Door drukte kan de bezorging van je bestelling langer duren. CameraNU.nl is open voor winkelen op afspraak. Meer informatie

Caruba Silica Gel Case Box - image 1
Caruba Silica Gel Case Box - image 2
Caruba Silica Gel Case Box - image 3
Caruba Silica Gel Case Box - image 4

Informatie

Caruba Silica Gel Case Box

Kenmerken van de Caruba Silica Gel Case Box

- Inhoud 40 gram hydrosorbent silica gel korrels
- Indicatievenster geeft aan wanneer er gereactiveerd moet worden
- Te reactiveren door drie uur in een oven te verwarmen op 120 graden
- Beschermt een afgesloten ruimte met een inhoud van 84 liter
- Afmeting van 10.2 x 5.4 x 1.2 centimeter

Reviews (1)

Bescherm je lenzen tegen schimmel
Degelijkheid
Gebruiksgemak
Kwaliteit
Ik heb onlangs een 3e silica gel case box gekocht bij CameraNU.nl. Een bedreiging voor lenzen is het ontstaan van schimmel (fungus) binnenin de lenzen. Deze tast op den duur het glaswerk aan. Het is dus verstandig om je lenzen, wanneer ze niet op de camera zitten, zo droog mogelijk te bewaren. Hiervoor heb ik een paar luchtdicht afsluitbare voedseldozen gekocht (gewoon bij de Blokker of zo). Daar leg ik een silica gel case box in en vervolgens doe ik er de lenzen in. Doos luchtdicht afsluiten en dan zorgt silica gel ervoor dat de atmosfeer in de doos droog blijft of wordt. Ik had 2 à 3 jaar geleden al 2 luchtdicht afsluitbare voedseldozen en silica gel case boxes gekocht (ik weet niet meer of dat Peli's waren of Caruba's, maar ik zie het verschil tussen die 2 eigenlijk niet) en nu dus, na aanschaf van een gebruikte 300mm, een derde, een Caruba.

Het werkt goed, en kost weinig onderhoud. In de 2 à 3 jaar dat ik de oudste silica gel case boxes heb, heb ik ze nog maar 1x hoeven te regenereren (door ze een tijdje in een hete oven te leggen waarbij ze het verzamelde vocht weer afstaan). En dat terwijl de dozen geregeld opengaan, omdat ik weer een lens eruit "nodig" heb.
Bescherming van lenzen tegen schimmel