Yolanda Wals

Yolanda Wals

Yolanda is een allround fotograaf. De laatste tien jaren richt ze zich vooral op het overbrengen van haar kennis op anderen. Ze doet dat middels fotocursussen en –workshops, maar ook via fotoreizen. Bij de fotografiereizen combineert ze haar vak 'fotografie' met haar hobby 'reizen'. "Mooier werk bestaat er niet!", zegt ze.

Yolanda Wals is eigenaresse van fotografie-reizen.nl en vindt het heerlijk om deelnemers aan de groepsfotoreizen als professioneel fotograaf te begeleiden en hun fotografiekennis naar een hoger niveau te tillen. Het maakt daarbij niet uit of iemand beginner of gevorderde is. Iedereen krijgt persoonlijke aandacht op de fotoreizen naar IJsland, Tanzania, Costa Rica en de Azoren. Mensen die wat dichter bij huis willen blijven kunnen met haar en de andere fotografen mee met een driedaags fotoweekend naar Ameland.

Zelf fotografeert ze op haar reizen het liefst mensen. Ze omschrijft zichzelf als een 'mensen-mens'. Het vastleggen van verschillende culturen, waarbij je de mensen in hun waarde laat, vindt ze een uitdaging. Ze loopt warm voor mooie reisportretten, maar daarnaast kan ze ook enorm genieten van schitterende landschappen. Ze zoekt daarbij vooral het mooie, zachte ochtend- en avondlicht op.

Ze liep als 3-jarig meisje al met een fototoestel rond. Haar vader was enthousiast amateurfotograaf, lid van een fotoclub en had een doka thuis, waar Yolanda ook vaak in te vinden was. Ze volgde de 4-jarige opleiding aan de Fotovakschool in Apeldoorn, maakte de tijd van fotorolletjes mee en was één van de eersten die overstapte op digitaal. Een kentering in de fotografie, want fotocamera’s kwamen binnen ieders handbereik. Daar waar velen het onderspit dolven en door de vele concurrentie van amateurfotografen geen boterham meer konden verdienen, zag Yolanda de kansen en besloot haar zeer brede kennis beschikbaar te stellen aan hobbyfotografen.

Blogs van


Hoe fotografeer je een waterval?
Tips en inspiratie

Hoe fotografeer je een waterval?

Moet je een waterval met een korte sluitertijd of een lange sluitertijd fotograferen? Yolanda Wals laat het verschil zien en legt je handige weetjes uit!

Yolanda Wals Yolanda Wals
5 jaar geleden
Wat mag er niet missen in je fototas?
Tips en inspiratie

Wat mag er niet missen in je fototas?

Heb jij dat ook altijd? Dat je niet weet wat je allemaal in moet pakken? Yolanda Wals geeft tips voor het inpakken van je tas voordat je op fotoreis reis!

Yolanda Wals Yolanda Wals
5 jaar geleden