Blog

23-03-2017

Atletiek, een geweldige sport om te fotograferen

Een aantal jaren terug ben ik "verslaafd" geraakt aan sportfotografie en dan met name atletiek. Nu ben ik zelf wel redelijk sportief van aard maar had nooit eerder atletiek beoefend, ik was meer een voetbaltype. Waarom heeft het fotograferen van atletiek me dan juist zo "gepakt"? Eigenlijk om drie redenen. Atletiek is een sport die zeer benaderbaar is. Je kunt atleten van kortbij vrij eenvoudig fotograferen. Ook is de sfeer tussen atleten en supporters uniek, in die zin dat bijna iedereen elkaar successen gunt en ik nog nooit een atletiek-hooligan ben tegengekomen.

Lees verder

20-03-2017

Gebruikersreview van de Canon EOS M5

Toen ik door CameraNU.nl gevraagd werd of ik de Canon EOS M5 systeemcamera wilde proberen twijfelde ik daar geen moment aan. Sinds 2008 heb ik diverse digitale camera’s gehad en recentelijk heb ik nog afscheid genomen van de Fuji X-T10 die ik naast mijn "werkpaard" Canon EOS 5D Mark III en de "ik-heb-altijd-een-camera-bij-me" Canon Powershot G7 X gebruikte. Zou deze Canon systeemcamera perfect te combineren zijn met mijn bestaande Canon EF objectieven en een handige tweede body zijn? Want hoewel superenthousiast over de Fuji X-serie, wilde ik toch liever niet gaan investeren in nog een serie lenzen van een ander systeem in mijn fototas.

Lees verder

16-03-2017

Reviewtest van de Canon EOS M5

Bij de vraag of ik een M5 wil testen gaan m’n eerste gedachten als auto- en motorfotograaf uit naar een 400 pk cq asfaltschrapende BMW of een camera van het übermerk Leica. Daar gaat m’n beroepshart namelijk sneller van kloppen. Nou nee…, integendeel. Want het blijkt “slechts” een nieuwe kleinere camera van Canon te zijn. Een kleine teleurstelling voor me. Door het verdampen van rijkelijke ingebeelde g-krachten of ragscherpe foto’s daalt m’n hartslag. Zelfs m’n bebaarde mondhoeken zakken tot een bedenkelijk niveau. Voordat ik deze Canon EOS M5 in handen heb bestudeer ik wat van z’n keuzes aan instelmogelijkheden op het internet. Dat belooft wat. Maar eerst zien, dan geloven...

Lees verder

15-03-2017

Winnaars review-cadeaubonnen februari 2017

Iedere maand verloten wij een cadeaubon ter waarde van € 100,- onder al onze klanten die in de maand ervoor een review over CameraNU.nl hebben geplaatst op Kieskeurig.nl, op Beslist.nl, op Trustpilot.nl, op Kiyoh.nl of op Tweakers.net. In februari heeft Iemke-Pieter Zeijlemaker een review geschreven op Tweakers.net en daarmee heeft hij de cadeaubon gewonnen!

Lees verder

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.

Waarom CameraNU.nl?

Ecommerce Europe Trustmark Thuiswinkel Waarborg
Zopim
Heeft u een vraag?