Haal meer uit je flitser

Haal meer uit je flitser

Tom Reuvers | Meerdere locaties & datums

Heb jij een te gekke flitser bij je camera maar vind je het gebruik ervan moeilijk? Krijg je het maar niet voor elkaar om natuurlijke flitsfoto's te maken? Dan is de Workshop Haal meer uit je flitser een geweldige mogelijkheid om alles uit je flitser te leren halen.
Read on Lees minder
0 / 5
(0) No reviews
79,95

Beeld impressie

Hoe ziet de dag eruit?

Dit ga je leren

Velen vinden het gebruik van een losse flitser lastig. Het lukt maar niet om mooie flitsfoto's te maken. En dan al die instelmogelijkheden en termen. Helaas zien we dat een flitser vaker in de tas blijft zitten dan dat ie veelvuldig gebruikt wordt. En dat is zonde. Want wie zijn flitser leert kennen en het licht leert doceren, kan fantastische flitsfoto's maken. Tijdens deze workshop zetten we in op alle facetten binnen flitsfotografie met een opzetflitser. Zo kijken we naar de mogelijkheden, leer je de reportageflitser optimaal te gebruiken en begrijp je hoe licht werkt en hoe het zich laat sturen en vormen.

Theorie met tips & tricks

Uiteraard beginnen we met een klein uurtje theorie onder het genot van een kopje koffie en thee. We laten je door middel van een duidelijke en helder uitleg kennismaken met je opzetflitser. Hoe stel je 'm in? Wanneer gebruik je hem? Hoe kan je bestaand licht combineren met flitslicht? Hoe kan ik bij felle zon inflitsen? En hoe haal ik het maximale uit mijn flitser als het volstrekt donker is. We zullen tevens samen kijken hoe licht werkt. Waarom zijn je schaduwen in je flitsfoto's vaak zo hard en hoe kunnen we dat voorkomen? Tijdens de presentatie krijg je diverse tips & tricks.

Dit ga je doen: praktijkgedeelte buiten

Na het theoriegedeelte gaan we natuurlijk aan de slag. Hiervoor gaan we zowel binnen als buiten fotograferen. We oefenen om een perfecte combinatie te maken tussen bestaand licht en daglicht. We nemen zelfs een model mee, zodat je een perfect portret schiet.

Dit ga je doen: praktijkgedeelte binnen

Na buiten te hebben geoefend, doen we ook binnen het een en ander. Zo leer je hoe je gebruik maakt van 'bouncen', hoe je licht stuurt, maar ook hoe je het kan elimineren. Ook laten we nog zien hoe je met triggers werkt, zodat je eventueel je flitser los van je camera inzet. Kortom: na de workshop heb je een flinke basis aan technieken om het maximale uit je flitser te halen.

Programma

  • Ontvangst
  • Theorie
  • Praktijk, binnen en buiten

Praktische informatie

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is geschikt voor beginnende en gevorderde fotografen die graag hun gebruik van een reportageflitser naar een hoger niveau willen brengen, inspiratie op willen doen en zijn of haar fotografiekennis met betrekking tot het gebruik van reportageflitsers verder uit wil breiden. Zorg dat je de basiskennis van sluitertijden, diafragma's en ISO-waarden onder de knie hebt.

Aantal deelnemers

Deze workshop is bedoeld voor minimaal 5 tot maximaal 10 deelnemers.

Wanneer gaat een event wel of niet door?

Mocht een event vanwege omstandigheden - zoals ziekte of te weinig deelnemers - toch niet doorgaan, dan laten we dat 3 dagen voor het evenement aan je weten per e-mail. Je ontvangt je betaling van ons retour. Via onze website kun je een eventuele alternatieve datum boeken.

Bij de prijs inbegrepen

  •  Koffie/thee
Tom Reuvers

Over de instructeur

Tom Reuvers schiet foto's van concerten en festivals over de hele wereld, waaronder concerten van Douwe Bob en Ilse DeLange en ook enkele van de grootste namen in muziek als Franz Ferdinand, Lumineers, Di-rect en Jan Akkerman. Naast concertfotografie is Tom Reuvers actief als portretfotograaf en werkt hij aan verschillende projecten. Ook landschappen en nachtfotografie behoren tot zijn favoriete bezigheden. Vooral in nachtfotografie is hij degene die werkt met een speciale workflow om die geweldige foto's te maken. Het combineren van verschillende belichtingswaarden in nachtfotografie geeft zijn foto's net dat beetje extra. Tom Reuvers staat ook bekend om zijn workshops en trainingen.

Beschikbare locaties

Cameranu Groningen

Meeuwerderweg 8 , 9724 ET Groningen
Toon datums Toon beschikbare datums Verberg datums Verberg beschikbare datums

Saturday 21 December |  -

8 van de 10 plaatsen beschikbaar 8 van de 10 beschikbaar
79,95

Cameranu Rotterdam

Vierhavensstraat 29 , 3029 BB Rotterdam
Toon datums Toon beschikbare datums Verberg datums Verberg beschikbare datums

Saturday 19 October |  -

10 van de 10 plaatsen beschikbaar 10 van de 10 beschikbaar
79,95

Saturday 14 December |  -

8 van de 10 plaatsen beschikbaar 8 van de 10 beschikbaar
79,95

Zelf meenemen

Checklist