Ruud van der Lubben - 1

Ruud van der Lubben

Fotograaf Ruud van der Lubben is verkoopspecialist bij Cameranu in de winkel op Urk. Ruud is al ruim 35 jaar bezig met analoge en digitale fotografie. Het grootste deel van zijn vrije werk besteedt hij aan straatfotografie.

Zijn grote voorbeelden zijn de Franse fotografen Robert Doisneau en Henri Cartier Bresson. Laatstgenoemde kon langere tijd vanaf een vaste positie fotograferen, wachtend op dat ene perfecte moment. "Het plezier zit in de geometrie, als alles klopt en op z'n plaats staat." Het kleinste gegeven kan een geweldig onderwerp zijn.

De apparatuur waarmee Ruud zijn beelden schiet bestaat voor het grootste deel uit camera’s en objectieven van Fujifilm. “De Fujifilm X-T1 systeemcamera’s zijn een ware innovatie op cameragebied en de toekomst van de fotografie”, aldus Ruud. Zijn kundigheid is ook niet onopgemerkt gebleven bij de mensen van Fujifilm. Sinds 1 april 2016 is hij namelijk de tweede officiële Nederlandse Fujifilm X-Photographer.

Blogs van


Meet en greet met de Fujifilm GFX 50S
Productreviews

Meet en greet met de Fujifilm GFX 50S

Straatfotograaf Ruud van der Lubben maakt kennis met de gloednieuwe én compacte Fujifilm GFX 50S middenformaat camera..., je leest het bij Cameranu!

Ruud van der Lubben Ruud van der Lubben
7 jaar geleden
Tips en inspiratie

Straatfotografie, wat mag en wat mag niet?

Straatfotografie, wat mag…, en wat mag niet? Een blog van Ruud van der Lubben. Lees het blog over Straatfotografie verder op Cameranu! De fotospecialist van Nederland!

Ruud van der Lubben Ruud van der Lubben
8 jaar geleden
Tips en inspiratie

Straatfotografie. Wat is dat nu eigenlijk?

Straatfotografie. Wat is dat? Een blog van Ruud van der Lubben. Lees het blog over Straatfotografie verder op Cameranu! De fotospecialist van Nederland!

Ruud van der Lubben Ruud van der Lubben
8 jaar geleden