Fotografie vaarexcursie Waterland

Fotografie vaarexcursie Waterland

Arnold van der Zee | Theetuin Overleek | 2 juni 2024

Ontdek Waterland op een unieke manier tijdens onze fotografie vaarexcursie onder leiding van ervaren fotograaf Arnold van der Zee. Stap aan boord van onze boot en laat je meevoeren door schilderachtige slootjes en meertjes, langs grazende koetjes en schaapjes en charmante pittoreske dorpjes, terwijl we rustig over het water glijden.
Lees meer Lees minder
0 / 5
(0) Geen reviews
119,-

Beeld impressie

Hoe ziet de dag eruit?

Wat ga je leren?

Tijdens deze unieke fotografie vaarexcursie leer je effectieve technieken voor het vastleggen van prachtige landschapsfoto's vanuit een boot. En dat terwijl je in beweging bent! Je ontdekt hoe je snellere sluitertijden kunt benutten om bewegingsonscherpte te minimaliseren en haarscherpe beelden te creëren. Daarnaast zal er speciale aandacht worden besteed aan compositieprincipes, zodat je aantrekkelijke en uitgebalanceerde foto's maakt die het landschap recht doen. Met deskundige instructies van Arnold leer je jouw camera-instellingen aan te passen voor optimale resultaten in diverse situaties. Bovendien krijg je waardevolle inzichten in het gebruik van een statief en het toepassen van de HDR-techniek (High Dynamic Range) om details in zowel heldere als donkere gebieden van je foto's prachtig vast te leggen.

Dit ga je doen

Je krijgt volop gelegenheid om adembenemende foto's te maken van het betoverende landschap, de dorpjes, grazende dieren en andere sfeervolle elementen die je onderweg tegenkomt. We leggen de nadruk op landschapsfotografie vanuit de boot, waarbij je de schoonheid van Waterland vanaf het water kunt vastleggen. Op enkele bijzondere locaties, zoals in de dorpjes, zullen we ook kort aan wal gaan om met een statief en de HDR-techniek (High Dynamic Range) te werken.

Praktische informatie

Voor wie?

De workshop is geschikt voor beginnende en ervaren fotografen. Zorg dat je de basiskennis onder knie hebt om zelf je diafragma, sluitertijd en ISO in te kunnen stellen.

Waar en hoe laat?

We verzamelen om 10:00 uur bij Theetuin Overleek in Monnickendam. Na een korte kennismaking onder het genot van een kopje koffie of thee gaan we aan boord. 

Wat neem je mee?

Je neemt je spiegelreflex- of systeemcamera en lenzen (groothoek, standaard en tele) mee, een statief, minimaal twee opgeladen accu's en lege geheugenkaart(en). Lunch is niet inbegrepen, dus neem je eigen lunchpakket mee.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

  • Koffie en thee
Arnold van der Zee

Over de instructeur

Arnold is een veelzijdige fotoprofessional die zijn passie voor fotografie deelt met fotografieliefhebbers uit heel Nederland. Met zijn workshops, cursussen en levendige fotocommunity leert Arnold enthousiastelingen de kneepjes van het vak. Bovendien put hij uit jarenlange ervaring in het uitvoeren van bedrijfsmatige foto-opdrachten.

Beschikbare locaties

Theetuin Overleek

Overleek 6 , 1141 PD Monnickendam

Zondag 2 juni |  -

3 van de 8 plaatsen beschikbaar 3 van de 8 beschikbaar
119,-

Zelf meenemen

Checklist