Canon PowerShot SX60 HS compact camera

18 reviews | #572112
Canon PowerShot SX60 HS compact camera - image 1
Canon PowerShot SX60 HS compact camera - image 2
Canon PowerShot SX60 HS compact camera - image 3
Canon PowerShot SX60 HS compact camera - image 4
Canon PowerShot SX60 HS compact camera - image 5
Canon PowerShot SX60 HS compact camera - image 6
Canon PowerShot SX60 HS compact camera - image 7

Dit product is niet meer leverbaar

Informatie

Canon PowerShot SX60 HS compact camera

Kenmerken van de Canon PowerShot SX60 HS

- Zeer groot 65x optisch zoombereik
- Heldere opnames zowel overdag als 's nachts
- Intelligente beeldstabilisatie
- Zoom Framing Assist voor gemakkelijk kaderen bij grote brandpuntsafstanden
- Full HD-video
- Ingebouwde wifi en NFC

Inhoud van de doos

Bij de Canon PowerShot in de doos

- NB-10L li-ion accu
- CB-2LCE lader
- Netsnoer
- Lensdop met koordje
- NS-DC11 draagriem
- Gebruiksaanwijzing
- Afkomstig van Canon Nederland
- Twee jaar garantie

Specificaties

Merk Canon
Productlijn Canon PowerShot SX
Model SX60 HS
Type camera Bridgecamera
Waterdicht

Reviews (18)

Goede camera, grote zoom en mooie foto's
Beeldkwaliteit
Degelijkheid
Gebruiksgemak
Snelheid
Vormgeving
Ik heb de camera gekocht voor een vakantie naar Tanzania/Uganda en wilde daarvoor een groot zoombereik. En toch ook dichtbij goed kunnen fotograferen, zonder direct bij een spiegelreflex met verwisselbare objectieven terecht te komen! Tevens wilde ik kunnen beschikken over een verstelbaar display (handig bij fotograferen vanuit moeilijke hoeken) en WiFi (of Bluetooth; Bluetooth heeft deze camera niet) foto transfer.

Ik heb al eerder gebruik gemaakt van Canon, dat is altijd goed bevallen en vanwege de korte aanschaftijd tot de vakantie en weinig tijd om camera goed te leren gebruiken (en wel al kennis van de menustructuur van Canon bij andere camera’s), had ik de voorkeur voor deze Canon.

Nadeel van deze camera zou kunnen zijn dat dit model al ruim 4 jaar bestaat en de kans bestaat dat er mogelijk binnenkort een vervangend nieuwer model uitkomt. De concurrenten binnen een vergelijkbare prijs (Nikon/ Panasonic) zijn wat nieuwer en hebben ook goede referenties. Echter Canon heeft de meeste zoom: 65x.

Helaas werd de camera ruim €80,- duurder doordat Canon de prijzen had verhoogd! De camera zelf heeft veel mogelijkheden, maar is naar mijn mening zowel geschikt voor een beginnend fotograaf, die toch wil beschikken over diverse mogelijkheden, als ook voor een gevorderd fotograaf.

Via de fotografeer selectiestand (programmakeuze) zijn er via het functiemenu diverse instellingen, verschillend van de andere programmastanden, in te stellen. Maar het is ook mogelijk de camera alle instellingen voor zijn rekening te laten nemen in de stand auto. Mooie oplossingen om met grote zoom toch je foto-object in beeld te kunnen houden zodat uit de hand fotograferen toch mogelijk is. Hoewel met grote zoom, vanaf een statief fotograferen wel fijner zal werken (zelf nog niet gebruikt).

Als je gps in de foto’s verwerkt wil hebben dan kan dat alleen via de app op je smartphone, waarbij je er op moet letten dat je de app op moet starten en de locatiedata in de app aanzet voordat je gaat fotograferen. Je kunt dan (eventueel) later de gps-data aan de gemaakte foto’s toevoegen. Nadeel is dat de app deze in stelling niet altijd onthoudt, ondanks dat er regelmatig een keuzebox in beeld komt om dit in het vervolg automatisch te doen.

Ik ben zeer tevreden over de camera, hoewel ik nog lang niet alle opties of instellingen gebruik (moet daar nog veel mee experimenteren!). Maar het grote zoom bereik en diverse beschikbare opties hebben, voor mij, zijn diensten al bewezen. Prachtige foto’s mee kunnen maken. Dus ik zou de camera zeker kunnen aanbevelen voor wie er een met een grote zoom zoekt.
Groot zoombereik
Verbinden tbv WiFi foto transfer en bijbehorend app werkt niet altijd lekker

Accessoires voor dit product

Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires