CameraNU Logo

Telescopen

Met een telescoop kun je, net als met een verrekijker, dingen op afstand goed observeren. Telescopen hebben echter een veel grotere vergrotingsfactor dan verrekijkers. Hierdoor kun je onderwerpen die ver weg zijn, nóg beter bekijken. Telescopen worden veel gebruikt voor astronomisch doeleinden en worden daarom vaak sterrenkijkers genoemd. Bekijk hieronder al onze telescopen en ontdek welke het beste bij jou past!

Waterbestendig: Nee
Gezichtsveld op 1000 meter: 32m
Beeldstabilisatie: Nee

Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Materiaal: Aluminium
Maximale hoogte met middenkolom: 155.5cm
Transportlengte: 52.5cm
Aantal secties: 4

Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Je hebt 12 van de 255 producten gezien

Gratis verzending vanaf

 €50
Waterbestendig: Ja
Gezichtsveld op 1000 meter: 35m
Beeldstabilisatie: Nee
Schemergetal: 89.7
Waterbestendig: Ja
Gezichtsveld op 1000 meter: 35m
Beeldstabilisatie: Nee
Schemergetal: 83

Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Waterbestendig: Ja
Gezichtsveld op 1000 meter: 41m
Beeldstabilisatie: Nee
Schemergetal: 64
Waterbestendig: Ja
Gezichtsveld op 1000 meter: 41m
Beeldstabilisatie: Nee
Schemergetal: 71.4
Je hebt 12 van de 48 producten gezien

Wat is een telescoop?

Een telescoop is een optisch instrument om onderwerpen op een grote afstand goed te observeren. Vanwege de grote vergrotingsfactor wordt een telescoop veel voor astronomische waarnemingen gebruikt, oftewel het kijken naar de sterrenhemel. Er zijn verschillende soorten telescopen, zo heb je spotting scopes voor onder andere het kijke naar vogels en ook sterrenkijkers die gericht zijn op het bestuderen van de sterrenhemel. Wanneer je een telescoop aan wil schaffen moet je van tevoren dus goed bedenken wat je ermee wil bekijken.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een telescoop?

Het is belangrijk om vooraf goed research te doen naar de vergroting die jij nodig hebt op de telescoop. Dit is afhankelijk van wat je met de telescoop wilt gaan doen. Hoe gedetailleerd wil je de sterrenhemel bestuderen? Wil je graag de planeten goed zien of wil je juist het grote plaatje zien? En is het belangrijk dat je mobiel bent met de telescoop omdat je bijvoorbeeld de natuur in gaat? Door deze vragen aan jezelf te stellen, kun je de keuze al wat afbakenen. Daarnaast is het natuurlijk van belang om van vooraf je budget vast te stellen. Zo kan je gericht binnen je prijsklasse gaan kijken welke telescoop het beste voldoet aan jouw eisen.

Waarom zou ik een telescoop kopen in plaats van een verrekijker?

Dat hangt van het doel af dat je ermee hebt. Als je niet iets van zeer grote afstand hoeft te bekijken, kan een verrekijker soms al ruim voldoende zijn. Maar een telescoop is soms handiger vanwege de grote vergrotingsfactor. Een telescoop heeft soms de mogelijkheid om in en uit te zoomen. Een telescoop heeft over het algemeen maar één oculair..

Wat is een spotting scope?

Wanneer een telescoop een relatief kleine vergrotingsfactor heeft, spreken we ook wel over een spotting scope. Spotting scopes zijn ideaal voor vogelspotten of digiscoping, maar door de kleine vergroting zijn ze veel minder geschikt voor het observeren van de sterrenhemel. Net als bij telescopen, moet je bij spotting scopes altijd vanaf een statief werken om het beeld stil genoeg te krijgen.