Avondfotografie Groningen

Avondfotografie Groningen

's Avonds bruist de stad nóg meer van het leven! Dat is natuurlijk jouw kans om spectaculaire foto’s te maken. Maar vind je dit lastig of vallen je resultaten tegen? Volg dan de workshop Avondfotografie onder leiding van Tom Reuvers waarin hij je leert om jouw favoriete stad perfect vast te leggen!
Read on Lees minder

Beeld impressie

Hoe ziet de dag eruit?

Wat ga je leren?

De workshop start met een theoriegedeelte onder het genot van een kopje koffie of thee. Vragen als 'hoe stel je scherp in het donker?', 'hoe fotografeer je lichtsporen?', 'hoe voorkom je ongewenste beweging bij lange sluitertijden?' en 'wat is avond HDR en hoe pas je dit toe?' komen aan bod. Zo ga je de rest van de avond met een goede basis aan de slag.

Breng theorie in praktijk!

Na het theoriegedeelte neemt Tom Reuvers je mee langs de belangrijkste highlights van Groningen, zodat je fantastische beelden kunt gaan schieten. Tijdens de route geeft Tom je praktische tips en tricks. Hij is bekend met alle merken camera’s en zal je altijd kunnen helpen met de juiste menu-functies en instellingen. Na een gezellige en leerzame avond kom je gegarandeerd thuis met waanzinnige foto's! Om alles nog eens rustig na te kunnen lezen, krijg je van Tom een hand-out mee.

Programma

  • 19:00 Ontvangst in winkel Cameranu met koffie en thee
  • 19:00 Theorie avondfotografie
  • 20:00 Start fotowandeling
  • 22:30 Einde workshop

Praktische informatie

Voor wie?

De workshop is geschikt voor beginnende en ervaren fotografen. Zorg dat je de basiskennis onder knie hebt om zelf je diafragma, sluitertijd en ISO in te kunnen stellen.

Waar en hoe laat?

Je wordt om 19.00 uur verwacht bij de Cameranu winkel te Groningen. Hier krijg je koffie of thee en gaat Tom in op de theorie van avondfotografie. Om 20.00 uur start de avondwandeling en breng je de theorie in praktijk. De workshop duurt tot 22.30 uur.

Minimaal 2 accu's

Om optimaal te kunnen genieten van de workshop in het donker en mogelijke kou, raden we je aan om minimaal twee accu's mee te nemen. Door gebruik te maken van lange sluitertijden raakt de accu van de camera sneller leeg dan gebruikelijk, vooral als het kouder is.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

  • Koffie/thee
Tom Reuvers

Over de instructeur

Tom Reuvers schiet foto's van concerten en festivals over de hele wereld, waaronder concerten van Douwe Bob en Ilse DeLange en ook enkele van de grootste namen in muziek als Franz Ferdinand, Lumineers, Di-rect en Jan Akkerman. Naast concertfotografie is Tom Reuvers actief als portretfotograaf en werkt hij aan verschillende projecten. Ook landschappen en nachtfotografie behoren tot zijn favoriete bezigheden. Vooral in nachtfotografie is hij degene die werkt met een speciale workflow om die geweldige foto's te maken. Het combineren van verschillende belichtingswaarden in nachtfotografie geeft zijn foto's net dat beetje extra. Tom Reuvers staat ook bekend om zijn workshops en trainingen.

Zelf meenemen

Checklist