Lowepro Flipside Trek BP 450 AW Grey/Dark Green - image 1
Lowepro Flipside Trek BP 450 AW Grey/Dark Green - image 2
Lowepro Flipside Trek BP 450 AW Grey/Dark Green - image 3
Lowepro Flipside Trek BP 450 AW Grey/Dark Green - image 4
Lowepro Flipside Trek BP 450 AW Grey/Dark Green - image 5
Lowepro Flipside Trek BP 450 AW Grey/Dark Green - image 6
Lowepro Flipside Trek BP 450 AW Grey/Dark Green - image 7
Lowepro Flipside Trek BP 450 AW Grey/Dark Green - image 8
Lowepro Flipside Trek BP 450 AW Grey/Dark Green - image 9
Lowepro Flipside Trek BP 450 AW Grey/Dark Green - image 10

Informatie

Lowepro Flipside Trek BP 450 AW Grey/Dark Green rugzak

Kenmerken van de Lowepro Flipside Trek BP 450 AW

- Geschikt voor een professionele DSLR met batterygrip en een 70-200mm objectief bevestigd inclusief twee tot drie objectieven
- Toegang tot uw apparatuur via de lichaamszijde
- Vak met ritssluiting op de bovenzijde
- Voorzijde met CradleFit Pocket voor 10 inch tablet
- Twee elastische gaasvakken op de zijkant
- Meer bevestigingspunten voor accessoires
- Verstelbare schouderriem en borstriemen
- Heupriem verdeelt het gewicht
- Geïntegreerde regenhoes

Reviews (8)

Geweldige tas, goed om mee te wandelen/hiken
Kwaliteit
Kort geleden heb ik deze tas aangeschaft omdat mijn vorige (LowePro Flipside 300) ruimte te kort had. Ik liep er vooral tegenaan dat deze tijdens het wandelen extra ruimte te kort had voor bijvoorbeeld lunch of andere zaken die je gescheiden van je camera apparatuur wilt houden.

Na wat onderzoek viel mijn oog op deze tas, mede omdat deze een gescheiden "top" compartiment heeft maar ook door het Flipside systeem van Lowepro. In mijn zoektocht is mijn oog ook gevallen op 1 van de Fastpacks. Deze hebben een zijopening en voldoen ook aan al mijn eisen, echter ben ik fan van het systeem dat de opening (tot mijn inziens dure apparatuur) op mijn rug zit en dus gewoon lastiger is te openen door "onbevoegden". Daarmee was de spreekwoordelijke kogel door de kerk en besloot ik deze LowePro tas aan te schaffen.

Over het gebruik van de tas, ik ben net terug van een trip naar Oostenrijk waar ik deze tas over 7 dagen elke dag heb gebruikt (verschillend van hikes naar behoorlijke hoogtes tot vrij vlakke wandelroutes langs stuwmeren). Ik kan niet anders zeggen dan dat het een geweldige tas is, zeker dankzij de heupband die een behoorlijke steun geeft als je je tas goed vol hebt zitten (hier kom ik straks op terug). Ik had met mijn vorige tas vaak na een lange dag hiken/wandelen toch wat last van mijn nek, met deze tas ondanks dat deze met alle extra's een stuk zwaarder was geen last gehad, voor mij dus een topper! Dankzij deze tas heb ik elke dag mijn camera meegenomen en daardoor geen shot gemist. Dat is wel anders dan met mijn andere tas, die liet ik wel eens thuis omdat ik geen zin had in last van mijn nek.
Ik kwam wel tot de ontdekking dat het Flipside systeem in deze tas iets lastiger is te gebruiken dan met de vorige tas. Het probleem is als volgt als je de tas omslaat (dus tas voor je buik om spullen te pakken wil deze een stukje indeuken. hierdoor krijg je de ritsen bijna onmogelijk dicht, als je het vak geheel hebt geopend. Nu heeft LowePro dit denk ik wel voorzien, daarom is het vak in 2 delen te openen, maar als je je 70-200mm of 100-400mm dus onderin hebt liggen, is die soms wat lastig te pakken. Dit is voor mij wel een minpuntje, ik liep hier meerdere keren tegenaan, vervolgens maar besloten de tas gewoon af te doen, en neer te leggen.

De inhoud, dit was wel een cruciaal punt van de tas. ik wilde een tas hebben waar ik al mijn camera apparatuur in kwijt kon, zodat ik makkelijk alles in 1 keer mee kan nemen als we op een trip gaan. Dat betekent niet dat ik ook altijd alles meeneem tijdens een hike, maar wel die optie heb. Ik moet zeggen dat de ruimte behoorlijk is, maar het bleek toch even passen en meten. In het camera compartiment kan ik kwijt:
- Canon EOS-R met 24-105 F4 L (met hood)
- Canon EF 70-200 F4 L (zonder hood)
- Canon EF 100-400 MK1 L (zonder hood)
- Sigma 105mm F2.8 Macro (met hood)
- Tamron 24-70 F2.8 G1 (met hood)
- Canon EOS-M met 15-45 (met hood)
- DJI Mavic Air controller
- 4x LP-6E Batterijen
- 1 Accu lader
en nog wat klein grut (doekjes, kabeltjes lens doppen etc.)
Hoe ligt dit er allemaal in, dat is natuurlijk wat lastig onder woorden te brengen, jammer dat we geen foto's kunnen uploaden hier, ik zal het toch proberen uit te leggen.
De 70-200mm ligt onderin dwars in de tas, met de 100-400mm (met scheiding) erboven. de Sigma 105mm en Tamron staan rechtop rechts in de tas, links ligt de body met 24-105mm. In het midden (tussen de 2 lenzen en de body) zitten de accu's, de lader en past de EOS-M rechtop. Helemaal rechts bovenin zit de DJI controller, deze zit goed klem en is ook lastig te pakken. Ik heb dit kunnen realiseren, omdat ik zelf nog wat dividers (1 grote, 2 kleine) uit andere tassen had. De grote divider zit tussen de body en de 70-200/100-400 en de 2 kleine zitten as scheiding tussen de 70-200 en 100-400. In de LowePro dividers met opbergruimte zitten de extra's.

In het top compartiment heb ik dan nog
- Mavic Air
- 2x Mavic Air accu
- 2x Lens Hood voor de 70-200mm en 100-400mm
- Blackrapid camera schouder band
Hierna is er nog voldoende ruimte voor lunch, en wat kleine extra's.

Aan de buitenkant draag ik een waterfles, een paraplu en bind ik eventueel een extra jas op de achterkant. In de heupband heb ik nog eens 2 LP-6E batterijen zodat ik die makkelijk kan pakken, een hele kleine LedLenser (zaklamp) (werkt op 1 AAA batterij, om een idee voor de afmeting te geven). De andere kant bevat een paar CPL en ND filters voor de EOS-M.

Al met al veel ruimte in deze tas, soms even wat passen en meten, maar het past er dan toch in. soms is de tas zoals ik had beschreven wat lastiger in gebruik, maak het jezelf dan makkelijk en leg de tas gewoon even neer. Verder als je veel in de tas doet, ben je wel beperkt tot 1 of 2 lenzen die op de body passen in het vak waardoor je vaker terug moet wisselen als je klaar bent. Voor mij geen probleem, maar kan mij voorstellen dat iemand daar moeite mee heeft.
Comfortabel
Ruim
Heupbanden die echt iets toevoegen
Stevig
Waterafstotende hoes bijgeleverd
Flipside werkt soms lastig

Accessoires voor dit product

Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires