Canon objectieven

De Canon objectieven vormen het hart van de Canon camera. Een camera kan van zichzelf al een mooie foto maken, maar met een objectief maak je de foto zoals jij hem wil en nog belangrijker voor de soort foto die jij wilde hebben. Het Canon objectief is helemaal afgestemd op de Canon camera’s en is daardoor niet geschikt voor andere merken.

Handig: Advies over objectieven | Het juiste objectief vinden | Uitleg van afkortingen in de naam van een objectief

Sorteer  producten

Filtermaat 67mm - bulkversie zonder originele verpakking

Compatibel met Canon's complete assortiment EF en EF-S objectieven

Filtermaat 49mm - bulkversie zonder originele doos!

Verlengt de brandpuntsafstand van uw objectief met 1.4x

Wat is een Canon lens?

De Canon objectieven zijn speciaal ontworpen voor de Canon camera’s. Ze zijn zo precies afgesteld op de Canon camera’s, dat ze niet geschikt zijn om op andere merk te monteren. De enigste manier om dat wel te doen is door het bevestigen van een mout, wat weer lijdt tot verlies van kwaliteit op de foto.

Kenmerken van Canon lenses

De objectieven van Canon kenmerkten zich vroeger door de grijze kleur op de objectieven. Vele sportfotograven en roddelpers fotografen waren niet los te zien van het grote grijze gevaarte op de kop van hun camera. De vroegere grijze objectieven van Canon hebben dan ook een tijd lang een schrikbewind gevoerd bij menig beroemdheid.

In welke situatie ga je Canon lenzen gebruiken?

In welke situatie je een Canon objectief gaat gebruiken is afhankelijk van je stijl als fotograaf. Wat wil jij als fotograaf vastleggen? Dit is leidend is voor je koop. Als je met een macro objectief in de heide rond loopt begrijpt iedereen dat je zelfs de kleinste insecten haarscherp wil vastleggen. Als je het objectief zou gebruiken voor vakantie foto’s zou de foto er misschien nog wel redelijk uit komen te zien, maar het is niet wat jij wil. Het is daarom belangrijk goede oriëntatie te doen voordat je over gaat tot de aankoop van een objectief.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een Canon lens?

Bij de aanschaf van een Canon objectief is het vooral belangrijk om vast te stellen waarvoor je het objectief gaat gebruiken. Ben je een landschap fotograaf? Of ben je een echte macrofotograaf? Voor al deze vormen van fotografie zijn verschillende objectieven beschikbaar. Het is daarom belangrijk om je goed te laten informeren over de objectieven en goed te lezen bij de productinformatie. Naast het bovengenoemde is het budget ook een belangrijke factor. De prijzen kunnen nogal uiteen lopen omtrent een objectief.

Waarom CameraNU.nl?

Ecommerce Europe Trustmark Thuiswinkel Waarborg
Zopim
Heeft u een vraag?