Jan en Mart Smit

Jan en Mart Smit

Jan en Mart Smit, vader en zoon, en samen vanaf 2005 Smit in Beeld. Begonnen met kleinschalige fotoworkshops en cursussen, tegenwoordig ook actief in internationale fotoreizen, presentaties in binnen- en buitenland, en een diverse fotocollectie. Beide heren van Smit in Beeld zijn succesvol geweest in toonaangevende fotowedstrijden als: Wildlife Photographer of the Year, European Photographer of the Year, Nature Photographer of the Year, Lowlands en de Groene Camera.

Jan Smit
Jan (1959) is een veelzijdig fotograaf, niet alleen landschappen in binnen- en buitenland maar ook flora en fauna, micro en macro kun je vinden in zijn portfolio. Creativiteit, kennis van de natuur en affiniteit met de techniek van het fotograferen maken hem tot een succesvol natuurfotograaf. Voor Jan moet een foto een verhaal vertellen, het moet meer zijn dan alleen een aangename esthetische ervaring. Hij deelt graag zijn werk met anderen. Uit liefde voor de natuur gaat Jan uiterst behoedzaam te werk, het welzijn van dieren en hun leefomgeving staat altijd voorop. Jan staat bekend om zijn kennis en geduld waardoor hij een veelgevraagde fotoreis- en workshopleider is. Met veel plezier neemt hij deelnemers mee in zijn filosofie; neem de tijd en geniet van de omgeving..., dan komt de inspiratie vanzelf!

Mart Smit
Mart (1991) leerde op jonge leeftijd het fotograferen van zijn vader. Al snel ontwikkelde hij een geheel eigen stijl. Een prijs in de jeugdcategorie van de 'Wildlife Photographer of the Year' competitie motiveerde hem om door te gaan. Mede dankzij zijn studie Toegepaste Biologie kregen zijn foto’s meer diepgang. Dit resulteerde in de titel 'Natuurfotograaf van het jaar 2017' bij de Groene Camera. Tegenwoordig heeft zijn fotografie altijd een doel en wil hij zijn foto’s inzetten voor het behoud van de natuur. Zo maakt hij zich onder andere sterk voor een schone zee. Mart werkt het liefst in projecten. "Wanneer je je op iets concentreert, krijg je meer gevoel bij een gebied of onderwerp en is het gemakkelijker om een complete reeks foto's met een verhaal te krijgen". Het laatste project, wat hij samen met zijn vader fotografeerde, was aan de kust. Het resultaat is een boek over de dynamiek langs de Nederlandse kust, "Aan Zee".

Blogs van


Review Canon EOS R6 systeemcamera
Productreviews

Review Canon EOS R6 systeemcamera

Hoe is de Canon EOS R6 systeemcamera in de praktijk? In deze review test fotograaf Jan Smit de Canon R6 en vergelijkt hij 'm onder andere met de Canon R!

Jan en Mart Smit Jan en Mart Smit
3 jaar geleden
Tips voor het maken van foto's op het strand
Tips en inspiratie

Tips voor het maken van foto's op het strand

Hoe maak je mooie foto's op het strand? Jan en Mart Smit fotografeerden vijf jaar lang aan de kust en maakten een fotoboek. Lees hun interessante tips!

Jan en Mart Smit Jan en Mart Smit
5 jaar geleden
Hoe kun je het noorderlicht fotograferen?
Tips en inspiratie

Hoe kun je het noorderlicht fotograferen?

Het noorderlicht is de mooiste lichtshow op aarde, maar hoe kun je het fotograferen? Jan en Mart Smit nemen je mee naar noord Noorwegen en geven je tips!

Jan en Mart Smit Jan en Mart Smit
6 jaar geleden