Benro Master ND8 0.9 Grad Reverse Edge 100x150mm Filter
Benro Master ND8 0.9 Grad Reverse Edge 100x150mm Filter
174,95

Productinformatie

Benro Master ND8 0.9 Grad Reverse Edge 100x150mm Filter

Het Benro Master ND8 0.9 Grad Reverse Edge 100x150mm Filter is een drie-stops reverse neutraal grijsfilter. Het filter heeft geen invloed op de kleuren van de opname, maar enkel op de hoeveelheid licht die door het objectief kan dringen. Zo heb je de volledige controle over het eindresultaat. De Benro filters zijn gemaakt van Schott B270 HD-glas en zijn voorzien van meerdere coatings.

3-stops GND met een reversed overgang

Dit GND-filter (Graduated Neutral Density) oftwel Gradueel Grijsfilter heeft een reversed overgang. Dit betekent dat de overgang in het midden van het filter vergelijkbaar is aan een hard filter, maar aan de bovenzijde juist weer lichter wordt. In het middendeel is het filter het donkerste (3 stops), loopt naar beneden naar volledig transparant uit en naar boven vnaar deels transparant. Dit filter is ideaal voor de situaties waarin aan de horizon zich veel licht bevindt (zonsopkomst of zonsondergang) wat men wil temperen. In tegenstelling tot een hard filter wordt bij dit filter het gebied aan de bovenzijde minder donker gemaakt. Dit is een ideaal filter om te gebruiken als de zon zich vlak boven de horizon bevindt. In het middendeel, bij het donkerste gedeelte, wordt drie stops aan licht tegengehouden.

Twee verschillende coatings

Het MAGND8R1015 filter heeft een ULCA-coating die chromatische aberraties reduceert en weerspiegelingen vermindert. Het filter is afgewerkt met een speciale WMC-coating. Deze coating beschermt het filter tegen water, olie en vuil. Dankzij de coating is het ook eenvoudig om het filter schoon te maken.

Voor het 100mm-filtersysteem

Het Master ND8 0.9 Grad Reverse Edge filter heeft een breedte van 100mm en een hoogte van 150mm. Door de hoogte is het eenvoudig om het filter op de juiste positie te plaatsen in de filterhouder. Het 100mm-filtersysteem van Benro is gebaseerd op een polarisatiefilter met een filtermaat van 82mm of 95mm en is geschikt voor objectieven die een filtermaat hebben van 49 tot en met 95mm.

Kenmerken van het Benro Master ND8 0.9 Grad Reverse Edge 100x150mm Filter

  • 3-stops reverse neutraal grijsfilter
  • Vervaardigd van Schott B270 HD-glas
  • Afgewerkt met twee verschillende coatings
  • Geschikt voor het Benro 100mm-systeem
  • Heeft een afmeting van 100 x 150 millimeter

Specificaties

Geen specificaties gevonden voor zoekopdracht

Algemene info
Merk
Benro
Type filter
Grijsfilter (ND)
Set
Nee
Fabrieksgarantie
5 jaar
Eigenschappen
Bevestiging op
Filterhouder
Filterbreedte
100mm
Stops
3
Verloop
Hard
Hoofddoel
Objectief
Ja