5 redenen om te werken met een Wacom

Een Wacom tablet is niet zomaar een vervanger van een muis waar je mee kunt gaan werken of tekenen. Het is absoluut wennen, maar zo’n speciaal tekentablet biedt echt veel extra’s en voordelen. Op deze pagina ontdek je wat de voordelen voor jou als beeldmaker of illustrator zijn.

Bekijk alle Wacom tekentablets

Reden 1: De nabewerking van foto’s gaat sneller

Hoeveel foto’s maak jij tijdens een portretshoot of met een bruiloft? Naderhand moet je honderden foto’s doorspitten en nabewerken. Het voordeel is dat je tegenwoordig heel makkelijk bewerkingen van de kleurtoon, contrast, hooglichten en schaduwen met een paar klikken op meerdere foto’s kunt toepassen. Maar die kleine en o zo belangrijke details zoals sensorvlekken, pukkeltjes op iemands huid, een vieze nagel of een loshangend draadje zul je toch met de hand moeten nabewerken. En dat gaat écht sneller met een Wacom!

Reden 2: Je kunt veel nauwkeuriger werken

Bij fotografie gaat het om de details en het totaalplaatje moet tot in de puntjes verzorgd zijn. Zeker bij product-, fashion- en studiofoto’s worden alle haartjes, stofjes en eventueel vuil goed zichtbaar door het flitslicht. Dit vraagt om een nauwkeurige nabewerking en daar is een Wacom tekentablet perfect voor. Ook voor newborn fotografen is de precisie van een tablet ideaal. Er zijn maar weinig pasgeboren baby’s met een vlekkeloze huid en newborn foto’s vragen om een subtiele, maar natuurlijke nabewerking. Vaak moeten er meerdere plekjes weggewerkt worden op een klein oppervlak. Met een tekentablet is dit fijner te doen!

Reden 3: Digitaal tekenen op een natuurlijke manier

Niets is zo natuurlijk als het tekenen op papier, maar door illustraties meteen digitaal op te zetten bespaar je tijd, materiaal én moeite. Door de drukgevoeligheid van een Wacom worden lijnen die je tekent dik of juist dun, afhankelijk van hoeveel kracht je zet met de Wacom pen. Hierdoor krijgen illustraties een traditionele, handgemaakte look en feel.

Voor het tekenen kun je een ‘gewoon’ tekentablet gebruiken of kiezen voor een Wacom Cintiq. De Wacom Cintiq is een wat groter apparaat met een sensitief beeldscherm dat je bedient met de Wacom stylus. Sommige varianten hebben zelfs een touch bediening waardoor je op een nóg meer innovatieve manier kunt werken. De tekentablet of het beeldscherm is eigenlijk jouw directe canvas!

Bekijk Wacom Cintiq's | Bekijk Wacom Cintiq Pro's

Reden 4: Je hebt extra sneltoetsen

De meeste tekentabletten van Wacom zijn voorzien van knoppen en Touch Ring die je naar wens kunt instellen. Zo heb je je favoriete tools nog sneller in handbereik wanneer je aan het werk bent. Ook de Wacom Pen heeft meerdere knoppen sneltoetsen waar je de onder andere de linker en rechter ‘muisknop’ op kunt instellen.

Het maken van video’s neemt behoorlijk wat tijd in beslag, maar tijdens het editen en monteren van video’s werk je al voornamelijk met sneltoetsen op je toetsenbord. Een tekentablet geeft je nóg meer sneltoetsen. En op het moment dat je de muis even voor iets nodig hebt, is het sneller om de Wacom stylus te pakken.

Reden 5: Een tekentablet is ergonomischer

Een tekentablet heeft ergonomische voordelen ten opzichte van een muis. De houding van je arm en hand tijdens het werken wordt minder geforceerd. Zelfs na een paar uur heb je geen last van je elleboog of pols. Als er veel aan een foto bewerkt moet worden, is de kans groot dat je hand na een tijdje wat verkrampt wanneer je met een muis werkt. Met de combinatie van een pen en een tekentablet heb je daar geen meer last van!

De meest populaire Wacom tablets

Meer lezen?

Tips voor je Wacom tekentablet
Tips voor je Wacom tekentablet
Met een tablet werk je sneller, intuïtiever en preciezer. Met deze tips haal je het maximale uit je Wacom tekentablet!
Lees meer
Welke fotoprinter moet ik kopen?
Welke fotoprinter moet ik kopen?
Een fotoprinter is een printer voor het afdrukken van foto’s in hoge kwaliteit. Hier let je allemaal op bij het kopen!
Lees meer