Professional Imaging 2020, Fotografencafé - 1
Professional Imaging 2020, Fotografencafé - 2

Sprekers Cameranu Fotografencafé - Professional Imaging 2020

Tijdens Professional Imaging heeft Cameranu naast de eigen stand het Fotografencafé. Op elke dag zijn er vier sprekers te gast die vertellen over hun passie. Voor bezoekers is dit een ideale gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met collega fotografen. Deze pagina geeft een overzicht van de sprekers en het programma.

Tijdens Professional Imaging heeft Cameranu naast de eigen stand het Fotografencafé. Op elke dag zijn er vier sprekers te gast die vertellen over hun passie. Voor bezoekers is dit een ideale gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met collega fotografen. Deze pagina geeft een overzicht van de sprekers en het programma.

Het programma van het Cameranu Fotografencafé 2020

Zaterdag 28 maart Zondag 29 maart Maandag 30 maart
10:30 - 11:30

Pie Aerts

Reisfotografie

Johan van de Watering

Macrofotografie

Bas Meelker

Landschapsfotografie
12:00 - 13:00

Marnix de Stigter

Bruidsfotografie

Denise Motz

Bruidsfotografie

Bob Daalder

Macrofotografie
13:30 - 14:30

Marco Lubbers

Video

Marco Lubbers

Video

Marco Lubbers

Video
15:00 - 16:00

Gemmy Woud-Binnendijk

Portretfotografie

Dave Zuuring en
Remco Stunnenberg

Blauwe uurfotografie

Marco ter Beek

Portretfotografie

Het programma van het Cameranu Fotografencafé 2020.

Zaterdag 28 maart Zondag 29 maart Maandag 30 maart
10:30 - 11:30

Pie Aerts

Reisfotografie

Johan van de Watering

Macrofotografie

Bas Meelker

Landschapsfotografie
12:00 - 13:00

Marnix de Stigter

Bruidsfotografie

Denise Motz

Bruidsfotografie

Bob Daalder

Macrofotografie
13:30 - 14:30

Marco Lubbers

Video

Marco Lubbers

Video

Marco Lubbers

Video
15:00 - 16:00

Gemmy Woud-Binnendijk

Portretfotografie

Dave Zuuring en Remco Stunnenberg

Blauwe uurfotografie

Marco ter Beek

Portretfotografie
Professional Imaging 2020, Fotografencafé - 3

Pie Aerts

Pie zoekt verhalen in alle uithoeken van de wereld, verhalen over: mythische stammen in het midden gelegen van de woestijn en kloosters in het Himalaya gebergte. In zijn werk vindt Pie het belangrijk om datgeen vast te leggen wat dreigt te verdwijnen. Culturen van onbekende stammen en de verhalen van ambachtslieden. Pie vertelt graag verhalen van anderen, met behulp van zijn camera. Al spelend met licht portretteert hij verhalen die gaan over de mens, de wereld en het verleden. Als verhalenverteller met een podium voelt Pie zich verantwoordelijk om de verhalen te vertellen van hen die dat niet zelf kunnen.

> Bekijk het verhaal van Pie bij Cameranu


Professional Imaging 2020, Fotografencafé - 4

Johan van de Watering

Het liefst maakt Johan landschaps- en macrofoto's. Hij fotografeert vaak in een straal van 25 kilometer om zijn huis en geniet ervan om in een klein stukje natuur een uur te zoeken naar dat ene fotogenieke onderwerp. Hij vindt het belangrijk om mensen te laten zien dat ook de natuur dichtbij huis mooi en verrassend kan zijn. Er is niet altijd direct zichtbaar wat het onderwerp op zijn foto is of hoe (of waar) die gemaakt is. Hij hoopt daardoor de verbeelding van de toeschouwer te prikkelen en mensen te ontroeren. Hij probeert in z’n foto’s altijd een soort rust te vinden, zodat de aandacht naar slechts één of twee onderwerpen gaat.

> Bekijk de blogs van Johan


Professional Imaging 2020, Fotografencafé - 5

Bas Meelker

Bas Meelker is een bekende Nederlandse landschapsfotograaf uit Groningen. Zijn werk wordt internationaal geroemd om zijn dramatische impact, met een combinatie van intense kleuren en composities. Onder zijn klanten zijn gerenommeerde merken zoals National Geographic, Wereld Natuur Fonds, Canon, Roots Magazine. Bas vertelt over zijn passie tijdens presentaties in binnen- en buitenland, workshops, een boek en meerdere artikelen. Bas is ambassadeur van Canon Nederland, Canon grootformaat print ambassadeur en ambassadeur van Benro en Sunwayfoto.

> Bekijk de blogs van Bas bij Cameranu


Professional Imaging 2020, Fotografencafé - 6

Marnix de Stigter

Marnix is een gepassioneerde fulltime trouwfotograaf met ruim 10 jaar aan ervaring. Voor hem is bruidsfotografie het ideale beroep. Hij geniet enorm van het vastleggen van bruiloften. Voor hem is dit dé perfecte combinatie van creativiteit, techniek en menselijk contact. Een mooie balans tussen genieten en jezelf uitdagen. Toen hij 10 jaar geleden begon te werken als fotograaf naast zijn studie in Delft, werd al gauw duidelijk dat hij hier eigenlijk nog veel meer van genoot dan van zijn studie. Als perfectionist wilde hij daarom meteen de beste trouwfotograaf worden die hij maar kon worden. Hij houdt ervan om zichzelf uit te dagen om zo schitterend mogelijke foto’s te maken en in elke situatie het moment perfect vast te leggen.

> Bekijk de blogs van Marnix bij Cameranu


Professional Imaging 2020, Fotografencafé - 7

Denise Motz

Voordat Denise afstudeerde aan de kunstacademie in 2012 was ze al veel bezig met fotografie, voornamelijk gericht op vrij werk. Later, terwijl haar beelden zich ontwikkelden kreeg ze een zwak voor bruidsfotografie. Door haar eigen werk aan bruidsfotografie te koppelen is er een geheel eigen beeldtaal ontstaan. Ze probeert het verhaal van een bruidspaar zo puur en creatief mogelijk te maken. Denise documenteert wat er op de dag gebeurt en wil zo weinig mogelijk ingrijpen. In haar passie voor 'journalistieke bruidsfotografie' speelt humor een belangrijke rol. Ze houdt erg van reizen en legt ook graag bruiloften in het buitenland vast. Denise won meerdere awards en behoort tot de top-20 bruidsfotografen van de wereld.

> Bekijk de blogs van Denise bij Cameranu


Professional Imaging 2020, Fotografencafé - 8

Bob Daalder

Bob Daalder is een groot liefhebber van dichtbij-fotografie. Hij heeft daarbij nadrukkelijk een voorkeur voor bloemen, paddenstoelen en vlinders. Tijdens het fotograferen ziet hij, als in een soort roes, het ene na het andere mooie tafereel voor zijn ogen ontstaan. Een weergave van een gewenste wereld, zo beschrijft Bob zijn foto’s. Hij is vaak te vinden in de natuur, op zoek naar paddenstoelen, bloemen, vlinders en al het andere mooie wat hij tegenkomt. Zijn foto’s zijn herkenbaar aan hun dromerige, feeërieke sfeer. Bob besteedt bij het maken van zijn foto’s nadrukkelijk tijd aan het neerzetten van sfeer. In eerste instantie voor de camera, maar ook daarna bij de afwerking. Sinds een paar jaar deelt Bob zijn ideeën ook in workshops.

> Bekijk de blogs van Bob bij Cameranu


Professional Imaging 2020, Fotografencafé - 9

Marco Lubbers

Met Catch Your Moment heeft Marco een multimediaal bedrijf uit de grond gestampt voor fotografie, video, film en virtual reality. Hij werkt met topsporters, vastgoedondernemers, zorginstellingen en creatievelingen. Hij heeft grote plannen met zijn bedrijf. Als zesjarig jongetje verloor Marco Lubbers zijn hart aan de schaatssport. Het werd zijn grote passie en hij had er aanleg voor. IJstempel Thialf werd zijn tweede thuis, waar hij droomde van olympische medailles. Hij was getalenteerd, maar net niet genoeg om de echte top te halen en hij kreeg nieuwe doelen. Het schaatsen bleef belangrijk. Hij stond nu weinig meer op het ijs, maar wel nog ernaast om zijn sport in beeld te brengen als fotograaf.

> Bekijk de blogs van Marco bij Cameranu


Professional Imaging 2020, Fotografencafé - 10

Gemmy Woud-Binnendijk

Fotograaf Gemmy Woud-Binnendijk maakt prachtige portretten in de stijl van de oude meesters. Gemmy’s foto’s zijn herkenbaar door het lichtgebruik, de contrasten en laag gesatureerde kleuren. Het belangrijkste voor haar is dat je aan een beeld ziet dat er aandacht in zit en het een verhaal vertelt. De passie van Gemmy is op te merken aan de intensiteit waarmee ze voorbereidingen treft. Met regelmaat maakt ze zelf de kledingstukken of props, die ze niet kan vinden, om het perfecte beeld te krijgen. Dankzij handgeschilderde achtergronden creëert Gemmy op een unieke manier iets ‘schilderachtigs’ en sobers in een setting. Het fotograferen neemt relatief weinig tijd in beslag, maar het selecteren en de nabewerking vragen des te meer.

> Bekijk alles over Gemmy bij Cameranu


Dave Zuuring & Remco Stunnenberg

Dave Zuuring, ook bekend als nldazuu, fotografeert vanuit de gedachte "Make your memory today". Hij legt graag landschappen in de breedste zin van het woord, cityscapes, interieurs en reportages vast. Vooral cityscapes in het blauwe uur zijn een rode lijn door zijn fotografie belevingen. Uitgangspunt van Dave in zijn fotografie is altijd 'vastleggen', 'beleven' en 'herbeleven'. Fotograferen in de natuur geeft Remco Stunnenberg positieve energie, rust, adem/lucht, vertrouwen en zeer veel voldoening. Hij houdt van verstilde en bij voorkeur mistige landschappen en van mooie, contrastrijke reflecties. Bij mooi licht fotografeert Remco het liefst een zeearend of een kiekendief maar bij gebrek daaraan net zo lief een zwanenkoppel of vechtende meerkoeten.

> Bekijk de blogs van Dave bij Cameranu


Professional Imaging 2020, Fotografencafé - 13

Marco ter Beek

Marco ter Beek is een professionele portret-, fashion- en beautyfotograaf. Hij is ambassadeur van het merk Sony en fotografeert met de A7 R II systeemcamera. Zijn portfolio laat zich omschrijven als: sterk, krachtig en meerlaags. Voor Marco is een foto pas geslaagd als iemand er langer naar kijkt en in de ziel van zijn onderwerp kan kijken. Marco is geen snelle fotograaf die 200 foto’s in een half uur maakt, maar hij neemt altijd ruim de tijd om zijn portret te maken voordat hij afdrukt. Hij is gespecialiseerd in off camera flash op locatie en in de studio. Tijdens het bewerken maakt hij de definitieve beslissing over de look en feel van een foto, want elke foto vraagt om een eigen (na)bewerking.

> Bekijk de blogs van Marco bij CameranuKoop je entreekaartje online

Koop je entreeticket

Een ticket voor de Professional Imaging-beurs koop je op de officiële website van Professional Imaging.

Online verkoopprijzen:

  • € 10,– Dagticket p.p.
  • € 20,– Passe-partout p.p. - 3 dagen

> Bestel hier jouw ticket(s)