Green Screen

Green Screen, officieel Chroma Key, is een veelgebruikte studiotechniek in de film- en televisiewereld. Met deze techniek film of fotografeer je een onderwerp tegen een meestal groene of blauwe achtergrond. De achtergronden zijn gemakkelijk weg te halen in de digitale nabewerking en te vervangen door een andere achtergrond. Cameranu heeft een ruim assortiment aan verschillende achtergrondrollen en -systemen in alle soorten en maten.

Waar ben je naar op zoek?

Alle Green Screen producten

76 Resultaten
Je hebt 12 van de 76 producten gezien

Green Screen kopen bij Cameranu?

Hoe werkt greenscreening/chromakeying?

Greenscreening ofwel chromakeying is een ideale compositietechniek om speciale en visuele effecten te plaatsen op beeld. Door een onderwerp te filmen tegen een meestal groene of blauwe achtergrond is het makkelijk om effecten en speciale achtergronden aan de scène toe te voegen in digitale post-productie. Deze techniek wordt vooral gebruikt in de filmwereld, maar ook voor videogames, nieuwsuitzendingen, weerberichten. Om succesvol greenscreening toe te passen, moeten de kleuren binnen het onderwerp anders zijn dan de achtergrondkleur en mag er geen schaduwval zijn. De meeste green screen achtergronden zijn groen en blauw, aangezien deze kleuren relatief weinig voorkomen in kleding, haar of huid.

Wat voor Green Screen achtergronden zijn er?

Green Screen achtergronden zijn er in allerlei soorten en maten. Cameranu biedt achtergrondrollen van papier, stof of vinyl aan. Papieren rollen zijn gemaakt van stevig papier en kun je afscheuren als ze vies zijn en je een verse achtergrond nodig hebt. Stoffen achtergronddoeken zijn vaak gemaakt van sterk katoen of polyester en kun je uitwassen. De Vinyl doeken zijn afwasbaar en kreukvrij, wat filmbewerking nóg makkelijker maakt. Inklapbare achtergronden en collapsibles zijn ideaal voor het snel opzetten van een studio op locatie.

Green Screen suits

Green Screen suits zijn gemaakt van polyester en/of spandex en maken het mogelijk om interessante en boeiende live action opnames te maken. Door een green screen suit aan te trekken, kun je gedeeltelijk of helemaal verdwijnen tegen de achtergrond en zo leuke effecten realiseren.