Hoe gaat CameraNU.nl om met het Coronavirus? Lees onze updates hier.

Ricoh GR III compact camera Zwart

2 reviews | #2699995

899,-
Maandag gratis in huis

Acties bij dit product

Camera inruilen?

Camera inruilen?
Ruil je huidige camera in bij CameraNU.nl en gebruik de inruilwaarde als voordeel op je volgende aankoop! Vul het inruilformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Alle ingeruilde apparatuur wordt door ons nauwkeurig getest zodat u er nog vele jaren plezier van kunt hebben. Heeft u zelf nog materiaal liggen wat u niet gebruikt? Gebruik dan ons inruilformulier om een eerste offerte aan te vragen. Kom geregeld langs om even een blik te werpen op de tweedehands voorraad, want we hebben geregeld juweeltjes van camera's en objectieven in de lijst staan! In het menu links kunt u direct per merk of type verder navigeren!

5 jaar garantie
Op dit product krijg je bij ons 5 jaar garantie

Informatie

Ricoh GR III compact camera Zwart

Kenmerken van deze Ricoh compact camera

    • Supersnel opstarten in 0.8 seconde
    • Maakt prachtige full HD-video's met stereogeluid
    • Minimale scherpstelafstand van 6cm
    • Voorzien van ingebouwde ND-filter
    • Videofunctie in 1080p resolutie met 60fps
    • Beschikt over wifi en bluetooth
    • USB-poort Type C
    • Met sensorreiniging
    • Maximale ISO van 102400
    • Meerdere Image Controle-opties

Specificaties

Merk Ricoh
Productlijn GR
Model GR III
Type camera Compact camera
Waterdicht

Inhoud van de doos

Bij de Ricoh GR III in de doos

    • DB-110 accu
    • Power Adapter
    • USB-oplaadkabel
    • Polsriem
    • Ring Cap GN-1
    • Hotshoe cover

Voordeelsets

Ricoh GR III compact camera Zwart + Sony SDHC 16GB 90MB/s (Class 10) SD-kaart + Ricoh DB-110 accu
Ricoh GR III compact camera Zwart + Sony SDHC 16GB 90MB/s (Class 10) SD-kaart + Ricoh DB-110 accu
Je bespaart 10% op de accessoires!
Maandag gratis in huis
961,94
955,65

Reviews (2)

Geweldige camera! Alles wat je nodig hebt!
Beeldkwaliteit
Degelijkheid
Gebruiksgemak
Snelheid
Vormgeving
Ten eerste complimenten voor CameraNU.nl! Supersnel geleverd en perfecte communicatie. Zo hoort het! Daar kunnen anderen nog een voorbeeld aan nemen :-)!

Dan naar de Ricoh GRIII.

Ik heb de Sony A6400 omgeruild tegen de GRIII omdat ik de Sony tóch te groot vond om dagelijks mee te nemen. Daarnaast was het menu van de A6400 onlogisch en ingewikkeld. Ik had het kunnen weten, omdat ik al sinds 2017 met veel plezier dagelijks de Ricoh GRII gebruikte (dus de voorganger van de GRIII). Achteraf gezien had ik dus direct de GRIII moeten kopen, in plaats van experimenteren met de Sony.

Ten opzichte van zijn voorganger is de GRIII beter gebouwd. Het voelt allemaal wat steviger aan en de camera is ook iets zwaarder. Daarnaast heeft Ricoh er werk van gemaakt om de camera nog kleiner te maken. Zelfs de lens steekt minder ver uit de body dan bij de GRII, wat ervoor zorgt dat het geheel nóg compacter is. Een voordeel is ook dat je het leren hoesje van de GRII (model Ricoh GC-5 Etui) zonder problemen kunt gebruiken voor je GRIII. De camera past perfect.

Je kunt zien dat deze camera gemaakt is voor fotografen, door fotografen. Alle instellingen en knoppen zijn heel intuïtief en zitten precies op de goede plek. Iets wat ervoor zorgt dat ik meteen met de camera aan de slag kan, zonder de gebruiksaanwijzing te lezen. Deze camera is gewoon "slim" gebouwd. Iets wat ik van bijvoorbeeld de Sony A6400 niet kan zeggen.

De lens op de GRIII is nóg scherper dan op de GRII met veel microcontrast en scherpte tot in de hoeken, zelfs op f/2.8. Ik heb jarenlang met een Leica Summarit 35 f/2.4- lens gefotografeerd en uit ervaring kan ik zeggen dat de lens van de GRIII gelijkwaardig, zo niet beter is dan de Leica (qua scherpte en contrast).

Maar waarom zou je deze camera nu kopen? Dit zijn mijn redenen:

1. Intuïtieve en simpele bediening die gewoon klopt.
2. Afmeting. De GRIII is zo klein dat ik 'm (net als de GRII) iedere dag bij me kan hebben. Hierdoor fotografeer ik overal waar ik kom, zonder ingewikkelde toestanden met groten lenzen en zware camera bodies. De Ricoh trek ik gewoon uit het hoesje en ik maak snel een foto, waarna de Ricoh weer verdwijnt. Echt "stealthy" dus.
3. 28 mm lens. Na 3+ jaar met de GRII, ben ik gewend geraakt aan het perspectief van de 28 mm lens. Ik weet ondertussen hoe ik hiermee mooie composities kan maken. Daarnaast is 28 mm perfect voor indoor in kleine ruimtes. Dit miste ik toen ik met de Leica lens (via een Novoflex adapter) met de Sony A6400 fotografeerde. Dat was een brandpuntsafstand van effectief 51 mm. Té smal voor indoors naar mijn mening.
4. Instellingen volledig te "customizen". Er is geen camera op de markt waarbij je zoveel persoonlijke instellingen kunt vastzetten.
5. Manier van fotograferen. Door met de Ricoh te fotograferen ga je anders over fotografie denken. Waar je met een grote camera/lens alles altijd scherp en perfect wilt hebben, - met als gevolg dat je een uur aan je lens staat te draaien of je instellingen checkt - , neem je met de Ricoh veel "lossere" foto's, zonder lang na te denken. Het gevolg is dat je foto's veel spontaner worden, en je ook echt je eigen stijl ontwikkelt. Alles hoeft niet per se helemaal perfect te zijn met de Ricoh, al kan dat natuurlijk wel. Ik heb lange tijd alleen jpegs geschoten met de GRII en dat zorgde ervoor dat ik ook geen tijd kwijt was aan editen in Lightroom. Heel bevrijdend.

Ook bij de GRIII zijn er weer een aantal geweldige kleurprofielen ingebouwd voor jpeg, waarvan "positive film" mijn favoriet is. Bij het juiste licht kun je hiermee prachtige foto's maken die doen denken aan Kodachrome, zonder ook maar Lightroom te hoeven openen.

Laat dus niemand je zeggen dat RAW beter is. Dat is pure onzin. Met de Ricoh kun je in principe gewoon in JPEG schieten, als je weet wat je doet.

Conclusie:

Wat een geweldige kleine camera is dit! Ik zou niet meer zonder willen! :-)
Een aanrader voor iedereen die klaar is met grote lenzen en zware bodies. De Ricoh zorgt ervoor dat je weer echt gaat fotograferen. En daar draait het uiteindelijk om.

PS: Ik heb ondertussen ook al twee prints gemaakt op A4 en die zijn gewoon extreem scherp.
Beeldstabilisatie
Geweldige JPEG engine
Superklein en compact
Lens scherper dan Leica glas
Ongecompliceerd
Volledig te customizen.

Accessoires voor dit product

Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires

Verzekeren

Ons uitgebreide zekerheidsplan!
Bij CameraNU.nl heb je de mogelijkheid jouw nieuwe foto- en video apparatuur uitgebreid te verzekeren. Met ons verzekeringspakket is jouw aankoop optimaal beschermd.  

Wat zijn de voordelen?
- Een extra jaar fabrieksgarantie
- Verzekerd tegen vallen, stoten en diefstal
- Nieuwwaarderegeling gedurende de looptijd
- Wereldwijde transport- en verblijfsdekking


Lees meer over verzekeren