Nieuwe Sony camera's gepresenteerd!

Jelle Kaptijn
8 jaar geleden

Vandaag is de officiële lancering van drie gloednieuwe Sony camera's. Het zijn allemaal opvolgers van bekende modellen die al veel fotografieharten hebben veroverd. Daarom werd ook lang uitgekeken naar deze vernieuwde uitvoeringen. En ze stellen zeker niet teleur! Zo heeft Sony alle drie de camera's uitgerust met 4K, de videoresolutie van de toekomst. Lees hieronder meer over de verdere specificaties. Bij Cameranu zijn ze in ieder geval alvast te bestellen!

Nieuwe Sony camera's gepresenteerd! - 1

Sony Cybershot DSC-RX100 IV compact camera

De vierde versie alweer van de geliefde Sony Cybershot DSC-RX100! Dat dit niet voor niks een populaire camera-serie is, bewijst de RX100 IV opnieuw. Het is een zeer veelzijdige en geavanceerde point-and-shoot camera. Deze krachtpatser beschikt over een flinke 20.1 megapixel 1" Exmor RS CMOS-sensor voor het produceren van afbeeldingen met een enorme resolutie en Ultra HD 4K-video's. Het vernieuwde ontwerp van de sensor zorgt voor nog betere resultaten in onderbelichte situaties. Ook zorgt de de sensor voor de mogelijkheid om foto's te maken met 16 beelden per seconde waarbij er geen concessies worden gedaan aan beeldkwaliteit en toongradaties

Nieuwe Sony camera's gepresenteerd! - 2

Sony Cybershot DSC-RX10 II compact camera

De opvolger van de RX10 is een onopvallende verschijning met zeer opvallende technische specificaties en professionele instelmogelijkheden. In de behuizing met het kantelbare display treft u een 20.2 megapixel CMOS-sensor met een hoge lichtgevoeligheid, de razendsnelle BIONZ X processor en een Carl Zeiss f/2.8 lens met 8.3x optische zoom aan. Het optische zoombereik van de Sony Cybershot DSC-RX10 II staat gelijk aan een brandpuntsafstand tussen de 24 en 200mm. U kunt in de meest uiteenlopende situaties foto's en ultra HD video-opnames maken, zelfs als er weinig licht aanwezig is. En als er juist veel licht aanwezig is, dan is de hoogwaardige elektronische zoeker een uitkomst. Kortom: de RX10 II is alles wat u nodig hebt op het moment dat u niet op pad wilt met een grote en zwaardere camera.

Nieuwe Sony camera's gepresenteerd! - 3

Sony Alpa A7 R II systeemcamera

Deze nieuwe systeemcamera beschikt over alle functionaliteiten van de Sony A7 R maar heeft diverse verbeteringen ondergaan. Zo is de Sony Alpa A7 R IIuitgerust met een fullframe 42 megapixel Exmor R CMOS-sensor en Ultra HD 4K video-opname waardoor u foto's en video's met een zeer hoge resolutie kunt maken. De camera maakt foto's met een snelheid van vijf beelden per seconde die worden verwerkt door een snelle BIONZ X beeldprocessor. De standaard ISO-gevoeligheid van 100-25.600 is uit te breiden tot maar liefst 50-102.400 waardoor u zeer goed uit de voeten kunt in zowel situaties met weinig licht of juist heel veel licht. Daarnaast is de A7 R II voorzien van een ingebouwde vijf-assige beeldstabilisatie die alle ongewenste camerabewegingen compenseert en een stille-sluitermodus voor volledig stil foto's maken in bijvoorbeeld het museum of het theater.

Auteur

Jelle Kaptijn

Contentmedewerker Jelle Kaptijn is verantwoordelijk voor correcte en leesbare content op de website van Cameranu. Hij schrijft met enige regelmaat nieuwsberichten en houdt zich bezig met adviespagina's om klanten te helpen bij het kiezen van een product of bij het vinden van de juist informatie. In zijn vrije tijd fotografeert hij met een Samsung systeemcamera.

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.