afstandsbedieningen van fabrikanten zijn er scherp geprijsde afstandsbedieningen beschikbaar van andere merken die nét zo betrouwbaar zijn en dezelfde functionaliteit hebben als de originele variant. Kijk eens bij Caruba voor uw Canon of Nikon camera, Kiwi Photo voor uw Fujifilm camera of bij JJC voor uw Sony! Een groot voordeel van een afstandsbediening is natuurlijk dat u niet heen en weer hoeft te rennen tussen de fotopositie en uw camera.

Zelfportretten fotograferen - 1

Een stabiele basis voor uw camera

Uw camera plaatst u op een statief zodat u een stabiele basis hebt. Ook geeft dit u alle tijd en rust bij het uitproberen en vinden van de juiste invalshoek en het oefenen van uw blik of houding. Van extreem laag of extreem hoog tot en met tripods met een afneembare monopod..., met een keuze uit meer dan vijftig verschillende merken weet u zeker dat u iets kunt vinden! Door binnen de categorie 'Statieven en toebehoren' de filters te gebruiken kunt u heel eenvoudig een tripod vinden die aan uw wensen voldoet en binnen uw budget past.

Verschillende achtergronden

Qua achtergrond zijn er meerdere opties mogelijk. Werk op de de klassieke manier met een papierrol die u bevestigt aan de Savage Economy Background Stand, kies voor het X-Drop Backdrop systeem van Westcott of maak gebruik van een uitklapbare achtergrond. Het X-Drop Backdrop systeem van Westcott is van hoge kwaliteit en gemakkelijk op te zetten en weer af te breken. Een complete kit wordt geleverd met een achtergrond, een beschermhoes, een draagtas en het X-Drop statief. Uitklapbare achtergronden, ook wel collapsibles genoemd, zijn vergelijkbaar met een reflectiescherm: groots in gebruik maar eenmaal ingeklapt zeer handzaam.

Zelfportretten fotograferen - 2

Geen schaduwen

Voor het elimineren van schaduwen is er een simpele oplossing: een reflectiescherm! Een kleiner scherm kunt u eventueel zelf vasthouden als u alleen een close-up van uw gezicht wilt maken, maar gaat u voor een groter scherm dan is het handig om een aparte reflectorhouder te kopen die het werk voor u doet. Dit geeft u veel meer vrijheid wat betreft uw pose.

Auteur

Arlene Londema

Fotograaf Arlene Londema richt zich op het maken van conceptueel werk, portretten en reportages. Ze heeft een voorliefde voor beelden met natuurlijk licht, maar voelt zich ook thuis in een fotostudio. De sfeer en puurheid van een beeld zijn voor haar heel belangrijk.

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.