Ricoh GR III compact camera Zwart

1 review | #2699995

849,-
Morgen gratis in huis

Informatie

Ricoh GR III compact camera Zwart

Kenmerken van deze Ricoh compact camera

    • Supersnel opstarten in 0.8 seconde
    • Maakt prachtige full HD-video's met stereogeluid
    • Minimale scherpstelafstand van 6cm
    • Voorzien van ingebouwde ND-filter
    • Videofunctie in 1080p resolutie met 60fps
    • Beschikt over wifi en bluetooth
    • USB-poort Type C
    • Met sensorreiniging
    • Maximale ISO van 102400
    • Meerdere Image Controle-opties

Specificaties

Merk Ricoh
Productlijn GR
Model GR III
Type camera Compact camera
Waterdicht

Acties bij dit product

5 jaar garantie
Op dit product krijg je bij ons 5 jaar garantie

Inhoud van de doos

Bij de Ricoh GR III in de doos

    • DB-110 accu
    • Power Adapter
    • USB-oplaadkabel
    • Polsriem
    • Ring Cap GN-1
    • Hotshoe cover

Voordeelsets

Ricoh GR III compact camera Zwart + Lexar SDXC Pro 64GB 633x UHS-1 U1 95MB/s geheugenkaart + Ricoh DB-110 accu
Ricoh GR III compact camera Zwart + Lexar SDXC Pro 64GB 633x UHS-1 U1 95MB/s geheugenkaart + Ricoh DB-110 accu
Je bespaart 10% op de accessoires!
Morgen gratis in huis
920,44
913,30

Reviews (1)

Toch de beste straatfotografie camera?
Beeldkwaliteit
Degelijkheid
Gebruiksgemak
Snelheid
Vormgeving
Na lang wikken en wegen gekozen voor de Ricoh GR III, vooral als aanvulling op mijn andere camera's, waaronder de Panasonix LX100 en de DC-GX9. Nadeel van deze twee is dat ze eigenlijk nooit echt in je broek of jaszak passen en je dus toch weer van huis gaat zonder camera. Deze GR-III past altijd. Daarnaast wilde ik een redelijk grote sensor en lens met vast brandpunt. Dit laatste is voor mij een must als het gaat om straatfotografie. Met mijn stijl van fotograferen heb ik gewoon geen tijd om te zoomen. Door altijd met eenzelfde brandpunt lens te fotograferen, kun je na verloop van tijd gewoon "blind" schieten. Met een riante en zeer moderne 24 MP APS-C (23.5 x 15.6 mm) sensor en 18.3mm f/2.8 fixed lens beiden dus voor elkaar. De GR-III lijkt wel ontworpen voor mijn stijl street shooting (ik "jaag" vaak op momenten, wachten op "The Decisive Moment" laat ik met eerbied aan anderen ;).

Lekker geen viewfinder (gebruik ik zelden op straat) en een degelijk maar niet kantelbaar 3" display met touch. Maar ook touch zet ik vaak uit. Ik snap dat het ruimte kost, maar het horizontaal omhoog klappen van bijv. de GX-9 mis ik soms een beetje.

De bediening is super simpel maar de menu's beschikken over wel voldoende settings die je ook prima kunt opslaan in "custom" geheugen blokken die je dan weer via de dial-knop achteraf snel kunt selecteren.

Helemaal geweldig is de snap-focus optie. Hiermee zet je als het ware een vaste focal afstand in tussen de 1 meter tot 5 of oneindig en kun je dus geweldig een focus zone creëren met je diafragma keuze, en door de crop-sensor is de scherptediepte toch al prima. Moet dus raar lopen wil je dan NIET scherpe foto's kunnen maken.

Autofocus is trouwens ook voldoende snel en zeer nauwkeurig waarbij het opstarten vanuit sleep/uit zelfs razendsnel is, aanzetten, (auto)focus, shoot kan binnen 2 seconden, je mist dus niks, ook niet als je camera uit staat. Gezichtsherkenning is aanwezig, maar een beetje traag en niet super betrouwbaar.

Fijn ook de mat-zwarte kleur van de alu-behuizing en het ontbreken van schreeuwende logo's. Super compact én onopvallend dus.

De beelden uit de camera (ik schiet altijd RAW dus weet niets van de JPEG kwaliteit) zijn top. Hoewel "maar" F2.8 voldoende gevoelig voor straat/dag. Kan me voorstellen dat je deze camera niet neemt voor nachtfotografie, dus ook niet interessant te beoordelen. Het zal geen "slecht-licht" wonder zijn. Het ontbreken van een flitser toont dit wellicht nog eens aan.

De 18,3mm (28mm f/4.28 in 35 MM Full Frame land) lens had van mij iets langer mogen zijn, bijv. 22mm, maar dat is persoonlijk. 24 mm maakt dat je wel heel dicht naar je onderwerp toe moet, zeker straatportretten is dan best een uitdaging maar zeker de moeite.

Wel vind ik de bouw-kwaliteit zeer twijfelachtig. Niet zozeer de behuizing zelf, die is netjes van metaal, maar alle knopjes en scharniertjes. Erg plastic en erg slordig, hoop dat het heel blijft maar is geen vergelijk met bijv. de Panasonic compacten die ook nog eens minder kosten. Ook is de GR III niet weather-sealed, geen overbodige luxe in Nederland, maar oké, hij past ook in de zak van je regenjas, dat weer wel.

Batterij is razendsnel leeg. Ze roepen 200 foto's maar bij mij bleef de teller steken onder de 80 !!! Als ik op straat bezig bent laat ik vaak de camera aan, maar bij de GR III is dat dus lastig en opstarten kost ook stroom...dus stapeltje extra accu's mee. Je kunt hem ook aan een powerbank hangen via USB-C, maarja, daar gaat dan je compact-voordeel, sjouw je weer met een powerbank rond.

Leuk te vermelden is nog wel de MACRO stand, (auto)scherpstellen tot op 6-7 cm is best wel oké en met zo'n compacte camera met >24 megapixel superleuk om te doen ook, de lens is echt prima voor elkaar.

Al met al, mega compacte topper voor 1 doel: Dag/schemer straatfotografie, liefst in droog weer met extra accuutje in je achterzak (of 2) maar op altijd-bij-je-straatfotografie/candid gebied is er denk ik momenteel niets beters te vinden.
Grote, zeer moderne sensor APS-C (23.5 x 15.6 mm)
Onopvallend
Zeer compact en licht
Snel opstarten en schieten
Snap-focus (zone-focus settings)
Macro Stand
Puur ontworpen voor straatfotografie (beoordelen op andere kwaliteiten is dus ook niet fair)
Vast display
Geen Weather Sealing
Extreem hoog verbruik accu
Geen flitser (wel hot-shoe aanwezig)
Matig lichtsterk (f/2.8 in APS-C = f/4.28 in 35mm)
Zwak/slordige knopjes, klepjes
Hoge prijs

Accessoires voor dit product

Terug naar alle accessoires
  • Morgen in huis
  • 49,95
  • Tijdelijk uitverkocht
  • 19,95
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires