Fujifilm M-Mount Adapter voor X-mount systeemcamera's

4 reviews
| #264544
139,95
Morgen gratis in huis
Nog slechts 1 beschikbaar

Acties en services bij dit product

Lens inruilen?

Ruil je lens in en gebruik de inruilwaarde voor je nieuwe aankoop! Vul het inruilformulier in en wij nemen snel contact met je op. Stuur je lens naar ons op of lever het af in onze winkels.
Meer informatie

Productinformatie

Inhoud van de doos

 • Lensdoppen

Fujifilm M-Mount Adapter voor X-mount systeemcamera's

Bezitters van de Fujifilm X systeemcamera die objectieven met een Leica M-vatting hebben liggen kunnen deze via deze Fujifilm M-mount Adapter koppelen aan hun Fujifilm X systeemcamera. Het ontwerp van de M-Mount is gebouwd volgens hetzelfde design en kwaliteitseisen als de Fujifilm X systeemcamera's. 

De Fujifilm M-mount adapter bestaat uit drie kerndelen: een RVS vatting voor de lens, een centrale aluminium verloopbuis en een aluminium vatting voor de Fujifilm X systeemcamera. Aan de camerazijde van de M-mount adapter bevinden zich een aantal elektronische contacten die automatisch de informatie aan de camera doorgeven. Aan de voorzijde van de adapter is een functietoets geplaatst. Door deze in te drukken verschijnt op het LCD-scherm van de camera een Mount Adapter Settings menu. De informatie van de lens wordt automatisch ingelezen, vergeleken met de vooringestelde lensprofielen (firmware 1.10 of hoger) en vervolgens worden de uiteindelijke settings in het menu weergegeven.

Nadat alle lensinformatie is ingelezen kunt u via het menu alle instellingen naar eigen wens finetunen en maximaal zes lenzen in het geheugen opslaan. Standaard zijn er al 4 presets voor 21mm, 24mm, 28mm en 35mm lenzen en nog 2 optionele presets voor additionele lenzen. Verder zijn er instellingen voor zaken als lensvervormingen, vignettering en kleurcorrecties. Net zoals op het LCD scherm biedt de Hybrid Multi Viewfinder van de Fujifilm X-Pro 1 bij gebruik van de M Mount adapter in de Electronic Viewfinder (EVF) stand een 100% zichtveld. In de Optical Viewfinder (OVF) stand verschijnt er een frame die correspondeert met het brandpunt van de toegepaste lens.

Kenmerken van de Fujifilm M-Mount Adapter voor X-mount

 • Drie-delige aluminium / RVS constructie
 • Originele 27.8 mm lensvatting-sensor afstand
 • Elektronische connectie en Functie toets
 • Compatibel met de Hybrid Multi Viewfinder
 • Lensprofielen en correcties beschikbaar in Mount adapter Setting menu

O.a. geschikt voor

 • - Fujifilm FinePix X-Pro 1 systeemcamera
 • - Fujifilm X-A10 systeemcamera
 • - Fujifilm X-Pro 1 systeemcamera

Inhoud van de doos

 • Lensdoppen

Specificaties

Algemene info
Merk
Fujifilm
Type
Lensmount adapter
Camera mount
Fujifilm X
Objectief mount
Leica M
Fabrieksgarantie
2 jaar

Goede M -Mount Adapter

4,6
 • Je kan je Leica lenzen nu op een digitale camera gebruiken
 • De crop factor van 1.52x van mijn camerasensor
Kees Legerstee - 11 april 2017 - Een maand in bezit
De Fujifilm M-Mount Adapter voor mijn Fujifilm X-Pro1 voldaan heel goed.
Natuurlijk dien je rekening te houden met de crop factor welke 1.52x is. Dus bijvoorbeeld een Leica 35mm lens wordt een 53mm lens! Degelijk gebouwd, past dus goed bij de Fujifilm Pro camera's!
Lees hele review

Eerder door jou bekeken