Nikon Coolpix P1000 compact camera Zwart

13 reviews | #2587255

999,-
Vandaag besteld, dinsdag gratis in huis

Informatie

Nikon Coolpix P1000 compact camera Zwart

Kenmerken van de Nikon Coolpix P1000

 • 4K/UHD video met 30fps
 • Full HD 1080p video met 60fps
 • Elektronische zoeker met 2.360.000 pixels
 • 3.2 inch kantelbare LCD-monitor met 921.000 pixel
 • Deel je foto's en video's via SnapBridge
 • Stereo microfoon voor heldere audio-opnames

Specificaties

Merk Nikon
Productlijn Nikon Coolpix
Model P1000
Type camera Bridgecamera
Waterdicht

Acties bij dit product

Inhoud van de doos

Bij de Nikon Coolpix P1000 in de doos

 • LC-77 lensdop
 • EN-EL20a accu
 • EH-73P oplader
 • UC-21 USB-kabel
 • HB-CP1 zonnekap
 • AN-DC3 draagriem
 • Gebruiksaanwijzing

Voordeelsets

Nikon Coolpix P1000 compact camera Zwart + SanDisk 32GB SDHC Extreme Pro UHS-I U3 95MB/s V30 geheugenkaart + JJC GSP-P1000 Optical Glass Protector
Nikon Coolpix P1000 compact camera Zwart + SanDisk 32GB SDHC Extreme Pro UHS-I U3 95MB/s V30 geheugenkaart + JJC GSP-P1000 Optical Glass Protector
Je bespaart 10% op de accessoires!
Op voorraad
1.052,90
1.047,51

Reviews (13)

Super (+zoom) camera met enkele punten om rekening mee te houden
Beeldkwaliteit
Degelijkheid
Gebruiksgemak
Snelheid
Vormgeving
Jaren geleden ben ik van spiegelreflex overgestapt naar de superzooms van Canon. 3+ jaar geleden kwam de geruchtenstroom op gang voor een opvolger met 100x optische zoom. Lang gewacht, maar het was aan Nikon om mij in het najaar 2018 te verrassen met de aankondiging van de P1000. Review op review gelezen, geld opzij gezet en begin maart de bestelling geplaatst.

Bij ontvangst even slikken. Toch wel groter dan verwacht, maar niet groter dan een spiegelreflex met een 200-300mm lens. Wel lichter. Binnen 5 minuten duidelijk dat deze camera lekker in de hand ligt.

De meebestelde 77mm UV lensprotector laat zich gemakkelijk in de binnenring plaatsen en de meegeleverde zonnekap schuif je makkelijk op zijn plaats op de buitenring.

Het wennen aan de menu’s van Nikon ten opzichte van Canon gaat snel. Er zijn wel een paar punten die minder makkelijk gaan dan bij Canon. (Handmatig) Instellen van ISO waarden is slechts in een beperkt aantal standen mogelijk. Je doet dat via een omslachtig lang menu of via de FN toets. Ook de FN toets is wederom niet voor alle standen. Gemiste kans volgens mij.

De bediening van de belichtingssterkte daarentegen gaat weer te makkelijk. Ongemerkt een aantal keer de belichting donkerder gezet. Ik weet nu dat ik daar op moet letten.

Het zoomen gaat lekker snel vergeleken met de kleinere Canon SX50HS. De viewfinder is superscherp in te stellen. Met de jaren zijn mijn ogen achteruit gegaan en dat werd bij de Canon een probleem. De Nikon P1000 is echter een geheel andere (betere) klasse.

Wat ook geweldig is, is de handmatige zoom. De scherpstelring werkt heel fijn en terwijl je aan het scherpstellen bent, zoomt het scherm in tot je weer de ontspanningsknop lichtjes indrukt. Superscherpe foto’s in een kort tijdsbestek als resultaat.

De functie van de vogelstand ontgaat me tot nu toe, maar ik heb de handleiding dan ook nauwelijks gelezen. Wat tegenvalt in deze stand is dat je alleen in JPG kan opnemen. Ik gebruik daarom dus eigenlijk alleen de P stand die wel de Nikon variant van RAW ondersteunt.

Macro…. Kan ik kort over zijn, SUPER

Maanstand… leuk en super mooie foto’s vanaf een statief en met de beeldstabilisatie uit.

Over beeldstabilisatie gesproken. Voor iemand die een goede “schiethouding” kan aannemen en zijn ademhaling als een jager onder controle heeft kun je dus ook op grote afstanden scherpe plaatjes schieten.

Er zijn mensen die zeggen dat boven de 2000mm vervorming optreedt. JEE (Ja en Nee). Op koude dagen, zoals we nu achter de rug hebben, bestaat dat probleem eigenlijk nauwelijks. Op de warmere dagen wel.

Er is nog veel te proberen en te beschrijven, maar het laatste waar ik wat over wil roepen, is de meegeleverde batterij en de locatiebepaling. Locatiebepaling geschiedt op basis van connectie met je telefoon en in de aanbevolen stand merk je dit nauwelijks met de batterijduur van de camera en je telefoon. Helaas moet je dan wel afwijkingen van 100-500m voor lief nemen. Een meer secure stand heb ik nog niet geprobeerd.

De batterij zelf gaat binnen een dagdeel zeker leeg. Ik heb een tweetal alternatieve batterijen (ChiliPower) die aanmerkelijk langer mee gaat. Met deze laatste haal ik gemakkelijk een dagtocht en het overhalen van een selectie van foto’s naar mijn telefoon.

Het belangrijkste aan deze camera is dat hij me heeft geholpen het plezier in fotograferen in de buitenlucht te hervinden. Ondanks de kritische noten, toch vooral ook veel lof voor deze super camera.
SUPER camera
Prijs
Beperkte hoeveelheid standen met ondersteuning FN toets en handmatige ISO instelling
Zelfontspanning standaard 3 seconden, automatisch reset na elk gebruik

Accessoires voor dit product

 • 68,-
 • Tijdelijk uitverkocht
  Levertijd: Onbekend. Nieuw Artikel